Рибний суп з корюшки
Багато рибний суп називають юшкою, правда, він нею зовсім не є. Справжня вуха – це наваристий бульйон з свіжої риби, мінімуму овочів і одного дуже важливого інгредієнта, без якого вуха – не вуха. А ось, що це за секрет, ви дізнаєтеся в наступному рецепті.
Інгредієнти:
- корюшка – 12 шт.;
- цибулина;
- морквина;
- два бульби картоплі;
- корінь петрушки і селери;
- цибуля-порей;
- сіль, перець.
- зелень.
У приготуванні цієї юшки використовують два важливих інгредієнта – це горілка з зеленню і палаюча березова скіпка.
Спосіб приготування:
- Подрібнюємо свіжий кріп, зелену цибулю і петрушку. Перемішуємо зелень в мисці і заливаємо її 40 мл горілки. Наполягаємо складу протягом всього процесу приготування юшки.
- Далі підготуємо овочі: картоплю ріжемо брусочками, моркву – кружальцями, а цибулю просто дрібно нашинкуем.
- У каструлю викладаємо всі овочі і коріння, ставимо її на плиту і як тільки вода закипить, кидаємо лавровий лист. За ним відразу ж відправляємо сіль, чорний перець і трохи мускатного горіха. Варимо до м’якості овочів.
- Тепер кладемо підготовлену корюшка без луски і нутрощів. Голови можна залишити. Варимо суп п’ять хвилин, не більше.
- Тепер вливаємо горілку з зеленню, підпалюємо скіпу і тушкуємо прямо у вусі. Накриваємо кришкою готову страву і даємо йому добре настоятися.