Коржі для торта на сковороді – 8 простих і смачних рецептів

Головна перевага випічки коржів для торта на сковороді, порівняно з традиційною технологією, – це швидкість процесу. Крім того, цей спосіб незамінний для тих господинь, які з якихось причин, не можуть скористатися духовою шафою.

Швидкі коржі для торта на сковороді

Цей торт – знахідка для лінивих господинь! Мало того, що він готується за 40 хв., так він ще і низькокалорійний. Ну, наскільки це, звичайно, можливо для торта.

Для тіста:

  • 3 – 3,5 ст. борошна;
  • 200 г нежирної сметани або кислого молока;
  • 1 ст. цукру;
  • 40 г вершкового масла або маргарину;
  • 1 ч. л. соди.

Рада! У дієтичну версію тесту покладіть половину норми цукру і масла, а сметану замінити нежирним кефіром.

  • Змішайте розтоплене масло, сметану і цукор.
  • Додайте просіяне борошно і замісіть м’яке тісто, яке розділіть на 4 – 5 частин.
  • Розкачайте шари, обріжте їх краю за розміром сковороди і випікайте по 4 – 5 хв. з кожної сторони (поверхня жаровні не змащувати).

Для крему згущене молоко змішайте зі сметаною і промажте їм коржі. Прикрасьте боки і верх обрізками коржів, змішаними з залишками крему.

Домашній тортик-хвилинка готовий!

Готуємо на кефірі

Торт, який запросто можна приготувати до приходу нежданих гостей. Коржі виходять такими ніжними і пухнастими, що їм навіть не треба додаткового часу на просочення кремом.

Для тіста:

  • 1,5 ст. борошна;
  • 1 яйце;
  • 0,5 – 1 ст. цукру;
  • 1 ст. кефіру, кисляку або інший кисломолочки;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 3 ст. л. олії.

Рада! Для випічки використовуйте сковороду з товстим дном, в ідеалі – з антипригарним покриттям.

  • У глибокому посуді збийте яйця з цукром, туди ж додайте кефір, масло, не припиняючи вимішування.
  • У просіяне борошно додайте соду.
  • З’єднайте всі інгредієнти і у вас вийде ніжне, текуче тісто.
  • На розігріту і змащену маслом сковороду ополоником налийте тісто тонким шаром (приблизно 0,5 см, як на млинці) і прикрийте кришкою.
  • Поверхня заготовки через пару хвилин повинна «схопитися», після чого корж потрібно акуратно перевернути на іншу сторону і випікати ще хвилину.
  • Випекти залишилися коржі охолодити їх.

Залишиться тільки зібрати торт, перекладаючи коржі обраним кремом. Самий верхній посипте цукровою пудрою.

Торт на кефірі – вдалий варіант випічки для сімейного чаювання. Ніжний, ароматний і дуже смачний!

Дивіться також:  Манник в мікрохвильовці – 7 простих рецептів, як приготувати смачний, розсипчастий пиріг манник

На сметані

А як вам ідея торта без яєць і масла?! Швидкий рецепт: і тісто на сметані, і крем.

Мінімальний набір продуктів:

  • 3 – 3,5 ст. борошна;
  • 200 г сметани (10%);
  • неповний стакан цукру;
  • 1 ч. л. соди.

Рада! Зробіть крем, який вам подобається: заварний, зі згущеним молоком, зі збитих вершків. Цей торт однаково гарний у будь-якому варіанті.

  • Змішайте всі компоненти для тіста, яке повинне вийти еластичним і м’яким.
  • Розділіть його на 7 – 8 частин, кожну з яких розкачати в коло, відповідний діаметру жарочної посуду.
  • Випікайте заготовки з обох сторін на сухій розігрітій поверхні жароміцної сковороди.
  • Обріжте коржі з допомогою круглої форми – страви або кришки від каструлі.

Приготувавши вибраний крем (наприклад, сметана + цукрова пудра + ванілін), прослоите їм торт. Прикрасьте верх і боки десерту натертим шоколадом і залиште в холодильнику на ніч для просочення.

Рада! Якщо любите фруктовий смак, додайте в прошарок торта тонко нарізані фрукти або ягоди (полуницю, ківі або банани).

Медові коржі для торта на сковороді

Це частування завжди користується попитом у домочадців. Та й як інакше – торт-медовик такий ароматний і ніжний!

Для тіста:

  • 2,5 ст. борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. соди або розпушувача;
  • по 2 ст. л. сметани і меду;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Готувати коржі будемо так:

  • Розтопити на гарячій водяній бані або в мікрохвильовці масло і мед.
  • Збийте яйце з цукром, туди ж покладіть сметану.
  • В теплий мед додайте соду і залиште на 5 хв, щоб почалася реакція.
  • Змішайте мед з яєчною сумішшю.
  • Додайте борошно. Її кількість може відрізнятися від зазначеного в рецепті, головне, щоб тісто вийшло м’яке і пластичне.
  • Далі треба розділити його на рівні частини по діаметру сковороди. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 8 – 9 штук.
  • Тепер прийшов час спекти коржі на сковороді, сухий і розпеченої. На процес піде по 1 – 2 хв. з кожної сторони. Не забудьте кожен пласт наколоти виделкою, а то роздуються!

Промажте коржі, верх і боки кремом (наприклад, з вершків і згущеного молока) і поставте в холодильник хоча б на ніч, а краще – на добу. За цей час торт добре просочиться і буде готовий до подачі на стіл. Прикрасьте поверхню апетитного медовика по своєму смаку, наприклад, тертим шоколадом або меленими горіхами.

