Кошики з білковим кремом – 7 рецептів смачних тістечок

Незважаючи на те, що зараз багато нових сучасних десертів, радянські «Кошики» з білковим кремом залишаються популярними. Не відмовляйте собі в маленькому задоволенні і приготуйте тістечко самостійно.

Пісочні «Кошики» з білковим кремом

Тістечка «Кошики» з білковим кремом насправді випікаються дуже просто, головне – правильно приготувати крем.

Інгредієнти для основи:

• одне яйце;
• щіпка розпушувача і стільки ж солі;
• 60 грам вершкового масла;
• 0,15 кг борошна;
• 40 грам цукру.
Для крему:
• 200 грам цукру;
• два яєчних білка.

Процес приготування:

1. Всі зазначені інгредієнти зі списку для тіста, крім яйця викладіть в ємність і перебити блендером. Зверніть увагу, що

масло обов’язково має бути холодним.

2. Після того як у вас утворюється крихта, вбиваємо яйце і вимішуємо до однорідної консистенції і кладемо її в холод хоча б на 30 хвилин.
3. Грудку перетворюємо в пласт, вирізаємо з нього круглі заготовки, так щоб вони за розміром були трохи більше, ніж формочки.
4. Укладаємо заготовки у форми, дно кілька разів проколюємо виделкою і готуємо близько 20 хвилин в духовці, включивши нагрівання на 180.
5. У цей час можна зробити крем. Збиваємо білки з цукром і починаємо перебивати міксером, поки не утвориться пишна і біла маса.
6. Запечену основу наповнюємо кремом і тістечка готові.

З додаванням повидла

Кошики з пісочного тіста дуже добре поєднуються з будь-яким повидлом.

Такий смак багатьом знайомий ще з дитинства.

Для наповнювача:

• чотири яйця;
• 200 грам цукру;
• 200 грам повидла.
Для основи:
• 0,1 кг цукру;
• 0,3 кг борошна;
• два яйця;
• близько 200 грам вершкового масла;
• щіпка соди.

Дивіться також:  Ягідний пиріг: 12 найсмачніших рецептів

Процес приготування:

1. Масло дістаємо з холодильника, нарізаємо на невеликі шматки, змішуємо з усіма іншими продуктами крім борошна, перебиваємо міксером до пишноти, потім засипаємо борошно і вже руками вимішуємо до гладкого стану. Кладемо на 30 хвилин відпочити і охолодитися.
2. Нарізаємо на невеликі шматочки, розправляємо їх або розгортаємо і ставимо у формочки, не забувши зробити проколи вилкою на дні. Випікаємо близько 15 хвилин на 180 градусах.
3. Тепер готуємо наповнювач. Білки змішайте з цукром, поставте цю масу на парову баню і прогрійте, але не давайте їй кипіти, зняти і збити до збільшення в розмірі.
4. Готові основи наповнити спочатку повидлом, а потім і кремом.

Як приготувати з фруктами

Якщо не виявилося під рукою підходящої начинки, то завжди можна випекти пісочні кошики з фруктами, вони виходять не менш смачними.

Необхідні інгредієнти:

• півкілограма пісочного тіста;
• будь-які фрукти, наприклад ківі, банан, груша;
• 200 грам цукру;
• чотири білка.

Процес приготування:

1. З тіста виріжте кола, так щоб вони були трохи більше ніж форми для основи.
2. Помістіть їх у формочки, зробіть кілька проколів виделкою і приберіть на 15 хвилин у духовку, при нагріванні до 180 градусів.
3. Фрукти звільніть від шкірки, наріжте на невеликі шматочки.
4. У готові основи помістіть трохи фруктів і залийте все кремом.
5. Крем готується наступним чином: змішується цукор з білками, всі відправляється на плиту, прогрівається, а потім збивається до піни. За бажанням зверху на тістечка теж можна викласти фрукти.

З білковим заварним кремом

Для страви потрібно:

• два білка;
• склянка цукру;
• 130 мілілітрів води;
• 500 г пісочного тіста.

Дивіться також:  Торт Черепаха – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Процес приготування:

1. Тісто ділимо на частини, розкачуємо їх або просто розтягуємо в руках і поміщаємо в форми, потім доводимо до рум’яності на 180 градусах протягом 15-20 хвилин.
2. З’єднайте воду і цукор і начиніть прогрівати суміш. Білки окремо добре збийте, а потім акуратно введіть до цукровою масою і продовжуйте збивати ще близько п’яти хвилин до потрібної консистенції.
3. Отриманим наповнювачем прикрасьте випечені основи і подавайте тістечка.

З ягодами

Для десерту знадобиться:

• малина, полуниця та інші ягоди по своєму смаку;
• два білка;
• 0,2 кг цукру;
• півкілограма пісочного тіста.

Процес приготування:

1. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього круглі заготовки і поміщаємо їх у спеціальні форми для кошичків, прибираємо в духовку на 15 хвилин прогрів її до 180 градусів.
2. Ягоди добре промиваємо й обсушуємо.
3. Збиваємо білки з цукром, нагріваємо, а потім ретельно збиваємо, поки вони не стануть пишним кремом.
4. В основу поміщаємо ягоди, зверху покриваємо всі наповнювачем і знову прикрашаємо ягідками.

Готуємо з джемом

Для випічки знадобиться:

• 200 грам будь-якого джему на свій смак;
• 200 грам цукру;
• три білка;
• півкілограма пісочного тіста.

Процес приготування:

1. Пісочне тісто розділяємо на невеликі частини, за допомогою качалки розкачуємо з них кола або просто розминаємо руками до потрібного розміру.
2. В спеціальні формочки для кошиків кладемо гуртки, добре їх розподіляємо, робимо кілька проколів на дні виделкою і відправляємо в духовку, який прогріваємо до 180 градусів, тримаємо там, близько 15 хвилин.
3. Коли основи будуть готові, наповнюємо їх вибраним джемом і переходимо до готування крему.
4. Цукор і білки збиваємо в каструлі, прогріваємо, але не доводимо до кипіння, після чого починаємо збивати міксером до утворення пишної і білої піни.
5. Покриваємо тістечка зробленим кремом і можна подавати.

Дивіться також:  Ватрушки з повидлом – 7 рецептів приготування

Лимонні «Кошики» з білковим кремом

Для основи знадобиться:

• 0,25 кг борошна;
• 150 грам вершкового масла;
• два яйця;
• 0,2 кг цукру;
• два лимона;
• щіпка розпушувача.

Для наповнювача:

• 200 грам джему, варення або повидла;
• 0,2 кг цукру;
• три білка.

Процес приготування:

1. Масло ріжемо на шматки, з’єднайте з цукром, збиваємо, а потім додаємо до цієї маси яйця, лимонну цедру і віджатий сік, продовжуючи працювати міксером.
2. Туди ж відправляємо всі інші компоненти зі списку для тіста і доводимо до однорідного стану. Залишаємо на деякий час в холодильнику.
3. Формуємо з нього кола, поміщаємо їх у форми для кошичків і чекаємо, коли вони стануть рум’яними, поставивши нагрівання на 180, а час на 15 хвилин.
4. Цукор для крему з’єднуємо з білками, перемішуємо, нагріваємо на плиті і збиваємо до пишної маси.
5. Заготовки наповнюємо джемом або варенням, а зверху покриваємо білковим кремом.

Прокрутка до верху