Кошики з пісочного тіста – 7 рецептів, як приготувати смачні тістечка

Кошики з пісочного тіста готуються просто, якщо слідувати кожному пункту інструкцій. Для тіста обов’язково заздалегідь просівають борошно. Замість вершкового масла можна використовувати маргарин, але з маслом смачніше. Кошики швидко готуються в духовці, важливо не перетримати їх там.

Кошики з пісочного тіста з ягідною начинкою і кремом

З чого зробити:

  • 240 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 250 р цукрового піску;
  • куряче яйце;
  • 3 г розпушувача;
  • по дрібці ваніліну та солі;
  • 150 г будь-яких ягід;
  • 200 г сметани.

Покрокове приготування кошичків з начинкою з крему і ягід:

  • Масло і яйце залишити на півгодини поза холодильника. Не розтоплювати, просто почекати до розм’якшення.
  • Збити половину цукру з яйцем міксером до появи невеликої піни. Це означає, що цукор розчинився.
  • Помістити до яєчної маси ванілін і м’яке масло. Збивати до отримання рівномірної суміші.
  • Додати половину борошна, сіль і розпушувач. Знову збити міксером до однорідності.
  • Борошно висипати і вимішувати тісто руками. Коли воно стане майже готовим, покласти на стіл і продовжити роботу на ньому. Робити довго це не потрібно, головне сформувати тісто в суцільний клубок. Воно не повинно прилипати до рук.
  • Загорнути грудочку в поліетилен і помістити хвилин на 20 в холодильник. По закінченню часу розділити тісто навпіл і зайву частину знову прибрати.
  • Сформувати ковбаску довжиною близько 4 см і поділити на 8 частин. Розкачати трохи качалкою, щоб вийшов круг. Помістити кружечки у формочки і розподілити так, щоб тісто було приблизно однакової товщини. Дістати другу половину тіста і зробити те ж саме.
  • Викласти по чайній ложці ягід у кожну кошичок. Зверху присипати цукром. Відразу відправити деко з формочками в духовку на 180 С. Готувати 20-25 хвилин.
  • За цей час необхідно зробити крем. Змішати цукор, що залишився (3 ложки) зі сметаною міксером.
  • Дістати з духовки готові кошички і залишити на 1-2 хвилини. Викласти крем, щоб він повністю покрив ягідну суміш. Залишити до охолодження. Так сметанний склад стане більше схожим на крем.
  • Остиглі кошики можна подавати до чаю.
Дивіться також:  Горбуша в духовці – 10 смачних та простих рецептів приготування соковитої та мякої горбуші

Готуємо з сирною начинкою і желе

Що потрібно:

  • 200 г білого борошна;
  • 2 жовтка;
  • 2 ложки рослинного масла;
  • 110 р цукру;
  • 3 ложки холодної води;
  • щіпка солі;
  • 200 г сиру;
  • 100 г сметани;
  • 150 мл соку;
  • чайна ложечка агар-агару (з гіркою).

Тістечка кошички з желе і сиром:

  • Змішати борошно і 80 г цукру. Влити жовтки і розмішати до розчинення цукру. Приєднати воду і перешкодити.
  • Додати масло і умешивать тісто до однорідності. Після цього перекласти тісто на стіл. Коли вийде рівномірний, не липнущее тісто, помістити в холод в пакеті.
  • В цей час з’єднати сир з цукром і сметаною, збити блендером.
  • Тісто дістати, трохи розім’яти і розкачати пласт середньої товщини. Склянкою, трохи більшим за розміром, ніж формочки, вирізати круги. Відправити їх у форми.
  • Викласти сирний складу в тісто і помістити деко в духовку. Готувати 20 хвилин на 180 С.
  • У цей час приготувати желе. Відправити в сотейник сік і агар-агар, добре розмішати. Закип’ятити і готувати рівно хвилину.
  • Зняти з плити і заливати в гарячому вигляді в кошики. Через хвилин 10 желе застигне, кошики можна виймати і пригощати ними.

Зі сметанним кремом

Компоненти:

  • 0,4 кг борошна;
  • 0,2 кг масла;
  • 0,3 кг цукру;
  • яйце;
  • півкіло сметани;
  • половина ложечки соди.

Тісто і сметанний крем для кошичків:

  • Розм’якшене масло порізати, приєднати до нього яйце і дві ложки сметани. Всипати соду і цукор. Додати борошно і замісити тісто. Помістити його на годину в холодне місце.
  • Дістати його і розділити на маленькі шматочки. Розподілити рівномірно у формочки для запікання.
  • З’єднати сметану і цукор. Міксером швидко збивати до моменту, коли суміш стане більше в два рази, а цукор розчиниться повністю.
  • Крем налити в кошики і відправити їх в духовку на 220 С на 25 хвилин. Готовий десерт остудити, вийняти з формочок і подавати до столу.
Дивіться також:  Жульєн в тарталетках – 4 рецепта приготування і оформлення

Порада: якщо замість цукру взяти пудру, тісто або крем будуть рівномірніше і на їх готування піде менше часу.

