Корюшка: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 смачних рецептів

Маринована риба

Корюшка дуже смачна риба. І особливо – смажена. Але якщо трапляється особина побільше, то її можна і замаринувати.

Інгредієнти:

  • кіло свіжої корюшки;
  • зернятка гірчиці;
  • ложка цукру;
  • запашний перець, гвоздика;
  • лавровий лист;
  • сіль, олія;
  • кріп.

Як готувати рибу корюшка в маринаді:

  • У каструлю наливаємо літр води, висипаємо цукор, сіль і всі спеції, за виключення кропу. Ставимо ємність на вогонь, варимо її вміст 10 хвилин і в самому кінці процесу додаємо подрібнений кріп.
  • Розсіл охолодити і змішати з двома ложками олії.
  • Випотрошені тушки корюшки складаємо в будь-який посуд, заливаємо їх розсолом і ставимо в холодильник на 12 годин.
Дивіться також:  Різотто з білими грибами – 7 рецептів італійської страви
Прокрутка до верху