Якщо готувати котлети на пару, то зберігається харчова цінність і користь готових виробів. Це хороший варіант економії часу, а головне підтримання здоров’я.
Котлети з індички на пару в мультиварці
Це найлегший метод приготування. Підходить для дітей і дієтичного харчування, хороший варіант для корисного вечері. Готувати рекомендується філе.
Інгредієнти:
- петрушка (зелень) – 1 ст. ложка;
- індичка – 540 г філе;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Промити м’ясної шматок.
- Просушити паперовим рушником.
- Нарізати на шматки.
- Подрібнити цибулину.
- Закинути в м’ясорубку.
- Подрібнити.
- Нашаткувати петрушку.
- Покласти у фарш.
- Присолити.
- Перемішати.
- Залити воду в чашу.
- Промазати маслом ґрати.
- Змочити руки у воді. Сформувати вироби. Скачати в овал. Приплюснути.
- Заготовки розкласти на решітку, залишаючи між ними місце, щоб в процесі приготування не злиплися.
- Тепер необхідно виставити режим. Для цієї страви потрібно «Варка на пару».
- Включити таймер. Знадобиться півгодини.
Готуємо з рибного фаршу
Рибні котлети відрізняються найніжнішим смаком і соковитістю. Їх по достоїнству оцінять діти. Ідеальний варіант для підтримки фігури.
Інгредієнти:
- філе рибне – 570 г;
- перець;
- хліб (білий) – 2 скибочки;
- сіль;
- цибуля – 1;
- борошно;
- молоко – 110 мл
Приготування:
- Помістити в молоко хліб.
- Залишити на вісім хвилин.
- Закинути філе в м’ясорубку.
- Цибулю нарізати.
- Надіслати до філе.
- Перекрутити.
- Влити яйце.
- Хліб віджати.
- Закинути в масу.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Перемішати.
- Залити каструлю водою.
- Помістити вкладку (пароварку).
- Сформувати кульки.
- Викласти в пароварку.
- Накрити кришкою.
- Готувати 2/3 години.
Курячі котлети на пару
Приготувати курячі котлети на пару дуже просто. Досить замісити фарш, вибрати режим і час. Урізноманітнити смак допоможе сир.
Інгредієнти:
- булка – 110 г;
- філе куряче – 720 г;
- сіль;
- луковичка – 1 шт.;
- сир – 170 г;
- спеції;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 110 мл
Приготування:
- Нарізати філе.
- Подрібнити цибулю.
- Закинути в м’ясорубку.
- Подрібнити.
- Залити булку молоком.
- Натерти сир.
- Закинути в фарш.
- Залити яйцем.
- Присипати спеціями.
- Присолити.
- Віджати батон.
- Покласти у фарш.
- Перемішати.
- Змочити у воді руки.
- Скачати кульки.
- Помістити на решітку від пароварки.
- Влити воду в ємність.
- Варити півгодини.
Соковитий варіант зі свинячого фаршу
Одне з найпоширеніших страв з свинини – котлети. Щоб вони краще засвоювалися спробуйте приготувати їх на пару.
Інгредієнти:
- молоко – 1 ст. ложка;
- фарш свинячий – 820 г;
- перець;
- картопля – 1 бульба;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 3 зубки;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Зробити це як можна дрібніше.
- Часник порубати.
- Взяти дрібну тертку, натерти картоплю. Вона допоможе котлеткам тримати форму.
- Змішати з фаршем.
- Помістити цибулю і часник. Перемішати.
- Залити яйця.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Розмішати.
- Маса вийде липкою, щоб зручніше було формувати кульки, змочіть руки водою.
- Зліпити котлетки.
- Помістити в пароварку. Щільно не накладати, а то вийде безформна маса.
- Накрити кришкою.
- Готувати півгодини.
Дієтичний рецепт на пару в мультиварці
Ще наші бабусі готували нам парові котлетки. Доводилося споруджувати різні пристосування, щоб зробити це корисне блюдо. У століття високих технологій у багатьох господинь є незамінний помічник – мультиварка, яка допомагає зменшити час на приготування. Котлети на пару в мультиварці рівномірно пропікаються, виходять соковитими і смачними.
Інгредієнти:
- філе куряче – 530 г;
- перець;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- масло вершкове – 45 г;
- яйце – 1 шт.;
- кефір – 85 мл;
- крупа манна – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Нарізати шматками філе.
- Цибулю порізати.
- Помістити в м’ясорубку.
- Перекрутити.
- Моркву подрібнити. Скористайтеся дрібної теркою.
- Покласти у фарш.
- Розмішати.
- Влити яйце.
- Залити кефіром.
- Перемішати.
- Засипати в фарш.
- Помістити масло, яке размягчено.
- Розмішати. Підсолити.
- Посипати перцем.
- Перемішати.
- Відставити на півгодини. Це треба для того, щоб манка розбухла.
- Контейнер, призначений для парової варіння промазати маслом.
- Влити в миску воду.
- Помістити на місце контейнер.