Дивіться також:  Торт Пташине молоко з лимоном і манкою – 5 покрокових рецептів

Як спекти зі згущеним молоком

Спеціально для фанатів солодкого ласощі – простий торт, в якому і коржі, і крем приготовані зі згущеним молоком.

Для тіста:

  • 1 банку звичайної згущеного молока;
  • 3 ст. борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 неповна ч. л. соди.

Готуємо супершвидкісне частування для ласунів – домашній торт зі згущеним молоком:

  • Замісіть тісто із запропонованих інгредієнтів і розділіть його на 7 – 8 кульок.
  • Тонко розкачайте їх в пласти і випікайте на сухій сковороді по 1 – 2 хв. кожну сторону.

Збийте крем зі згущеного молока і масла з додаванням горіхової крихти. Промажте їм всі шари і поверхні торта. Прикрасьте його посипкою від обрізків або як завгодно інакше – на ваш розсуд.

Для шоколадного торта

Оригінальний рецепт для приємного чаювання. У вас обов’язково попросять рецепт!

Для тіста:

  • 2 ст. некислого кефіру;
  • 1,5 – 2 склянки цукру (якщо занадто солодко, зменшити вдвічі);
  • 3 яйця;
  • 2,5 – 3 ст. борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 – 3 ст. л. какао.

Ароматні коржі для цього чудесного кулінарного шедевра готуються наливним способом, тобто тісто робиться консистенції сметани і викладається на сковороду ложкою.

  • Яйця збийте з цукром, поступово додаючи кефір.
  • Розтопіть масло і введіть в суміш, слідом – какао.
  • Повільно додайте борошно, доводячи тісто до консистенції густої сметани.
  • Добре розігрійте суху сковороду і починайте піч коржі. Викладайте тісто ложкою, розрівнюючи поверхню (3 – 5 ст. л. на 1 млинець). Вогонь мінімальний.
  • Коржі треба остудити. Для цього розкладіть їх по одному на столі або інших робочих поверхнях.

Ідеальним кремом для такого десерту буде шоколадний (на основі вершків, гіркого шоколаду і цукрової пудри). Верх і боки готового торта можна обсипати какао, змішаним з цукровою пудрою. Справжнє шоколадне диво, що тане в роті!

Коржі для «Наполеона» на сковороді

Всі люблять цей торт, але як бути в ситуації, коли ви раптом залишилися без духовки, а так хочеться почастувати близьких бажаним десертом?

У нас є простий рецепт коржів для торта «Наполеон»:

  • 2,5 – 3 ст. борошна;
  • 1 пачка (200 г) маргарину;
  • 0,5 ст. води;
  • 1,5 ст. цукру.

Рада! Головна складність в цьому рецепті – це акуратний перенесення готових пластів тесту на сковороду, т. к. вони дуже тонкі. Для зручності використовуйте качалку, намотуючи тісто на неї.

  • Розтопіть маргарин і змішайте його з водою.
  • Поступово додавайте борошно, щоб вийшло еластичне тісто.
  • Для імітації шаруватості розкачайте тісто в товстий пласт (2 – 3 см), складіть вчетверо, знову розкачайте і знову складіть. Повторіть кілька разів.
  • Розділіть «цеглинка» тесту на 12 – 15 частин, не порушуючи шарів, отриманих при багаторазовому розкачування і складанні, і приберіть в холодильник на 30 – 40 хв.
  • Після закінчення зазначеного часу кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий пласт і виріжте з нього тарілкою або іншим пристосуванням рівне коло, відповідний розмірами сковороди.
  • Випікайте коржі на сухій розігрітій поверхні по 30 сек. з кожної сторони. Остудіть.
  • Окремо обсмажте залишилися обрізки тесту і після охолодження подрібніть їх в дрібну крихту.
Дивіться також:  Класична шарлотка з яблуками – 11 рецептів

Зберіть торт, щедро промазуючи кожен шар класичним кремом для «Наполеона». Верх і боки так само покрийте кремом і прикрасити крихтою.

Рада! Якщо ви раскатаете тісто не дуже тонко, то його шаруватість після випікання буде більш очевидна. І не забудьте зменшити загальну кількість коржів до 9 – 10.

На основі сиру

Легкий тортик для тих, хто стежить за фігурою. Ні краплі зайвого жиру і швидке приготування – головні козирі цього рецепта.

Для тіста:

  • 2 ст. просіяного борошна;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 200 г некислого і не мокрого сиру;
  • 1 ст. цукру;
  • 1 яйце.

Зробимо швидкі коржі для торта:

  • Розітріть цукор з сиром.
  • Додайте ванілін, яйця і соду.
  • Поступово додавайте борошно, ретельно вимішуючи.
  • Отримане щільне тісто розділіть на 6 – 8 шматків (кількість залежить від діаметру сковороди).
  • Тонко розкачайте кожен шматок в тонкий пласт, намотайте його на качалку і перенесіть на розігріту суху сковороду. Наколіть виделкою, щоб коржі не здулися.
  • Випікайте по 1 – 2 хв. з кожної сторони. Поки коржі гарячі, обріжте нерівні краї за допомогою тарілки або кришки від каструлі.

Прослоите обраним всі коржі кремом, а також верх і боки торта. Прикрасьте його меленими горіхами і обрізками коржів, перемішаних із залишками крему. До подачі до столу торт повинен постояти 5 – 6 ч. в холодильнику, щоб він як слід просочився.

Прокрутка до верху