Не знаєте, що приготувати нового і смачного? Зробіть котлети з фаршу індички. Це відмінна заміна набридлому курячого філе. М’ясо індички корисне і малокалорийное.
Котлети з фаршу індички в духовці
Якщо готувати в духовці, то можна добре скоротити рівень жиру в підсумковому блюді, при цьому, не зробивши його більш сухим.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- спеції за смаком;
- кілька зубчиків часнику;
- 800 грам фаршу індички;
- два яйця;
- 100 грам сухарів для панірування і стільки ж молока.
Процес приготування:
- Поки ви будете готувати масу, і формувати з неї котлети, варто включити духовку на 190 градусів, щоб вона встигла прогрітися.
- Далі, беремо миску, додаємо в неї м’ясо, додаємо попередньо нарізаний на шматочки цибулю і часник.
- Вбиваємо яйця, додаємо приправи.
- Залишилося тільки залити молоко і кинути панірувальні сухарі.
- Отриману суміш доводимо до однорідності і робимо невеликі грудки. Готуємо вже в гарячій духовій шафі близько 40 хвилин.
Рецепт смажених котлет, на сковороді
Якщо ви любите соковиту хрустку скоринку в котлетах, то цей рецепт, безумовно, вам сподобається.
Необхідні продукти:
- одна невелика картоплина і одна цибулина;
- близько 400 грам фаршу індички;
- яйце;
- приблизно півсклянки молока;
- шматочок хліба;
- спеції за своїм бажанням.
Процес приготування:
- Беремо посуд, в якій будемо все перемішувати. Викладаємо туди спочатку м’ясо, потім вбиваємо яйце.
- Тепер потрібно з допомогою терки подрібнити картоплю з цибулею і теж додати до решти інгредієнтів.
- Хліб, як і в багатьох інших рецепти котлет, спочатку опускають в ємність з молоком, а потім до м’ясної суміші. На цьому етапі додаються всі приправи.
- З отриманої маси вылепляем круглі або овальні форми і доводимо до готовності на гарячій сковороді.
На пару в мультиварці
Ще один варіант приготування — з використанням мультиварки. В цьому випадку можна зберегти корисні якості продуктів.
Необхідні компоненти:
- будь-яка зелень за смаком;
- приблизно 500 грам фаршу індички;
- один цибуля;
- приправи за смаком.
Процес приготування:
- М’ясо з’єднати з попередньо подрібненою цибулею. Сюди ж додати спеції і порізану зелень.
- З отриманої маси робимо невеликі гуртки і викладаємо їх на решітку від мультиварки.
- У цьому рецепті мультиварку потрібно ввімкнути режим «Пароварка», а у чашку налити простої води. Після чого ставимо решітку з накладеними на неї котлетами, прикриваємо кришкою і готуємо страву 20 хвилин.
Соковитий варіант від Юлії Висоцької
Приготувати соковиті котлети з індички можна і за рецептом Юлії Висоцької. До того ж вона використовує ще й додаткові інгредієнти.
Необхідні продукти:
- один апельсин;
- чотири зубчики часнику;
- 600 грам фаршу індички;
- прованські трави, лавровий лист, чорний перець, мускатний горіх;
- чотири ложки оливкової олії.
Процес приготування:
- Поки будуть змішуватися всі продукти, включаємо нагріватися духовку до 190 градусів.
- У ступці або будь-якої іншої посуді розтираємо перець і сіль. Часник тиснемо чим-небудь плоским, а шкірку від апельсина натираємо на дрібній тертці.
- Викладаємо м’ясо в миску, туди ж додаємо всі зазначені приправи, включаючи лавровий лист, часник, перетертий перець з сіллю, масло і тертий фрукт.
- Отриману масу потрібно чимось накрити і прибрати хоча б на годину в холод.
- Через відведений час формуємо невеликі довгасті або круглі форми і доводимо до готовності на сковороді.
Дієтичні котлети з фаршу індички
М’ясо індички – ідеальний варіант для дієти. Воно малокалорійно, корисно і з нього можна приготувати багато різних дієтичних страв, наприклад котлети.
Необхідні продукти:
- одне яйце і стільки ж цибулі;
- 400 грам фаршу з індички;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Якщо ви хочете отримати справжнє дієтичне блюдо, то можна забути про смаження, та ще й на олії. Краще всього використовувати духовку або готувати на пару. Тому ставимо за духовку на 190 градусів і приступаємо до ліплення.
- У миску кладемо спочатку м’ясо, потім вбиваємо яйце, нарізаний або перетертий цибулю. Всипаємо різні приправи виходячи зі свого смаку. Робимо невеликі кружечки і відправляємо в формі в гарячу духовку на 45 хвилин.
З вівсяними пластівцями і йогуртом
Вівсянка – хороша заміна хліба, якщо мова йде про котлети.
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- одна цибулина;
- 400 грам фаршу індички;
- дві ложки йогурту без добавков;
- яйце;
- половина склянки вівсяних пластівців.
Процес приготування:
- Робимо суміш для вівсянки. Змішуємо йогурт з яйцем і заливаємо цим пластівці. Чекаємо близько 20 хвилин.
- В окремій мисці з’єднуємо м’ясо і заздалегідь подрібнену цибулину. А потім і викладаємо вже набряклі вівсянку.
- З отриманої маси ліпимо котлети і прибираємо їх або в духовку на 30 хвилин і температурі 190 градусів або ж доводимо до готовності на сковороді.
З сиром
Зробити страву ще більш насиченим і цікавим можна, якщо додати сир.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- 100 грам сиру;
- приправи на свій розсуд;
- близько 500 грам фаршу з індички;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- У миску кладемо фарш і додаємо до нього попередньо подрібнені інгредієнти: натертий сир, дрібно нарізаний часник і цибулю.
- Всипаємо вибрані приправи, робимо кружечки середнього розміру і обсмажуємо на гарячій сковороді. Можна запекти в духовій шафі. Знадобиться 25 хвилин і 190 градусів.
З манкою і грибами
Рецепт для тих, хто любить гриби. Виходить незвичайний смак звичного страви.
Необхідні продукти:
- 100 г манної крупи;
- цибулина;
- 200 грам грибів;
- 400 грам фаршу індички;
- яйце;
- спеції.
Процес приготування:
- Перед тим як перемішувати всі продукти, потрібно дрібно нарізати гриби і посмажити їх на сковороді.
- Після чого вони додаються до м’яса, туди ж вбивається вміст яйця, спеції і натерта цибулина.
- Маса доводиться до однорідності, з неї формуються невеликі кульки, обвалюються в манці і доводяться до готовності на гарячій сковороді.