Варіант з гречаної каші
Склад продуктів: 70 г крупи, 2 часникові часточки, половина білої цибулини, сіль, велике яйце, 1 ст. ложка гречаного борошна, 40 г черешкової селери і сухарної крихти, половина пучка свіжої зелені, рафінована олія.
- Гречка вариться в підсоленій воді. Далі ємність з продуктів загортається в плед і залишається приблизно на півгодини.
- Лук ріжеться з зеленню і селерою.
- Для фаршу готова каша перекручується з масою з другого кроку.
- В отриману суміш додається яйце і інші заявлені в рецепті продукти, крім сухарної крихти. Часник попередньо пропускається через прес.
- Маса вимішується, з неї ліпляться котлети, які панируются у сухарях і смажать з двох сторін.
Подаються котлетки зі свіжими овочами і сметаною.