Молоді господині часто бояться починати готувати самостійно коржі для торта. Ми розкриємо тонкощі технологічного процесу, завдяки яким зникне невпевненість у власних силах і будь-який бажаючий зможе спробувати себе в ролі кондитера.
Бісквітні коржі для торта
Це класика європейської кухні. Випічка виходить повітряної і дуже ароматною. З такою основою можна готувати різноманітні торти, використовуючи щоразу нову начинку.
Інгредієнти:
- яйце – 6 шт.;
- лимонна кислота – 10 г;
- борошно 160 г;
- ванілін;
- цукор – 1 склянка.
Приготування:
- Для приготування підходять охолоджені яйця, які пролежали не менше трьох годин у холодильнику. Додати цукровий пісок. Посипати лимонною кислотою. Збити. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися, а продукти перетворитися в густу піну.
- Помістити ванілін і борошно. Перемішати. Процес виконувати дуже акуратно. Маса не повинна впасти і грудок бути не повинно.
- Перелити масу в форму. Прогріти духовку (185 градусів). Помістити заготівлю і запікати 45 хвилин.
Основа для медового десерту
Ароматні медові коржі, підходять для створення смачних тортів для будь-якого торжества.
Інгредієнти:
- цукор – 160 г;
- яйце – 6 шт.;
- розпушувач – 7 г;
- мед – 2 ст. ложки;
- борошно – 195 р.
Приготування:
- Для приготування їжі використовуйте тільки рідкий мед. Додати цукровий пісок. Залити яйцями. Збивати 11 хвилин. За цей час обсяг збільшиться мінімум в чотири рази.
- Посипати борошном. Додати розпушувач. Перемішати. Щоб маса зберегла свій повітряний стан перемішувати спеціальною лопаткою. Рухи повинні бути зверху вниз.
- Прогріти духову піч (175 градусів). Перемістити масу у форму. Запікати. Готовність перевіряти за допомогою дерев’яної шпажки.
З пісочного тіста
Незважаючи на простоту приготування у коржів виходить незвичайний, дивовижний і приємний смак.
Інгредієнти:
- борошно – 460 м;
- розпушувач – 4 г;
- цукор – 95 г, для більш приємного аромату коржа використовуйте тростинний компонент;
- вершкове масло – 135 г холодне;
- жовток – 1 шт.;
- молоко – 160 мл
Приготування:
- Цукор додати розпушувач. Потім засипати через сито борошно. Перемішати.
- За допомогою терки з великими отворами натерти вершкове масло. Відправити в борошняну суміш. Розтерти. Вийде маса з великими крупинками.
- В молоко влити жовтки і збити. Залити в тісто. Замісити.
- Розрізати на три частини. Розподілити кожен шматок по формі. Промазати молоком і присипати цукром. Кожну частину запікати в духовій печі при 190 градусах.
Прості коржі для торта на сковороді
Спробуйте приготувати коржі для торта на сковороді. Це чудовий варіант, щоб зробити смачний десерт при відсутності духовки.
Інгредієнти:
- сода – 10 г гашене;
- цукор – 210 г;
- борошно – 520 г;
- сметана – 210 мл
Приготування:
- Цукровий пісок залити сметаною. Збити. Крупинок залишитися не повинно. Засипати через сито борошно. Додати соду. Замісити.
- Скачати ковбасу. Розрізати на частини. Повинно вийти не менше восьми. Кожну розкачати.
- Помістити на сковороду. Потримати дві хвилини. Перевернути. Смажити стільки ж часу.
Для просочення запропонованих варіантів коржів ідеально підходить заварний крем.
Коржі-безе для Київського торта
Це ідеальний варіант основи для знаменитого Київського ласощі.
Інгредієнти:
- горіхи рубані – 1 склянка;
- білки – 4 шт.;
- крохмаль – 2 ст. ложки;
- цукор – 210 р.
Приготування:
- Присолити білки. Міксер включити на мінімальну швидкість. Коли утворюються бульбашки, насипати частинами цукор. Переключити прилад на максимум, і продовжити збивання. Вийде густа маса з гладкою і блискучою поверхнею.
