Котлети з грибами – кращі покрокові рецепти

Котлети з грибами – це блюдо, яке одночасно нагадує звичайні домашні котлетки з м’ясного фаршу і зрази з грибами. Для фаршу рекомендується використовувати свинину і яловичину, але можна взяти і куряче м’ясо.

 

 

Котлети з грибами рецепт

 
Витрата по часу – 1 година.

Порції – 8.

 
Склад продуктів для котлет з грибами:

  • 1. 500 грам м’ясного фаршу.
  • 2. 200 грам грибів (наприклад, свіжих печериць).
  • 3. Одна цибулина.
  • 4. Одне куряче яйце.
  • 5. Кілька шматочків білого хліба.
  • 6. Кілька зубчиків часнику.
  • 7. Рафінована олія.
  • 8. Борошно.
  • 9. Сіль і спеції.

 

 
Приготування котлет з грибами
Для начинки промиваємо грибочки, обсушуємо їх і нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулина очищається, промивається, обсушивается і нарізати на маленькі кубики. Сковорідку трохи змащуємо маслом і обсмажуємо на ній кубики цибулі. Далі додаємо грибочки, перемішуємо і обсмажуємо все разом до випаровування рідини. Перед зняттям з вогню цибулю з грибочками солимо і перчимо. Відставляємо начинку остигати.

 
М’ясний фарш змішуємо з яйцем, розмоченим білим хлібом і подрібненим часником за бажанням. Для розмочування хліба можна використовувати воду або молоко. Суміш перемішуємо з допомогою рук, солимо і приправляємо спеціями за смаком.

 
З допомогою мокрих рук формується невелика плоска коржик з фаршу. Посередині викладається грибна начинка з цибулею. Накриваємо начинку такий же коржиком з фаршу і формуємо круглу котлетку. Начинку потрібно добре закривати, щоб котлетки не «роз’їжджалися» під час смаження. За таким же способом формуються інші котлетки. Паніруємо їх за допомогою борошна.
Сковорідка змащується рафінованим маслом і розігрівається. Котлетки з грибною начинкою обсмажуються на невеликому вогні. Вони повинні обсмажитися до рум’яної скоринки. Далі тушкуємо їх на маленькому вогні до готовності.

 

Курячі котлети з грибами

 

Дивіться також:  Соус песто – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Курячі котлети з грибами є дуже ніжним і соковитим стравою. Вони володіють чудовим ароматом.
Витрата по часу – 1 година.
Порції – 6.

 
Склад продуктів для курячих котлет з грибами:

  • 1. 500 грам філейної частини курочки.
  • 2. 300 грам шампіньйонів.
  • 3. Одна цибулина.
  • 4. Декілька ст. л. сметани.
  • 5. Кілька курячих яєць.
  • 6. 3 ст. л. пшеничного борошна.
  • 7. 1 зубчик часнику.
  • 8. Рафінована олія.

 

 
Приготування курячих котлет з грибами
Грибочки потрібно гарненько промити і подрібнити ножем невеликими шматочками. Цибулина очищається ножем і промивається під водою. Її також потрібно подрібнити і перекласти в окрему посудину. У сковорідку додається невелика кількість рафінованої олії, і ставимо її розігріватися. На гарячу сковорідку викладаються гриби з цибулею. Інгредієнти потрібно добре перемішати з допомогою лопатки, і обсмажити.

 
Куряче філе потрібно добре промити і обсушити за допомогою кухонних рушників. Прибираємо з філе зайві жилки і жир. З допомогою ножа філе нарізаємо дрібними шматками. Або м’ясорубкою, або блендером робимо з м’яса фарш. Відправляємо його в окрему посудину. Петрушка промивається і рубається з допомогою ножа на дрібні шматочки. Часник потрібно очистити і подрібнити за допомогою ножа. Додаємо його до кропу.
Курячий фарш змішується з смаженими печерицями та цибулею, сметаною, часником і кропом, борошном, сіллю, перцем і сирими курячими яйцями.
Інгредієнти потрібно перемішати ложкою до однорідності. Фарш повинен настоятися 20 хвилин, для більш ароматного страви. Сковороду змащуємо рафінованим маслом і розігріваємо на максимальному вогні. Потім зменшуємо вогонь і ложкою викладаємо фарш на сковорідку. Котлетки обсмажують з обох сторін близько 10 хвилин. Готовність котлет можна перевіряти за допомогою виделки. Гарніром може служити картопляне пюре, будь-яка каша, овочевий салат або макаронні вироби.

