Корюшка: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 смачних рецептів

Рибний суп з корюшки

Багато рибний суп називають юшкою, правда, він нею зовсім не є. Справжня вуха – це наваристий бульйон з свіжої риби, мінімуму овочів і одного дуже важливого інгредієнта, без якого вуха – не вуха. А ось, що це за секрет, ви дізнаєтеся в наступному рецепті.

Інгредієнти:

  • корюшка – 12 шт.;
  • цибулина;
  • морквина;
  • два бульби картоплі;
  • корінь петрушки і селери;
  • цибуля-порей;
  • сіль, перець.
  • зелень.

У приготуванні цієї юшки використовують два важливих інгредієнта – це горілка з зеленню і палаюча березова скіпка.

Спосіб приготування:

  • Подрібнюємо свіжий кріп, зелену цибулю і петрушку. Перемішуємо зелень в мисці і заливаємо її 40 мл горілки. Наполягаємо складу протягом всього процесу приготування юшки.
  • Далі підготуємо овочі: картоплю ріжемо брусочками, моркву – кружальцями, а цибулю просто дрібно нашинкуем.
  • У каструлю викладаємо всі овочі і коріння, ставимо її на плиту і як тільки вода закипить, кидаємо лавровий лист. За ним відразу ж відправляємо сіль, чорний перець і трохи мускатного горіха. Варимо до м’якості овочів.
  • Тепер кладемо підготовлену корюшка без луски і нутрощів. Голови можна залишити. Варимо суп п’ять хвилин, не більше.
  • Тепер вливаємо горілку з зеленню, підпалюємо скіпу і тушкуємо прямо у вусі. Накриваємо кришкою готову страву і даємо йому добре настоятися.
Дивіться також:  Котлети з індички – 7 рецептів соковитих і м’яких котлет
Прокрутка до верху