Готуємо в духовці
У духовці можна спекти смачні кефірні коржі. Вони хороші як в гарячому вигляді, так і в холодному. Коржі можна полити вершковим маслом, намазати медом або улюбленим варенням.
Інгредієнти:
- 450 мл кефіру;
- 720 г борошна;
- одне яйце;
- по 8 г цукрового піску, солі та соди;
- дві ложки масла пісного.
Спосіб приготування:
- Якщо у вас кефір вже залежався в холодильнику, то це той напій, який вам потрібен. Ніж кефір кисліше, тим пишніше коржі.
- У кефір насипте соду і як тільки з’являться бульбашки, покладіть сіль, підсолоджувач, яйце і просіяне борошно. Основу можна використовувати відразу, але краще дати їй час трохи відпочити.
- Розділіть тісто на десять шматочків, зліпіть з них кульки, а потім розкачати в коржі.
- Викладіть заготовки на деко з пергаментом, змастіть збитим білком і при бажанні посипте насінням льону, запікайте 35 хвилин (температура – 200°С).