 

Котлети з грибами і сиром

 
Час приготування – півтори години.
Порції – 8.

Дивіться також:  Апельсиновий соус – найкращі рецепти

 
Склад продуктів для котлет з грибами і сиром:

  • 1. Нежирна свинина – 500 грам.
  • 2. Білий батон – 2 шматочки.
  • 3. Жовток курячого яйця.
  • 4. Часник – 2 зубчики.
  • 5. Цибуля – 3 шт.
  • 6. Свіжа зелень.
  • 7. Свіжі печериці – 200 грам.
  • 8. Спеції за смаком.
  • 9. Сіль.
  • 10. Сухарі для панірування.
  • 11. Рослинне масло.

 
Приготування котлет з грибами і сиром
М’ясо треба нарізати на невеликі шматочки і перекрутити через м’ясорубку. М’ясо пропускається з цибулею, часником і розмоченим хлібом. Хліб потрібно віджати, щоб позбутися від зайвої рідини. Перемішуємо фарш з курячим жовтком і спеціями. В кінці потрібно посолити. Фарш повинен настоятися в холодному місці протягом півгодини.
Гриби нарізати дрібними шматочками, цибулю дрібно нашинковывается. У сковорідці обсмажуємо цибулю, щоб він став прозорим, і додаємо грибочки. Обсмажуємо інгредієнти до випаровування рідини. Наприкінці смаження солимо і перчимо овочі.

 
Охолоджений фарш формуємо невеличкі кульки, а з них робимо коржі. У центр коржі викладаються смажені гриби з цибулею і шматочок сиру. Формуємо з них котлети. Обваляйте їх у сухарях для панірування. Викладаємо котлети на гарячу сковорідку і обсмажуємо на невеликому вогні до золотистого кольору.
Як гарнір можна використовувати будь-які продукти.

 

Гречані котлети з грибами

 
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 10.
Склад продуктів для котлет гречаних з грибами:
1. Один стакан гречаної крупи.
2. 750 грам печериць.
3. Кілька цибулин.
4. Кілька пучків свіжої петрушки.
5. Сіль і перець.
6. Сухарі для панірування.
7. Соняшникова олія.

 
Приготування котлет з грибів і гречки
Гречка перебирається, промивається, перекладається в каструлю і заливають водою. Її потрібно трохи посолити. Гречку потрібно зварити до готовності і відставити, щоб вона охолола.
Печериці промиваються і обсушиваются з допомогою паперових рушників. Грибочки нарізати на невеликі шматочки. Цибуля очищається, вимивається, обсушивается і нарізати на дрібні кубики. Петрушка промивається, обсушивается і нарізати на дрібні шматочки.

Дивіться також:  Французький цибульний пиріг, рецепт з фото

 
Сковорідка натирається рафінованим маслом і розігрівається. На гарячу сковорідку кладемо шматочки цибулі і обсмажуємо до напівготовності. До них додаємо гриби, солимо і перчимо інгредієнти, і обсмажуємо до випаровування рідини. Обсмажені овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера. Додаємо подрібнені овочі до відвареною гречаною каші, і посипаємо кропом. Перемішуємо вміст.
Формуємо з фаршу невеликі котлетки. Викладаємо їх на гарячу сковорідку і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Потім накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо котлетки ще близько 5 хвилин. Котлетки можна готувати не тільки з печерицями, але і вешенками або білими грибочками. Гарніром можуть послужити свіжі помідори і огірки.

 

Котлети пісні з грибами та квасолею

 
Час приготування – 2 години 30 хвилин.
Порції – 8.

 
Склад продуктів для котлет пісних з грибами та квасолею:

  • 1. Суха червона квасоля – 1 стакан.
  • 2. Середня варена картопля – 2 шт.
  • 3. Сушені гриби – 2 жмені.
  • 4. Борошно – 3 ст. л.
  • 5. Сіль.
  • 6. Спеції за смаком.
  • 7. Вода або молоко – 70 мл

 
Приготування котлет пісних з грибами та квасолею
Квасоля і грибочки заздалегідь замочуються в кип’яченій воді. Потім квасолю необхідно відварити. Картопля вариться і крупно натирається з допомогою терки. Варена квасолька і гриби подрібнюються за допомогою блендера. До них додається картопля, сіль, спеції і борошно. При сильній сухості маси, розбавте її водою або молоком.
Формуємо котлетки з отриманої маси. Відправляємо їх на гарячу сковорідку і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і доводимо до готовності.

Прокрутка до верху