Як приготувати з свинини
Деякі господині вважають за краще готувати котлети по-албанською з свинини. Причому для роботи краще використовувати лопаткову або задню частину туші. Хоча підійде і свиняча шийка. Для такого варіанту знадобиться мінімальний склад:
• 0,5 кілограма свинини;
• 2 яйця;
• 120 г борошна;
• 100 г майонезу;
• 2 головки цибулі;
• будь ароматні приправи.
Технологія приготування залишається колишньою:
1. Промите м’ясо нарізати кубиками і скласти в глибоку миску.
2. Додати дрібно нарізану цибулю, спеції, вбити сирі яйця.
3. Ввести борошно, майонез, все перемішати.
4. Маса повинна приблизно 35-40 хвилин постояти в холодильнику.
5. Після цього котлети смажити в киплячій олії, викладаючи на сковороду столовою ложкою. Як тільки поверхня заготовки зарум’яниться, її тут же потрібно перевернути.
Рубані котлети добре подавати з вареною гречкою.