Корюшка: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 смачних рецептів

Фарширована корюшка

Якщо вам попалися великі тушки корюшки, то не поспішайте їх смажити на звичайній сковороді, а скористайтесь нашим рецептом.

Фарширована корюшка у фритюрі виходить дуже ароматною і смачною.

Інгредієнти:

  • велика корюшка – 12 шт.;
  • п’ять склянок товчених сухарів;
  • три ложки борошна;
  • три лимона;
  • 70 мл томатної пасти;
  • зелень петрушки;
  • три яйця;
  • гриби.

Спосіб приготування:

  • Насамперед необхідно почистити корюшка, зробити акуратний надріз в середині спинки і витягнути спинну кістку.
  • Потім тушки посоліть, збризніть лимонним соком і відправте в прохолодне місце.
  • У невеликій мисці змішайте томатний соус з рубаною зеленню, ложкою соняшникової олії і нашаткованим печерицями. Також прибираємо цей склад в холодильник на 20 хвилин.
  • Після закінчення цього часу приготовленої начинкою фаршируємо рибу і зашиваємо її нитками. Занурюємо тушки спочатку в збиті яйця, потім обвалюємо в паніровці і опускаємо у фритюр на 15 хвилин.
  • Готову корюшка викладаємо на серветку, і як тільки з риби піде зайвий жир, виймаємо з неї нитки і викладаємо на красиве блюдо. Прикрашаємо страву гілочками петрушки і часточками лимона.
Дивіться також:  Лаваш з сиром на сковороді – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху