Рецепти приготування котлет з щуки залишають нам простір для фантазії. У рибне страву можна додавати будь-які інгредієнти на ваш смак. Котлети виходять ніжними, м’якими і соковитими.
Класичні котлети з щуки
Такі котлети можна подавати на обід, вечеря, або на святковий стіл. Вони дуже смачні, корисні і містять мало калорій.
Вам знадобиться:
рибне філе — 0,5 кг;
два курячих яйця;
білий батон — 0,2 кг;
манна крупа — 25 г;
одна цибулина;
сіль і прянощі за смаком.
Рецепт приготування:
Спочатку займемося філе щуки. Його потрібно промити під краном, видалити рідину, що залишилася і порізати невеликими квадратиками.
Взяти м’ясорубку, решітка до неї повинна бути велика. Прокрутити через неї рибу, додати в м’ясну масу перець і сіль.
Цибулину позбавити від шкірки, дрібно нашаткувати і покришити в подрібнену щуку.
Батон порізати на невеликі шматочки. Їх ми перекладаємо в чашу з молоком.
В інший посуд розбити яйця, насипати туди ж манку і обробити міксером.
Яєчну суміш з’єднати з батоном, і додати у фарш.
Наприкінці повинна вийти однорідна маса.
З неї ліпимо котлети.
Обсмажити на гарячій сковороді, періодично перевертаючи на інший бік. У котлеток повинна з’явитися рум’яна кірочка.
Для більшої м’якості в рибний фарш бажано покласти шматочок вершкового масла.
Рецепт приготування в томатному соусі
Використовувані продукти:
філе щуки — 0,6 кг;
томатний соус — 0,12 кг;
молоко;
пшеничний батон — 0,2 кг;
один цибуля;
олія рослинна;
зелень, сіль і перець за смаком.
Як приготувати котлети:
Хлібні шматочки покришити в посуд з молоком і відставити на час.
Порізане на квадратики філе і нашатковану цибулю прокрутити через м’ясорубку.
В м’ясну масу покришити зелень, додати прянощі і сіль.
Молочний хліб з’єднуємо з фаршем і перемішуємо.
Формуємо кульки котлет і кладемо на дно сковороди.
М’ясні грудочки спочатку трохи обсмажуємо, і через 10 хвилин заливаємо їх томатним соусом і тушкуємо протягом 30 хвилин.
Томатну пасту можна змішати зі сметаною або майонезом.
Якщо у вас занадто мало щучого філе, щоб зробити з нього котлети — поєднайте м’ясо щуки і судака. Вийде дуже смачно.
Необхідні інгредієнти:
філе щуки — 0,3 кг;
м’ясо судака — 0,3 кг;
два курячих яйця;
мускатний горіх — 3 г;
пів лимона;
рослинна олія — 50 мл;
прянощі і зелень за смаком.
Як приготувати рибні котлети з щуки і судака:
З двох видів філе видалити кістки. Порізати на невеликі шматочки і провести через м’ясорубку.
В отриману масу налити 15 мл рослинного масла, розбити яйця, посолити, поперчити, додати зелень, мускатний горіх і дрібно порізану частина лимона.
Сформувати котлети і покласти їх в гарячу сковороду з налитим в неї рослинним маслом.
Обсмажувати до золотистої рум’яної скоринки з обох сторін.
Хитрощі з розбирання риби і приготування фаршу
Щоб обговорюване страва не було пересушена і тануло в роті, потрібно дотримувати кілька секретів у приготуванні риби.
Фарш з щуки для котлет повинен бути свіжим.
Для додання м’якості додавайте в рибну масу вершкове масло або сало.
Щоб уникнути сухості використовуйте в рецепті хліб, розмочений в молоці, морква чи картопля. При додаванні овочів, котлети набувають солодкуватий присмак.
Не переборщіть з приправами. Велика кількість спецій переб’ю смак і аромат приготованих щуки.
Щоб котлети придбали рум’яну скоринку, обваляйте їх у борошні або панірувальних сухарях.
Експериментуйте з рецептами, додайте в них улюблені інгредієнти і спеції, уважно слідкуйте за пропорціями, і ваші гості і домашні будуть без розуму від рибних котлет.