Котлети без яєць – 8 рецептів

Ароматні, соковиті, смачні котлети багато люблять з дитинства. Як готувати класні котлети без яєць не тільки з м’яса. Секрет простий — тільки перевірені рецепти і гарний настрій.

Курячі котлети без яєць

Класичні курячі котлети завжди виходять дуже соковитими, якщо в серединці є шматочок вершкового масла.

Завдяки цьому та ще пару секретів вони завжди прекрасні.

Інгредієнти:

  • фарш з курки – близько 1 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 великі цибулини;
  • масло селянське — 100 г (повинно бути замороженим);
  • крохмаль (картоф.) — 2 ст. ложки без гірки;
  • сметана (жирність 15%) — 2 ст. ложки;
  • натуральний майонез — 3 ст. ложки;
  • сир плавлений м’який — 100 г;
  • сіль, перець — за смаком.

Приготування:

Очистити цибулю і змолоти в блендері. Змішати з фаршем. Додати до нього майонез, крохмаль, сіль і приправи. Гарненько перемішати.

Масло нарізати невеликими кубиками.

Шматочок фаршу, розплющити на долоні, покласти в центр кубик масла, сформувати котлетку і опустити в сковороду з розпеченим маслом. Швидко зліпити все котлети і обсмажити по парі хвилин.

Розкласти котлетки на деку. Сир змішати зі сметаною, полити їх і запекти.

Готуємо з рибного фаршу

У цих рибних котлетах теж соковита серединка, але не масляна, а сирна і це приголомшливе смакове відчуття. Все вийде, якщо вибрати хороший натуральний сир.

Інгредієнти:

  • філе будь-якої риби (краще пожирніше) — 1 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • костромський сир твердий — 200 г;
  • батон нарізний — 4 скибки;
  • паніровка;
  • спеції.

Приготування:

Прокрутити в м’ясорубці філе і цибулю. Додати розмочений у молоці батон, посолити і поперчити.

Сир нарізати брусочками.

В шматочок фаршу, загорнути пару шматочків сиру, сформувати котлетку і обваляти в паніровці. Підготувати інші котлетки.

Дивіться також:  Філе минтая — 10 рецептів приготування

Обсмажити їх в розпеченому рослинному маслі до готовності.

Хрустка скориночка і соковита м’якоть котлетки не залишать байдужими навіть дітей. Краще всього поєднується з картопляним пюре і свіжими овочами.

Рубані котлети без яєць

Коли під рукою не виявилося м’ясорубки або блендера, можна приготувати чудові рубані котлети.

А без додавання яєць вони виходять набагато ніжніше.

Продукти:

  • філе (курячі) — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • майонез (домашній) — 2 ст. л.;
  • крохмаль (картопляний) — 2 ст. л.;
  • сіль, перець, каррі.

М’ясо дрібно порубати ножем. Цибулю нашаткувати. Змішати з майонезом, крохмалем і приправами. Залишити для маринування.

Сформувати плоскі котлети і обсмажити в олії.

Такі котлети можна використовувати як начинку для сендвічів і гамбургерів.

На фарш з яловичини і свинини

Класичні котлети з двох видів м’яса вийдуть з яскравим особливим смаком з-за незвичайних добавок. Котлети з фаршу і без яєць чудово тримають форму. А секретним інгредієнтом буде томатний соус.

Склад:

  • телятина — 500 г;
  • свинина (шматок з жирком) — 500 г;
  • шашличний томатний соус – 100 р;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • класичний соєвий соус – 2 ст. ложок;
  • холодна вода — 100 мл;
  • сухарі;
  • спеції.

Прокрутити м’ясо і цибулю на м’ясорубці. Томатний соус, спеції, сухарі додати до м’яса і добре перемішати. Влити холодну воду. Для соковитості котлет фарш потрібно відбити. Побити про робочу поверхню раз 10 — 15.

