Кошики з пісочного тіста готуються просто, якщо слідувати кожному пункту інструкцій. Для тіста обов’язково заздалегідь просівають борошно. Замість вершкового масла можна використовувати маргарин, але з маслом смачніше. Кошики швидко готуються в духовці, важливо не перетримати їх там.
Кошики з пісочного тіста з ягідною начинкою і кремом
З чого зробити:
- 240 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 250 р цукрового піску;
- куряче яйце;
- 3 г розпушувача;
- по дрібці ваніліну та солі;
- 150 г будь-яких ягід;
- 200 г сметани.
Покрокове приготування кошичків з начинкою з крему і ягід:
- Масло і яйце залишити на півгодини поза холодильника. Не розтоплювати, просто почекати до розм’якшення.
- Збити половину цукру з яйцем міксером до появи невеликої піни. Це означає, що цукор розчинився.
- Помістити до яєчної маси ванілін і м’яке масло. Збивати до отримання рівномірної суміші.
- Додати половину борошна, сіль і розпушувач. Знову збити міксером до однорідності.
- Борошно висипати і вимішувати тісто руками. Коли воно стане майже готовим, покласти на стіл і продовжити роботу на ньому. Робити довго це не потрібно, головне сформувати тісто в суцільний клубок. Воно не повинно прилипати до рук.
- Загорнути грудочку в поліетилен і помістити хвилин на 20 в холодильник. По закінченню часу розділити тісто навпіл і зайву частину знову прибрати.
- Сформувати ковбаску довжиною близько 4 см і поділити на 8 частин. Розкачати трохи качалкою, щоб вийшов круг. Помістити кружечки у формочки і розподілити так, щоб тісто було приблизно однакової товщини. Дістати другу половину тіста і зробити те ж саме.
- Викласти по чайній ложці ягід у кожну кошичок. Зверху присипати цукром. Відразу відправити деко з формочками в духовку на 180 С. Готувати 20-25 хвилин.
- За цей час необхідно зробити крем. Змішати цукор, що залишився (3 ложки) зі сметаною міксером.
- Дістати з духовки готові кошички і залишити на 1-2 хвилини. Викласти крем, щоб він повністю покрив ягідну суміш. Залишити до охолодження. Так сметанний склад стане більше схожим на крем.
- Остиглі кошики можна подавати до чаю.
Готуємо з сирною начинкою і желе
Що потрібно:
- 200 г білого борошна;
- 2 жовтка;
- 2 ложки рослинного масла;
- 110 р цукру;
- 3 ложки холодної води;
- щіпка солі;
- 200 г сиру;
- 100 г сметани;
- 150 мл соку;
- чайна ложечка агар-агару (з гіркою).
Тістечка кошички з желе і сиром:
- Змішати борошно і 80 г цукру. Влити жовтки і розмішати до розчинення цукру. Приєднати воду і перешкодити.
- Додати масло і умешивать тісто до однорідності. Після цього перекласти тісто на стіл. Коли вийде рівномірний, не липнущее тісто, помістити в холод в пакеті.
- В цей час з’єднати сир з цукром і сметаною, збити блендером.
- Тісто дістати, трохи розім’яти і розкачати пласт середньої товщини. Склянкою, трохи більшим за розміром, ніж формочки, вирізати круги. Відправити їх у форми.
- Викласти сирний складу в тісто і помістити деко в духовку. Готувати 20 хвилин на 180 С.
- У цей час приготувати желе. Відправити в сотейник сік і агар-агар, добре розмішати. Закип’ятити і готувати рівно хвилину.
- Зняти з плити і заливати в гарячому вигляді в кошики. Через хвилин 10 желе застигне, кошики можна виймати і пригощати ними.
Зі сметанним кремом
Компоненти:
- 0,4 кг борошна;
- 0,2 кг масла;
- 0,3 кг цукру;
- яйце;
- півкіло сметани;
- половина ложечки соди.
Тісто і сметанний крем для кошичків:
- Розм’якшене масло порізати, приєднати до нього яйце і дві ложки сметани. Всипати соду і цукор. Додати борошно і замісити тісто. Помістити його на годину в холодне місце.
- Дістати його і розділити на маленькі шматочки. Розподілити рівномірно у формочки для запікання.
- З’єднати сметану і цукор. Міксером швидко збивати до моменту, коли суміш стане більше в два рази, а цукор розчиниться повністю.
- Крем налити в кошики і відправити їх в духовку на 220 С на 25 хвилин. Готовий десерт остудити, вийняти з формочок і подавати до столу.
