Коржі на кефірі на сковороді – 8 рецептів, як приготувати пишні та смачні смажені коржики

Назви круглих борошняних виробів настільки разнолики і багатонаціональні, що їх можна перераховувати до безкінечності. Російську кухню прославили не лише млинці та оладки, але і пишні паляниці на кефірі на сковороді. Це безпрограшний варіант отримання швидкої, ситної, апетитно оформленої їжі.

Особливості приготування тесту на кефірі для коржів

Для отримання якісного страви нам потрібно, перш за все, прісне тісто на кефірі для коржів. Технологічний процес досить простий, але вимагає уваги.

Особливості приготування тесту на кефірі:

  • Для отримання пишних хлібобулочних виробів використовуємо борошно виключно вищої якості. При її відсутності можна додати жменю крохмалю або манки.
  • Перед використанням сипкий продукт необхідно просіяти кілька разів, щоб прибрати сторонні включення і наситити борошно киснем.
  • Щоб тісто вийшло кращої якості, обов’язково влаштовуємо йому нетривалий «відпочинок».
  • Не можна зловживати кількістю борошна. Перевищення ліміту, зазначеного в рецепті, зробить продукт «забитим», а коржі – менш пишними і смачними. Ці показники залежать не від кількості сипучого компоненту, але від складу використовуваних інгредієнтів.
  • Гасити соду необов’язково, але необхідно ретельно змішувати її з борошном.

Тісто на кефірі для коржів на сковороді готується легко і швидко. Асортимент здоби дуже різноманітний, тому розглянемо кілька варіантів приготування смачних виробів.

Простий рецепт коржів на сковороді з сиром

Повітряне тісто, приємний солонувато-кислуватий смаковий відтінок сиру, аромат свіжих трав — це головні складові хрустких підсмажених пляцків.

Склад інгредієнтів:

  • сир «Сулугуні» або «Моцарелла» — 300 г;
  • кефір — 160 мл;
  • сіль — 3 г;
  • просеянная борошно — 260 г;
  • сода — 6 м;
  • масло вершкове;
  • зелень, перець.

Спосіб приготування:

  • Просіюємо в миску борошно, додаємо соду і сіль. Добре все перемішуємо, формуємо гірку з невеликим в середині поглибленням.
  • Вливаємо порції злегка нагрітого натурального кефіру, з’єднуємо з борошняним складом, робимо заміс м’якого, не прилипающего до рук тесту. Трохи відбиваємо його об стіл для кращого утворення клейковини. Це відомий кулінарний прийом, при якому продукт залишається не на руках, а в підсмажених виробах. Даємо тісту півгодини «відпочити» під рушником.
  • Для начинки краще всього використовувати молодий сир («Адигейський») або «Моцарелу». У натерту середнім розміром стружку додаємо порізану зелень (стрілки зеленої цибулі, кріп і петрушку), ретельно все перемішуємо.
  • Формуємо коржі. Для цього утворимо з загального колобка невеликі кульки, розкачуємо їх у вигляді круглих виробів діаметром до 20 див Викладаємо на середину частину начинки. Розміри сирного компонента і кульки з тіста повинні бути приблизно рівними.
  • Збираємо краю пампушки догори над начинкою, щільно защипуємо і акуратно розгортаємо. Потім перевертаємо. Продовжуємо зменшувати товщину шару, поки зелень не починає просвічувати крізь тонкий шар тіста.
  • Проколюємо виделкою поверхню коржа в декількох місцях, підсмажуємо до рум’яності з обох сторін. Можна робити це на сухій і сильно нагрітій сковороді або з додаванням невеликої кількості жиру.

Густо змащуємо гарячі коржики з сиром домашнім маслом і викладаємо на блюдо акуратною стопкою. Відірватися від цієї страви просто неможливо!

З м’ясним фаршем

Продовжуємо позитивно дратувати наші смакові рецептори такими шедеврами з апетитних коржів, але вже з м’ясним фаршем.

