Котлети на пару – 11 рецептів приготування

Якщо готувати котлети на пару, то зберігається харчова цінність і користь готових виробів. Це хороший варіант економії часу, а головне підтримання здоров’я.

Котлети з індички на пару в мультиварці

Це найлегший метод приготування. Підходить для дітей і дієтичного харчування, хороший варіант для корисного вечері. Готувати рекомендується філе.

Інгредієнти:

  • петрушка (зелень) – 1 ст. ложка;
  • індичка – 540 г філе;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Промити м’ясної шматок.
  • Просушити паперовим рушником.
  • Нарізати на шматки.
  • Подрібнити цибулину.
  • Закинути в м’ясорубку.
  • Подрібнити.
  • Нашаткувати петрушку.
  • Покласти у фарш.
  • Присолити.
  • Перемішати.
  • Залити воду в чашу.
  • Промазати маслом ґрати.
  • Змочити руки у воді. Сформувати вироби. Скачати в овал. Приплюснути.
  • Заготовки розкласти на решітку, залишаючи між ними місце, щоб в процесі приготування не злиплися.
  • Тепер необхідно виставити режим. Для цієї страви потрібно «Варка на пару».
  • Включити таймер. Знадобиться півгодини.

Готуємо з рибного фаршу

Рибні котлети відрізняються найніжнішим смаком і соковитістю. Їх по достоїнству оцінять діти. Ідеальний варіант для підтримки фігури.

Інгредієнти:

  • філе рибне – 570 г;
  • перець;
  • хліб (білий) – 2 скибочки;
  • сіль;
  • цибуля – 1;
  • борошно;
  • молоко – 110 мл

Приготування:

  • Помістити в молоко хліб.
  • Залишити на вісім хвилин.
  • Закинути філе в м’ясорубку.
  • Цибулю нарізати.
  • Надіслати до філе.
  • Перекрутити.
  • Влити яйце.
  • Хліб віджати.
  • Закинути в масу.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Перемішати.
  • Залити каструлю водою.
  • Помістити вкладку (пароварку).
  • Сформувати кульки.
  • Викласти в пароварку.
  • Накрити кришкою.
  • Готувати 2/3 години.

Курячі котлети на пару

Приготувати курячі котлети на пару дуже просто. Досить замісити фарш, вибрати режим і час. Урізноманітнити смак допоможе сир.

Інгредієнти:

  • булка – 110 г;
  • філе куряче – 720 г;
  • сіль;
  • луковичка – 1 шт.;
  • сир – 170 г;
  • спеції;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 110 мл

Приготування:

  • Нарізати філе.
  • Подрібнити цибулю.
  • Закинути в м’ясорубку.
  • Подрібнити.
  • Залити булку молоком.
  • Натерти сир.
  • Закинути в фарш.
  • Залити яйцем.
  • Присипати спеціями.
  • Присолити.
  • Віджати батон.
  • Покласти у фарш.
  • Перемішати.
  • Змочити у воді руки.
  • Скачати кульки.
  • Помістити на решітку від пароварки.
  • Влити воду в ємність.
  • Варити півгодини.
Дивіться також:  Меню на новий рік – 27 рецептів та ідей до святкового столу

Соковитий варіант зі свинячого фаршу

Одне з найпоширеніших страв з свинини – котлети. Щоб вони краще засвоювалися спробуйте приготувати їх на пару.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 ст. ложка;
  • фарш свинячий – 820 г;
  • перець;
  • картопля – 1 бульба;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Зробити це як можна дрібніше.
  • Часник порубати.
  • Взяти дрібну тертку, натерти картоплю. Вона допоможе котлеткам тримати форму.
  • Змішати з фаршем.
  • Помістити цибулю і часник. Перемішати.
  • Залити яйця.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Розмішати.
  • Маса вийде липкою, щоб зручніше було формувати кульки, змочіть руки водою.
  • Зліпити котлетки.
  • Помістити в пароварку. Щільно не накладати, а то вийде безформна маса.
  • Накрити кришкою.
  • Готувати півгодини.

Дієтичний рецепт на пару в мультиварці

Ще наші бабусі готували нам парові котлетки. Доводилося споруджувати різні пристосування, щоб зробити це корисне блюдо. У століття високих технологій у багатьох господинь є незамінний помічник – мультиварка, яка допомагає зменшити час на приготування. Котлети на пару в мультиварці рівномірно пропікаються, виходять соковитими і смачними.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 530 г;
  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 45 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • кефір – 85 мл;
  • крупа манна – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати шматками філе.
  • Цибулю порізати.
  • Помістити в м’ясорубку.
  • Перекрутити.
  • Моркву подрібнити. Скористайтеся дрібної теркою.
  • Покласти у фарш.
  • Розмішати.
  • Влити яйце.
  • Залити кефіром.
  • Перемішати.
  • Засипати в фарш.
  • Помістити масло, яке размягчено.
  • Розмішати. Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Перемішати.
  • Відставити на півгодини. Це треба для того, щоб манка розбухла.
  • Контейнер, призначений для парової варіння промазати маслом.
  • Влити в миску воду.
  • Помістити на місце контейнер.
  • Зліпити котлетки.
  • Закласти в прилад.
  • Накрити кришкою на півгодини.
Дивіться також:  Биточки з фаршу – 8 рецептів, як приготувати смачні биточки

Яловичі котлети покроково

Хоч яловичина і жорстке м’ясо, але можна приготувати дивовижного смаку ніжні котлетки. Як це зробити дізнаєтеся з цього рецепту.