Котлети обсмажити з двох сторін, додати соєвий соус, гарячу воду і згасити під кришкою до готовності.

Такі котлети будуть гарні з будь-яким гарніром.

З індички

Дієтичні котлетки з грудки індички виходять дуже соковитими завдяки маринування. Саме приготування займе дуже мало часу.

Дивіться також:  Фаршировані перці з фаршем і рисом – 8 рецептів приготування

Продукти:

  • м’ясо індички — 1 кг;
  • кунжут — 3 ст. ложки;
  • класичний соєвий соус (для маринаду);
  • кунжутне масло.

Зробити фарш з філе. Додати соєвий соус, олію, кунжут, добре перемішати і залишити на добу в холодильнику.

Дістати заздалегідь. Безпосередньо перед приготуванням ще раз добре перемішати, зробити котлети. Розігріти сковороду і обсмажити з двох сторін по 5 хвилин. Готовність можна перевірити виделкою. Якщо проткнути і сік буде прозорішим, значить котлети готові.

Капустяні котлети без яєць

Ніжні овочеві котлети сподобаються навіть тим, хто не любить овочі. Додавання манної крупи робить їх повітряними.

Склад:

  • капуста качанна) – половина середнього качана г;
  • манка — 3 ст. ложки;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • картопля — 1 шт.;
  • зубчик часнику – 3 шт.;
  • борошно (пшеничне) — 2 ст. ложки;
  • сухарики;
  • спеції;

Капусту нашаткувати, залити окропом і залишити на годину під кришкою. Через годину відкинути її на друшляк. Важливо не віджимати, а просто дати воді стекти. У капусту додати сирий, терту картоплю і цибулю. Перемішати зі спеціями, часником і манною крупою.

Вологими руками сформувати котлети, запанірувати і обсмажити. Закрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.

Ці котлетки чудові як гарячими, так і холодними.

З брокколі та цвітної капусти

Соковиті овочеві котлети без яєць швидко готуються і з успіхом замінять м’ясне блюдо.

Склад:

  • пшоно (крупа варена) — 300 г;
  • суцвіття брокколі — 200 г;
  • капуста (кольорова) — 200 г;
  • олія (оливкова або кунжутне) — 3 ст. ложки;
  • крохмаль кукурудзяний — 4 ст. ложки;
  • борошно (кукурудз.) — 2 ст. ложки;
  • спеції, перець, сіль — за смаком.

Помити і нарізати капусту. Опустити в киплячу воду на 5 хвилин. Вийняти і обсушити.

Капусту і пшоно змішати в блендері, додати крохмаль (2 ст. ложки), сіль і спеції.

Дивіться також:  Паста з креветками – 6 рецептів приготування пасти та соусів

Для панірування залишився крохмаль змішати з борошном.

З допомогою великої ложки оформити котлети, опустити в паніровку і відправити на сковороду. Обсмажити з одного боку. Перевернути, тушкувати під кришкою ще 5 хвилин.

Смачно з кисло-солодким соусом і свіжими овочами.

Котлети без яєць з рибних консервів

Швидкі і смачні котлетки вийдуть з консервованої риби. Яйце, як і раніше не буде потрібно.

Склад:

  • горбуша або тунець (натуральна) — 1 банка;
  • пшоно (варене) — 3 ст. ложки;
  • одна картоплина;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • морква (свіжа) — 1 шт;
  • масло селянське — 100 г;
  • паніровка;
  • спеції.

Картоплю відварити в шкірці. Моркву натерти на тертці, покришити цибулька. Овочі згасити на вершковому маслі до м’якості.

Рибу розім’яти, змішати з пшоном і овочами. Картоплю очистити, розім’яти виделкою, додати у фарш. Посолити, додати перець і приправи. Ретельно перемішати.

За допомогою ложки сформувати котлети, запанірувати їх і обсмажити буквально за 5 хвилин.

Подавати з пекінською капустою і свіжими огірками.

Прокрутка до верху