Дивіться також:  Торт з фруктами – 8 красивих і смачних рецептів

Список продуктів:

  • маленька цибулина;
  • борошно (бажано вищого сорту) — 260 г;
  • свіжий кефір (жирність 2%) — 30 мл;
  • сода, сіль — по 1 ч. л.;
  • готовий фарш — 600 г;
  • перець, кріп.

Порядок приготування:

  • Додаємо соду в кефір кімнатної температури, повільно перемішуємо до появи пінної «шапки».
  • Збираємо просіяне борошно в невисоку гірку, середину злегка розводимо в сторони, вливаємо кисломолочний складу. Вимішуємо пишне, приємне для рук тісто. Трохи його відбиваємо, потім залишаємо на півгодини під тканиною «відпочити» від наших маніпуляцій.
  • Дістаємо фарш, приготований з свинини і яловичини. Співвідношення продуктів — 1:2. Склад можемо комбінувати з інших видів м’яса за власним уподобанням.
  • Подрібнюємо невелику очищену цибулину, додаємо в масу разом з нарубаним кропом, перцем і сіллю. Ретельно перемішуємо фарш.
  • Тісто розрізаємо на частини, формуємо невеликі коржі. Викладаємо на них м’ясну начинку, з’єднуємо кінця круглих пампушок, розгортаємо в тому ж порядку, як ми це робили в попередньому рецепті.
  • Можна трохи змінити спосіб оформлення коржів. Поділяємо тісто на частини, утворимо з них тонкі прямокутні листи, змащуємо м’ясних шаром. Загортаємо пласти рулетами, розрізаємо кожен з них на 4 частини, тонко розкочуємо. Підсмажуємо вироби на сковороді в маслі.

Знову обробляємо готові коржі вершковим жиром і насолоджуємося чудовим смаком гарячого блюда.

З куркою

Тепер приготуємо універсальне тісто, в яке можна розмістити практично будь-яку начинку. Наприклад, курятину.

Необхідні компоненти:

  • якісний кефір — 600 мл;
  • масло пісне — 40 мл;
  • борошно — 900 г;
  • цукор, сіль — 40 г;
  • сир — 250 г;
  • відварна куряча грудка;
  • пакетик розпушувача;
  • перець, зелень.

Етапи приготування:

  • Просіваємо в простору чашу приблизно 2/3 від усього обсягу борошна. Вводимо білий цукор, що нейтралізує деяку кислинку молочного продукту. Додаємо розпушувач і сіль. З’єднуємо компоненти, потім поміщаємо до них яйце, масло і кефір.
  • Все перемішуємо ложкою, підсипаючи порції борошна. Коли маса загусне, вже руками робимо заміс м’якого тіста. Ліпимо з нього кулю, накриваємо його плівкою і залишаємо в «спокої» хвилин на сорок.
  • Охолоджену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками, з’єднайте з натертим сиром і нарубаною зеленню. Солимо і перчимо складу.
  • Відокремлюємо від загальної маси тіста невеликі шматки, формуємо з них колобки, які розкачуємо у вигляді квадратів.
  • Викладаємо на заготовки начинку, по черзі з’єднуємо протилежні кінці, отримуємо своєрідні конверти. Розкачуємо вироби вже відомим способом, підсмажуємо до красивої рум’яності.

Приготовлені коржі з куркою складуть «смачну» компанію чашці кави або чаю, стануть прекрасним повноцінним сніданком або вечерею.

Пишні паляниці на кефірі на сковороді

Для любителів повітряної здоби у нас теж є рецепт смачних пишних коржів — прекрасної альтернативи свіжому хлібу.

Набір продуктів:

  • домашня сметана — 50 г;
  • яйце;
  • сіль — 10 г;
  • просеянная борошно — до 700 м;
  • кефір будь-якої жирності — 450 мл;
  • сода харчова — 12 м;
  • масло пісне — 40 мл

Всі продукти попередньо дістаємо з холодильника, щоб до моменту використання вони придбали температуру приміщення.

