Котлети по-київськи — 7 рецептів приготування

Як приготувати з курячої грудки?

Соковитість і апетитний часниковий аромат цих котлет нікого не залишать байдужими, а приготувати їх вийде навіть у молодої господині.

Знадобиться:

  • 900 г курячої грудинки;
  • 100 р слив. масла;
  • 2 часникового зубчики;
  • 1 яйце;
  • по 10 г базиліка, кропу, петрушки;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль і перець;
  • 80 мл рослинного масла.

Спосіб приготування.

  • Грудку ділять на 4 порції поперек волокон. Кожну частину відбивають і трохи солять.
  • Зелень рубають, часник пропускають через прес і змішують із солодко-вершковим маслом, сіллю і перцем, потім охолоджують в морозильнику протягом 5 хвилин.
  • У центр кожної частини філе кладуть холодну начинку.
  • М’ясо загортають і піддають подвійний паніровці, двічі вмочаючи спочатку в яйце, потім в сухарі (якщо грудка погано згортається, прикрити отвір можна іншим шматочком курки).
  • Отримані заготовки обсмажують в киплячому маслі спочатку на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку, потім на слабкому протягом 15 хвилин.
  • Порада: щоб котлети по-київськи з курячої грудки вийшли ще пікантніше, перед обсмаженням зовні м’ясо можна обмазати часником.

    Дивіться також:  Свинина в горщику з картоплею в духовці – 7 рецептів приготування