Коржі на кефірі – 8 рецептів, як приготувати пишні та смачні коржі на сковороді і в духовці

Готуємо в духовці

У духовці можна спекти смачні кефірні коржі. Вони хороші як в гарячому вигляді, так і в холодному. Коржі можна полити вершковим маслом, намазати медом або улюбленим варенням.

Інгредієнти:

  • 450 мл кефіру;
  • 720 г борошна;
  • одне яйце;
  • по 8 г цукрового піску, солі та соди;
  • дві ложки масла пісного.

Спосіб приготування:

  • Якщо у вас кефір вже залежався в холодильнику, то це той напій, який вам потрібен. Ніж кефір кисліше, тим пишніше коржі.
  • У кефір насипте соду і як тільки з’являться бульбашки, покладіть сіль, підсолоджувач, яйце і просіяне борошно. Основу можна використовувати відразу, але краще дати їй час трохи відпочити.
  • Розділіть тісто на десять шматочків, зліпіть з них кульки, а потім розкачати в коржі.
  • Викладіть заготовки на деко з пергаментом, змастіть збитим білком і при бажанні посипте насінням льону, запікайте 35 хвилин (температура – 200°С).
Дивіться також:  Молоки лососевих риб – 8 рецептів приготування в духовці на сковороді і мультиварці