Дивіться також:  Журавлина в цукрі – 7 рецептів в домашніх умовах

Особливості приготування:

  • Вливаємо в просторий посуд кефір, додаємо до нього сметану, соду, сіль і масло, вбиваємо яйце. Після приміщення чергового компонента обов’язково перемішуємо вінчиком складу.
  • Далі просіваємо порції борошна, продовжуючи рух продуктів всередині чаші. Коли маса стане дуже густою, «підключаємо до праці руки. Робимо заміс еластичного тіста вже на столі, м’яко і ніжно вимішуємо пишний продукт. Формуємо його в кулю, накриваємо рушником і залишаємо на півгодини в такому стані.
  • Ділимо тісто на кілька великих частин, розкачуємо з них кола до 5 см завтовшки. Викладаємо кожен виріб в добре нагріту сковороду з невеликою кількістю олії.
  • Обсмажуємо коржі в закритому вигляді, перевертаючи по мірі утворення рум’яної скоринки. Саме в таких умовах тісто добре підніметься, стане апетитно пористим і хрустким.

Відламує шматочок пишної паляниці, макаємо в ароматний мед, свіжу домашню сметану або густе варення. Відправляємо до рота і з насолодою відчуваємо смак цього неймовірно апетитного страви!

Готуємо з шинкою

Створити маленький кулінарний шедевр можна за лічені хвилини — просто підсмажити на сніданок розкішні сирні коржики на кефірі з начинкою з шинки.

Необхідні компоненти:

  • «Російський» сир — 200 г;
  • натуральний кефір — 400 мл;
  • борошно — 400 г;
  • масло (пісне вершкове) — 90 мл;
  • сіль (20 г) і сода (30 г);
  • шинка — 250 р.

Методика приготування:

  • Розчиняємо соду в кефірі, додаємо сіль, просіваємо трохи борошна. До речі, замість гідрокарбонату натрію можна використовувати швидкі дріжджі, розведені на молоці. Коржі на отриманому тесті залишаються і на наступний день такими ж пишними і м’якими, а у розігрітому на сковороді стані виглядають, як щойно спечені!
  • Працюємо віночком, з’єднуючи продукти до консистенції рідкої сметани. Потім додаємо дрібну сирну стружку і 2 ст. л. олії. Продовжуємо заміс, приєднуючи порції невикористаної борошна, і отримуємо м’яке і еластичне тісто. Формуємо з нього кулю, який залишаємо під вафельним рушником.
  • Подрібнюємо шинку на крупній тертці.
  • Ще раз обминаємо тісто, ділимо його на рівну кількість порцій, а потім — все, як завжди. Розкачуємо з кульок невеликі кола, розкладаємо начинку з шинки, з’єднуємо пампушок і з допомогою качалки надаємо виробів плоску форму.

Обсмажуємо коржі з шинкою до рум’яного стану, густо змащуємо здобу маслом і — їсти подано!

З вареною ковбасою

Щоб не лякати дітей неосяжними бутербродами, як з телереклами «Тато може!» упакуємо свіжу ковбасу в апетитну корж. Таку здобу з задоволенням з’їсть і будь-яка школярка, і її турботливий батько.

Склад продуктів:

  • натертий сир — стакан;
  • сіль, цукор звичайний, сода — ½ ч. л.;
  • кефір — 250 г;
  • ковбаса варена — 300 г;
  • борошно — 260 р.