Інгредієнти:

  • молоко – 125 мл;
  • яловичина – 720 г;
  • часник – 2 зубки;
  • масло вершкове – 55 г;
  • сухарі панірувальні – 120 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець;
  • хліб – 3 скибки;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • В молоко закинути батон.
  • Шматками нарізати цибулю, потім яловичину.
  • Закинути в м’ясорубку.
  • Додати часник.
  • Перекрутити.
  • Влити яйце.
  • Присолити.
  • Натерти масло вершкове. Відправити у фарш.
  • Присипати перцем.
  • Перемішати.
  • Скачати кульки.
  • Помістити в сухарі. Поваляти.
  • Помістити в пароварку.
  • Проварюють півгодини.

Капустяні котлети на пару

Підходить для всіх, хто дотримується здорового харчування. Хороший варіант для дітей.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • капуста – 470 г;
  • кунжут – 2 ст. ложки;
  • манка – 3 ст. ложки;
  • сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту.
  • Помістити на сковорідку.
  • Присолити. Залити воду.
  • Загасити. Овоч має бути практично готовий.
  • Засипати манку. Розмішати.
  • Влити яйце. Присолити.
  • Сформувати котлетки.
  • Змішати сухарі з кунжутом.
  • Обваляти в панірувальних сухарях.
  • Помістити в пароварку.
  • Гасити чверть години.

Морквяні парові котлетки

Здорове блюдо, яке дуже корисно для діток.

Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. ложка;
  • морква – 6 шт.;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 35 мл;
  • манка – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Перетерти моркву на дрібній тертці.
  • Віджати сік.
  • У макуха влити яйце. Присолити.
  • Засипати цукор.
  • Помістити манку.
  • Влити молоко.
  • Перемішати.
  • Зліпити котлетки.
  • Помістити в пароварку на півгодини.

Як зробити в каструлі?

Навіть якщо у вас немає пароварки, можна приготувати дуже смачну страву на пару без цього пристрою.

Інгредієнти:

  • молоко – 90 мл;
  • філе куряче – 570 г;
  • сухарі панірувальні;
  • хліб (білий) – 110 г;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.
Дивіться також:  Тушонка з качки – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування:

  • Залити батон молоком. Потримати. Віджати.
  • Філе нарізати.
  • Помістити підготовлені продукти в м’ясорубку. Подрібнити.
  • Влити яйця.
  • Присолити.
  • Розмішати.
  • Скачати кулі.
  • Помістити в сухарі. Поваляти.
  • У ємність влити воду. Закип’ятити.
  • Помістити заготовки в друшляк.
  • Поставити його в ємність.
  • Накрити кришкою.
  • Тушкувати півгодини.

Варіант для тих, хто на дієті — в пароварці

Смачне, поживне, а головне корисну страву. Щоб котлетки виходили повітряними і пишними, необхідно додавати батон, який заздалегідь вымочен в молоці протягом чверті години.

Інгредієнти:

  • фарш – 520 г;
  • сухарі панірувальні;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець;
  • молоко – 90 мл;
  • цибуля – 3 зубки;
  • сіль;
  • часник – 3 зубки;
  • олія оливкова – 1 ч. ложка;
  • батон – 130 р.

Приготування:

  • Залити молоком батон.
  • Витримати чверть години.
  • Цибулю розрізати.
  • Закинути з часником в блендер.
  • Подрібнити.
  • Змішати з фаршем.
  • Влити яйце.
  • Присолити.
  • Обсипати перцем.
  • Перемішати.
  • Слідуючи інструкції до вашого приладу, залити в потрібній кількості воду.
  • Зачерпнути фарш. Сформувати котлетку.
  • Вмочити в сухарі.
  • Закласти у відділ пароварки.
  • Накрити кришкою.
  • Настоювати півгодини.

Котлети на пару в сковороді

Для таких котлет м’ясо потрібно перемелене на грубій сітці в м’ясорубці.

Інгредієнти:

  • цибуля – 160 г;
  • грудка пташина – 520 г;
  • спеції;
  • батон – 140 г;
  • сіль;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • морквина – 110 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло -100 мл;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Нарізати скибками філе і цибулю.
  • Порізати моркву.
  • Закинути в м’ясорубку разом з часником.
  • Подрібнити.
  • Батон помістити в молоко.
  • Віджати.
  • Закинути в фарш.
  • Влити яйце.
  • Присолити.
  • Присипати спеціями.
  • Перемішати.
  • Скачати вироби.
  • Розжарити сковорідку. Влити трохи олії.
  • По одній хвилині потомити з кожної сторони.
  • Залити повністю гарячою водою. Рівень рідини повинен доходити до краю сковорідки.
  • Томити на повільному вогні півгодини під закритою кришкою.
Прокрутка до верху