Пісочні кошики з білковим кремом

Що потрібно:

  • 350 г цукру;
  • склянка борошна;
  • 150 г маргарину;
  • 1 яйце;
  • 3 білка;
  • ложка сметани;
  • 10 г ванільного цукру;
  • ложечка розпушувача;
  • 90 мл води;
  • третина ложечки лимонної кислоти;
  • повидло.

Як зробити кошики з пісочного тіста з білковим кремом:

  • Збити 100 р цукру, масло і ванільний цукор. Приєднати сметану з яйцем.
  • Додати борошно і розпушувач, швидко вимісити тісто. У пакеті відправити на годину в холодне місце.
  • Охолоджене тісто розділити на шматочки і зробити кошики. Формочки запекти при 200 С 7 хвилин.
  • Білки збити міксером. Залишився цукор залити водою і варити до розчинення кристалів. Додати лимонну кислоту і перемішати сироп.
  • У ємність з білками влити цукровий сироп. Міксер при цьому не зупиняють. Після цього збивають ще хвилин 10, поки крем не охолоне. У готовому вигляді він добре тримає форму.
  • У кожну кошичок покласти по чайній ложечці повидла. Зверху красиво викласти крем. Можна присипати тертим шоколадом.

Порада: щоб перевірити готовність сиропу, поруч ставлять чашку з холодною водою. Якщо солодка крапля не розтеклася на поверхні, значить, сироп готовий.

Як приготувати з фруктами

Складові:

  • 0,3 кг маргарину;
  • 3 яйця;
  • стакан цукрового піску;
  • ложечка соди;
  • з 1 ківі, апельсина і мандарину, виноград;
  • борошно – дивитися по консистенції.

Кошики з пісочного тіста з фруктами:

  • Маргарин розтопити, змішати з цукром. По черзі додавати яйця і весь час перемішувати. Насипати соду.
  • Потроху додавати борошно, вимішуючи виделкою, а потім руками. В кінці виходить м’яке тісто пружне, не липнущее до рук. Його поміщають в харчовій плівці на півгодини в холодильник.
  • По закінченню часу дістати його і сформувати кошички у форми для випікання. В розігріту до 200 С духовку помістити тісто і готувати 10 хвилин.
  • Апельсин подрібнити блендером і змішати з ложкою цукру. Вилити в готові кошички. Зверху викласти порізані фрукти. Можна подавати до чаю.
Дивіться також:  Плов в мультиварці зі свининою – 7 рецептів

З заварним кремом

З чого готувати тісто:

  • півкіло борошна;
  • 2 склянки крижаної води;
  • 150 г масла вершкового;
  • 4 ложки цукру;
  • яйце;
  • сіль на кінчику ножа.

Крем:

  • 150 г цукру;
  • стакан води;
  • 100 мл молока;
  • 3 курячих яйця;
  • чверть ложки ваніліну.

Покрокова інструкція:

  • З’єднати сіль з борошном. Додати масло і рубати ножем, поки суміш не стане схожа на великі крихти.
  • Окремо збити яйце і воду. Змішати рідина з борошняною сумішшю і швидко вимісити тісто. Відправити його в поліетилені в холодильник на півгодини.
  • З остиглого тіста зліпити кошики і розподілити форми.
  • Поставити каструлю на повільний вогонь і варити цукор у воді до розчинення. Окремо збити яйця, ванілін і молоко.
  • Процідити і вилити складу в сироп, розмішати до однорідності. Залити їм кошики.
  • Готувати 20 хвилин у духовці на 200 С.

Кошики з пісочного тіста з сирною начинкою

Продукти для рецепта:

  • 100 г масла вершкового;
  • 2/3 склянки борошна;
  • 4 ложки цукру;
  • 1 яйце;
  • 2 ложки родзинок;
  • 250 г м’якого сиру;
  • щіпка лимонної цедри.

Кошики з начинкою з сиру:

  • Змішати масло і півтори ложки цукру, додати білок і збити міксером. Додати борошно і вимісити тісто. Виліпити кошики і викласти їх у форми для запікання.
  • З’єднати жовток, цукор, сир, родзинки і лимонну цедру. Грунтовно перемішати. Заповнити тісто сумішшю.
  • Духовку розігріти до 180 С. Готувати чверть години. Дістати і остудити, вийняти з форми і подавати до столу.

Спекти тістечка будинку зможе кожен. Для них не треба особливих інгредієнтів, більша частина завжди є в холодильнику. Це прекрасний десерт на святковий стіл або на полуденок дитині.

Прокрутка до верху