Котлети з фаршу індички – 8 рецептів, соковитих і смачних!

Не знаєте, що приготувати нового і смачного? Зробіть котлети з фаршу індички. Це відмінна заміна набридлому курячого філе. М’ясо індички корисне і малокалорийное.

Котлети з фаршу індички в духовці

Якщо готувати в духовці, то можна добре скоротити рівень жиру в підсумковому блюді, при цьому, не зробивши його більш сухим.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • спеції за смаком;
  • кілька зубчиків часнику;
  • 800 грам фаршу індички;
  • два яйця;
  • 100 грам сухарів для панірування і стільки ж молока.

Процес приготування:

  • Поки ви будете готувати масу, і формувати з неї котлети, варто включити духовку на 190 градусів, щоб вона встигла прогрітися.
  • Далі, беремо миску, додаємо в неї м’ясо, додаємо попередньо нарізаний на шматочки цибулю і часник.
  • Вбиваємо яйця, додаємо приправи.
  • Залишилося тільки залити молоко і кинути панірувальні сухарі.
  • Отриману суміш доводимо до однорідності і робимо невеликі грудки. Готуємо вже в гарячій духовій шафі близько 40 хвилин.

Рецепт смажених котлет, на сковороді

Якщо ви любите соковиту хрустку скоринку в котлетах, то цей рецепт, безумовно, вам сподобається.

Необхідні продукти:

  • одна невелика картоплина і одна цибулина;
  • близько 400 грам фаршу індички;
  • яйце;
  • приблизно півсклянки молока;
  • шматочок хліба;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Беремо посуд, в якій будемо все перемішувати. Викладаємо туди спочатку м’ясо, потім вбиваємо яйце.
  • Тепер потрібно з допомогою терки подрібнити картоплю з цибулею і теж додати до решти інгредієнтів.
  • Хліб, як і в багатьох інших рецепти котлет, спочатку опускають в ємність з молоком, а потім до м’ясної суміші. На цьому етапі додаються всі приправи.
  • З отриманої маси вылепляем круглі або овальні форми і доводимо до готовності на гарячій сковороді.
Дивіться також:  Як приготувати качку? 18 рецептів приготування смачної качки в домашніх умовах

На пару в мультиварці

Ще один варіант приготування — з використанням мультиварки. В цьому випадку можна зберегти корисні якості продуктів.

Необхідні компоненти:

  • будь-яка зелень за смаком;
  • приблизно 500 грам фаршу індички;
  • один цибуля;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо з’єднати з попередньо подрібненою цибулею. Сюди ж додати спеції і порізану зелень.
  • З отриманої маси робимо невеликі гуртки і викладаємо їх на решітку від мультиварки.
  • У цьому рецепті мультиварку потрібно ввімкнути режим «Пароварка», а у чашку налити простої води. Після чого ставимо решітку з накладеними на неї котлетами, прикриваємо кришкою і готуємо страву 20 хвилин.

Соковитий варіант від Юлії Висоцької

Приготувати соковиті котлети з індички можна і за рецептом Юлії Висоцької. До того ж вона використовує ще й додаткові інгредієнти.

Необхідні продукти:

  • один апельсин;
  • чотири зубчики часнику;
  • 600 грам фаршу індички;
  • прованські трави, лавровий лист, чорний перець, мускатний горіх;
  • чотири ложки оливкової олії.

Процес приготування:

  • Поки будуть змішуватися всі продукти, включаємо нагріватися духовку до 190 градусів.
  • У ступці або будь-якої іншої посуді розтираємо перець і сіль. Часник тиснемо чим-небудь плоским, а шкірку від апельсина натираємо на дрібній тертці.
  • Викладаємо м’ясо в миску, туди ж додаємо всі зазначені приправи, включаючи лавровий лист, часник, перетертий перець з сіллю, масло і тертий фрукт.
  • Отриману масу потрібно чимось накрити і прибрати хоча б на годину в холод.
  • Через відведений час формуємо невеликі довгасті або круглі форми і доводимо до готовності на сковороді.

Дієтичні котлети з фаршу індички

М’ясо індички – ідеальний варіант для дієти. Воно малокалорійно, корисно і з нього можна приготувати багато різних дієтичних страв, наприклад котлети.

Дивіться також:  Стожки з фаршу – 6 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • одне яйце і стільки ж цибулі;
  • 400 грам фаршу з індички;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Якщо ви хочете отримати справжнє дієтичне блюдо, то можна забути про смаження, та ще й на олії. Краще всього використовувати духовку або готувати на пару. Тому ставимо за духовку на 190 градусів і приступаємо до ліплення.
  • У миску кладемо спочатку м’ясо, потім вбиваємо яйце, нарізаний або перетертий цибулю. Всипаємо різні приправи виходячи зі свого смаку. Робимо невеликі кружечки і відправляємо в формі в гарячу духовку на 45 хвилин.

З вівсяними пластівцями і йогуртом

Вівсянка – хороша заміна хліба, якщо мова йде про котлети.

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • одна цибулина;
  • 400 грам фаршу індички;
  • дві ложки йогурту без добавков;
  • яйце;
  • половина склянки вівсяних пластівців.

Процес приготування:

  • Робимо суміш для вівсянки. Змішуємо йогурт з яйцем і заливаємо цим пластівці. Чекаємо близько 20 хвилин.
  • В окремій мисці з’єднуємо м’ясо і заздалегідь подрібнену цибулину. А потім і викладаємо вже набряклі вівсянку.
  • З отриманої маси ліпимо котлети і прибираємо їх або в духовку на 30 хвилин і температурі 190 градусів або ж доводимо до готовності на сковороді.

З сиром

Зробити страву ще більш насиченим і цікавим можна, якщо додати сир.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • 100 грам сиру;
  • приправи на свій розсуд;
  • близько 500 грам фаршу з індички;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • У миску кладемо фарш і додаємо до нього попередньо подрібнені інгредієнти: натертий сир, дрібно нарізаний часник і цибулю.
  • Всипаємо вибрані приправи, робимо кружечки середнього розміру і обсмажуємо на гарячій сковороді. Можна запекти в духовій шафі. Знадобиться 25 хвилин і 190 градусів.
Дивіться також:  Як правильно і смачно посмажити картоплю? 8 способів і рецептів

З манкою і грибами

Рецепт для тих, хто любить гриби. Виходить незвичайний смак звичного страви.

Необхідні продукти:

  • 100 г манної крупи;
  • цибулина;
  • 200 грам грибів;
  • 400 грам фаршу індички;
  • яйце;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Перед тим як перемішувати всі продукти, потрібно дрібно нарізати гриби і посмажити їх на сковороді.
  • Після чого вони додаються до м’яса, туди ж вбивається вміст яйця, спеції і натерта цибулина.
  • Маса доводиться до однорідності, з неї формуються невеликі кульки, обвалюються в манці і доводяться до готовності на гарячій сковороді.

Прокрутка до верху