Порада: якщо замість цукру взяти пудру, тісто або крем будуть рівномірніше і на їх готування піде менше часу.
Пісочні кошики з білковим кремом
Що потрібно:
- 350 г цукру;
- склянка борошна;
- 150 г маргарину;
- 1 яйце;
- 3 білка;
- ложка сметани;
- 10 г ванільного цукру;
- ложечка розпушувача;
- 90 мл води;
- третина ложечки лимонної кислоти;
- повидло.
Як зробити кошики з пісочного тіста з білковим кремом:
- Збити 100 р цукру, масло і ванільний цукор. Приєднати сметану з яйцем.
- Додати борошно і розпушувач, швидко вимісити тісто. У пакеті відправити на годину в холодне місце.
- Охолоджене тісто розділити на шматочки і зробити кошики. Формочки запекти при 200 С 7 хвилин.
- Білки збити міксером. Залишився цукор залити водою і варити до розчинення кристалів. Додати лимонну кислоту і перемішати сироп.
- У ємність з білками влити цукровий сироп. Міксер при цьому не зупиняють. Після цього збивають ще хвилин 10, поки крем не охолоне. У готовому вигляді він добре тримає форму.
- У кожну кошичок покласти по чайній ложечці повидла. Зверху красиво викласти крем. Можна присипати тертим шоколадом.
Порада: щоб перевірити готовність сиропу, поруч ставлять чашку з холодною водою. Якщо солодка крапля не розтеклася на поверхні, значить, сироп готовий.
Як приготувати з фруктами
Складові:
- 0,3 кг маргарину;
- 3 яйця;
- стакан цукрового піску;
- ложечка соди;
- з 1 ківі, апельсина і мандарину, виноград;
- борошно – дивитися по консистенції.
Кошики з пісочного тіста з фруктами:
- Маргарин розтопити, змішати з цукром. По черзі додавати яйця і весь час перемішувати. Насипати соду.
- Потроху додавати борошно, вимішуючи виделкою, а потім руками. В кінці виходить м’яке тісто пружне, не липнущее до рук. Його поміщають в харчовій плівці на півгодини в холодильник.
- По закінченню часу дістати його і сформувати кошички у форми для випікання. В розігріту до 200 С духовку помістити тісто і готувати 10 хвилин.
- Апельсин подрібнити блендером і змішати з ложкою цукру. Вилити в готові кошички. Зверху викласти порізані фрукти. Можна подавати до чаю.
З заварним кремом
З чого готувати тісто:
- півкіло борошна;
- 2 склянки крижаної води;
- 150 г масла вершкового;
- 4 ложки цукру;
- яйце;
- сіль на кінчику ножа.
Крем:
- 150 г цукру;
- стакан води;
- 100 мл молока;
- 3 курячих яйця;
- чверть ложки ваніліну.
Покрокова інструкція:
- З’єднати сіль з борошном. Додати масло і рубати ножем, поки суміш не стане схожа на великі крихти.
- Окремо збити яйце і воду. Змішати рідина з борошняною сумішшю і швидко вимісити тісто. Відправити його в поліетилені в холодильник на півгодини.
- З остиглого тіста зліпити кошики і розподілити форми.
- Поставити каструлю на повільний вогонь і варити цукор у воді до розчинення. Окремо збити яйця, ванілін і молоко.
- Процідити і вилити складу в сироп, розмішати до однорідності. Залити їм кошики.
- Готувати 20 хвилин у духовці на 200 С.
Кошики з пісочного тіста з сирною начинкою
Продукти для рецепта:
- 100 г масла вершкового;
- 2/3 склянки борошна;
- 4 ложки цукру;
- 1 яйце;
- 2 ложки родзинок;
- 250 г м’якого сиру;
- щіпка лимонної цедри.
Кошики з начинкою з сиру:
- Змішати масло і півтори ложки цукру, додати білок і збити міксером. Додати борошно і вимісити тісто. Виліпити кошики і викласти їх у форми для запікання.
- З’єднати жовток, цукор, сир, родзинки і лимонну цедру. Грунтовно перемішати. Заповнити тісто сумішшю.
- Духовку розігріти до 180 С. Готувати чверть години. Дістати і остудити, вийняти з форми і подавати до столу.
Спекти тістечка будинку зможе кожен. Для них не треба особливих інгредієнтів, більша частина завжди є в холодильнику. Це прекрасний десерт на святковий стіл або на полуденок дитині.