- Зліпити котлетки.
- Закласти в прилад.
- Накрити кришкою на півгодини.
Яловичі котлети покроково
Хоч яловичина і жорстке м’ясо, але можна приготувати дивовижного смаку ніжні котлетки. Як це зробити дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти:
- молоко – 125 мл;
- яловичина – 720 г;
- часник – 2 зубки;
- масло вершкове – 55 г;
- сухарі панірувальні – 120 г;
- цибуля – 1 шт.;
- перець;
- хліб – 3 скибки;
- сіль;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- В молоко закинути батон.
- Шматками нарізати цибулю, потім яловичину.
- Закинути в м’ясорубку.
- Додати часник.
- Перекрутити.
- Влити яйце.
- Присолити.
- Натерти масло вершкове. Відправити у фарш.
- Присипати перцем.
- Перемішати.
- Скачати кульки.
- Помістити в сухарі. Поваляти.
- Помістити в пароварку.
- Проварюють півгодини.
Капустяні котлети на пару
Підходить для всіх, хто дотримується здорового харчування. Хороший варіант для дітей.
Інгредієнти:
- сіль;
- капуста – 470 г;
- кунжут – 2 ст. ложки;
- манка – 3 ст. ложки;
- сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Нашаткувати капусту.
- Помістити на сковорідку.
- Присолити. Залити воду.
- Загасити. Овоч має бути практично готовий.
- Засипати манку. Розмішати.
- Влити яйце. Присолити.
- Сформувати котлетки.
- Змішати сухарі з кунжутом.
- Обваляти в панірувальних сухарях.
- Помістити в пароварку.
- Гасити чверть години.
Морквяні парові котлетки
Здорове блюдо, яке дуже корисно для діток.
Інгредієнти:
- цукор – 1 ст. ложка;
- морква – 6 шт.;
- сіль;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 35 мл;
- манка – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Перетерти моркву на дрібній тертці.
- Віджати сік.
- У макуха влити яйце. Присолити.
- Засипати цукор.
- Помістити манку.
- Влити молоко.
- Перемішати.
- Зліпити котлетки.
- Помістити в пароварку на півгодини.
Як зробити в каструлі?
Навіть якщо у вас немає пароварки, можна приготувати дуже смачну страву на пару без цього пристрою.
Інгредієнти:
- молоко – 90 мл;
- філе куряче – 570 г;
- сухарі панірувальні;
- хліб (білий) – 110 г;
- сіль;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Залити батон молоком. Потримати. Віджати.
- Філе нарізати.
- Помістити підготовлені продукти в м’ясорубку. Подрібнити.
- Влити яйця.
- Присолити.
- Розмішати.
- Скачати кулі.
- Помістити в сухарі. Поваляти.
- У ємність влити воду. Закип’ятити.
- Помістити заготовки в друшляк.
- Поставити його в ємність.
- Накрити кришкою.
- Тушкувати півгодини.
Варіант для тих, хто на дієті — в пароварці
Смачне, поживне, а головне корисну страву. Щоб котлетки виходили повітряними і пишними, необхідно додавати батон, який заздалегідь вымочен в молоці протягом чверті години.
Інгредієнти:
- фарш – 520 г;
- сухарі панірувальні;
- яйце – 1 шт.;
- перець;
- молоко – 90 мл;
- цибуля – 3 зубки;
- сіль;
- часник – 3 зубки;
- олія оливкова – 1 ч. ложка;
- батон – 130 р.
Приготування:
- Залити молоком батон.
- Витримати чверть години.
- Цибулю розрізати.
- Закинути з часником в блендер.
- Подрібнити.
- Змішати з фаршем.
- Влити яйце.
- Присолити.
- Обсипати перцем.
- Перемішати.
- Слідуючи інструкції до вашого приладу, залити в потрібній кількості воду.
- Зачерпнути фарш. Сформувати котлетку.
- Вмочити в сухарі.
- Закласти у відділ пароварки.
- Накрити кришкою.
- Настоювати півгодини.
Котлети на пару в сковороді
Для таких котлет м’ясо потрібно перемелене на грубій сітці в м’ясорубці.
Інгредієнти:
- цибуля – 160 г;
- грудка пташина – 520 г;
- спеції;
- батон – 140 г;
- сіль;
- борошно – 3 ст. ложки;
- морквина – 110 г;
- яйце – 1 шт.;
- масло -100 мл;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Нарізати скибками філе і цибулю.
- Порізати моркву.
- Закинути в м’ясорубку разом з часником.
- Подрібнити.
- Батон помістити в молоко.
- Віджати.
- Закинути в фарш.
- Влити яйце.
- Присолити.
- Присипати спеціями.
- Перемішати.
- Скачати вироби.
- Розжарити сковорідку. Влити трохи олії.
- По одній хвилині потомити з кожної сторони.
- Залити повністю гарячою водою. Рівень рідини повинен доходити до краю сковорідки.
- Томити на повільному вогні півгодини під закритою кришкою.