Спосіб приготування:

  • З’єднуємо в чаші кефір з білим цукром, содою і сіллю. Добре заважаємо складу. Хвилини через три додаємо просіяне борошно і крупно тертий сир. Робимо заміс ніжного і еластичного тіста. Накриваємо його тканиною, залишаємо на півгодини «насолоджуватися» спокоєм.
  • Поділяємо продукт на невеликі колобки. Розкачуємо кожен кульку, викладаємо начинку з нарізаною тонкими смужками або кубиками ковбаси. Защипуємо краю пампушок і надаємо виробів плоску форму.
  • Якщо в сім’ї люблять повітряну здобу, використовуємо для кожної порції більше тіста і ковбаси, розкачуємо пампушки не дуже сильно. Готуємо коржі в закритій сковороді на середньому вогні.
  • Для любителів хрусткого страви формуємо з колобків тонкі кола. Після розміщення начинки і з’єднання країв пампушки працюємо качалкою до отримання виробів мінімальної товщини.
Дивіться також:  Японська айва – 7 рецептів приготування

Присмачую страва маслом і подаємо до столу.

Сирні коржики на кефірі з грибами

Начинка з підсмажених свіжих печериць зробить страву ситним і особливо ароматним.

Список інгредієнтів:

  • масло пісне — 100 мл;
  • звичайний цукор, сіль, сода — ½ ч. л.;
  • сир (зрілий, твердих сортів) — 400 г;
  • борошно (бажано пшеничне) — від 700 г;
  • цибулина;
  • гриби свіжі — 300 г;
  • кефір — 500 мл;
  • шинка з індички — 300 г;

Порядок приготування:

  • Насамперед, займемося тестом. Вливаємо в чашу кисломолочний продукт, додаємо соду, цукор і сіль, перемішуємо суміш. Після появи реакції у вигляді безлічі бульбашок, просіваємо половину кількості борошна.
  • Крупно натираємо сир, викладаємо його у напіврідкий склад, потім, додаючи невеликі порції борошна, робимо заміс еластичного тіста. Як завжди, даємо йому півгодини «відпочити».
  • А поки готуємо начинку. Очищаємо цибулю, дрібно шаткуємо, пасеруємо на олії. Промиваємо печериці, промокаємо серветками, нарізаємо невеликими шматочками, додаємо в сковороду, обсмажуємо до золотистого відтінку. Приєднуємо до остившему складу тонко нарізану шинку індички.
  • Далі розгортаємо з тіста кілька пампушок, розміщуємо начинку, формуємо сирні коржики з начинкою з грибів. Обсмажуємо вироби до рум’яної скоринки.

Подаємо рум’яну випічку в гарячому вигляді зі свіжою зеленню. На Кавказі впевнені, що саме в їстівних травах криється таємниця довголіття.

Солодкі смажені коржики

А ось секрет доброго і радісного настрою нам забезпечує солодка їжа. Доставлене від неї задоволення дарує відчуття спокою і щастя.

Перелік компонентів:

  • масло пісне — 40 мл;
  • яйце;
  • звичайний цукор — 80 г;
  • просеянная борошно — 400 г;
  • свіжий кефір — 250 г;
  • ванілін;
  • сода харчова, сіль — до 4 р.

Приготування страви:

  • Вбиваємо в простору чашу яйце, додаємо до нього сіль, цукор, харчову соду, ванілін і масло. Ретельно перемішуємо продукти, щоб всі компоненти склали однорідну масу.
  • Тепер вливаємо кефір і, продовжуючи працювати ложкою, всипаємо порціями попередньо просіяне борошно. Коли тісто стане досить густим, робимо руками остаточний заміс. Формуємо кулю, поміщаємо його в плівку, залишаємо в холодильнику на кілька годин.
  • Дістаємо нашу заготовку і розрізаємо її на необхідну кількість частин. Розкачуємо пампушки довгастої форми і обсмажуємо на середньому, перевертаючи по мірі освіти майже коричневої скоринки.

Гаряча здоба до чаю вийшла дивовижна — солодка, багатошарова, апетитно хрустка.

Варто один раз спробувати коржі на кефірі, смажені на сковороді, щоб в наступний раз, коли задумав швидко отримати розкішну здобу, вибрати будь-який з представлених смачних рецептів.

Прокрутка до верху