- Посипати крохмалем і горіхами. Перемішати. Рухи повинні бути зверху вниз, щоб не пошкодити ідеальну структуру збитих продуктів.
- Викласти масу на дві форми. Розрівняти. Висушити коржі. Потрібно режим духовий печі 110 градусів і час дві години.
З листкового тіста
Зберігати запропонований варіант тесту можна кілька місяців у морозильній камері, попередньо помістивши в пакет. Ідеальний варіант для торта «Наполеон».
Інгредієнти:
- борошно – 2 гуртки;
- сметана – 1 склянка;
- вершкове масло – 210 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Розпушувач залити сметаною й перемішати. Відставити.
- Натерти на тертці заморожене вершкове масло. Засипати борошном. Порубати. Залити сметаною. Замісити. Вкрити пакетом і відправити охолоджуватися. Потрібно півгодини.
- Розрізати на сім частин. Кожну розкачати.
- Запікати 5 хвилин. Духова шафа повинен бути відразу прогріта до 200 градусів. Приготовлені коржі викладати один на одного.
Щоб листкове тісто вийшло ідеальним, для коржів використовуйте всі продукти охолодженими. За пару годин до початку приготування помістіть всі інгредієнти в холодильник.
Готуємо в мультиварці
Найлегше спекти коржі в мультиварці. Основа виходить повітряної, пористої і дуже смачною. Підходить для будь-якого виду крему.
Інгредієнти:
- яйце – 2 шт.;
- сметана – 110 мл;
- сода – 0,5 ч. ложки гашене;
- маргарин – 110 г;
- борошно – 210 г;
- цукор – 210 р.
Приготування:
- Розтопити маргарин. Засипати цукровим піском. Розмішати. Влити яйця. Збити.
- Додати сметану. Перемішати. Насипати борошно. Замісити. Вийде густуватий маса, яку необхідно перемістити в чашу приладу.
- Виставити режим «Випічка». Запікати 55 хвилин.
Основа для шоколадного ласощі
Дуже просто зробити коржі для торта на кефірі.
Інгредієнти:
- цукор – 1 склянка;
- какао – 2 ст. ложки;
- борошно – 1 склянка;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- кефір – 1 склянка.
Приготування:
- Цукор залити кефірний продукт. Збити. Насипати какао. Перемішати. Додати соду. Розмішати. З’єднати з борошном. Збити.
- Перелити у форму. Запікати 47 хвилин. Духова піч повинна бути заздалегідь прогріта (185 градусів).
Швидкі вафельні коржі
Дуже швидко можна приготувати чудове ласощі, якщо знати, як правильно готувати вафельні коржі. Пропонуємо найпростіший рецепт.
Інгредієнти:
- цукор – 2 ст. ложки;
- ванільний цукор — упаковка;
- борошно – 210 г;
- сода – 0,2 ч. ложки;
- яйце домашнє – 1 шт.;
- вода – 150 мл;
- вершкове масло – 20 р.
Приготування:
- У ємність влити воду. Засипати цукровим піском. Помістити соду. Перемішати. Додати жовток з ванільним цукром і борошно. Розмішати.
- Розтопити масло і залити в тісто. Збити. На цей процес потрібно витратити 20 хвилин.
- Зачерпнути ложкою тісто і помістити в вафельницю. Запікати за дві хвилини кожен корж.
Поради
- Якщо вирішили зробити дрібні бісквіти, то запікати їх знадобиться не більше 12 хвилин і використовувати температуру менше, ніж для звичайних за розміром бісквітів.
- Якщо до складу включена сода, то довго розмішувати тісто і тим більше збивати не можна. Бульбашки вуглекислого газу моментально зникнуть і бісквіт не підніметься.
- Гасити соду можна лимонним соком або оцтом.
- Щоб білкова маса не осіла при замісі, необхідно збивати її до твердих піків.
- Якщо необхідно додавати борошно у збите яйце, то рекомендується використовувати дрібне сито, через яке малими порціями засипати борошно і відразу перемішати, щоб не утворилися грудки.