Котлети з індички – 7 рецептів соковитих і м’яких котлет
Котлети з м’яса птиці виходять особливо ніжними, м’якими. При правильному приготуванні підходять вони і для дієтичного харчування. Особливо, якщо це котлети з індички.
Рубані котлети з індички в духовці
Інгредієнти: півкіло філе птиці, цибулинка, 2 ст. ложки сметани, зубок часнику, яєчко, 2 ст. ложки крохмалю, кухонна сіль, суміш перців.
Філе промивається і ріжеться дуже маленькими кубиками. Чим дрібніше вийдуть шматочки, тим ніжніше буде готове блюдо.
Аналогічним чином нарізається і цибулю. А часник пропускаємо через прес.
Ці інгредієнти разом з іншими заявленими в рецепті перекладаються до підготовленої індичці. Після перемішування маса залишають для настоювання. Чим довше вона буде перебувати в холодильнику, тим краще. Наприклад, можна залишити основу для котлет настоюватися на всю ніч.
На промаслений лист викладаються сформовані мокрими руками м’ясні «коржі».
Соковиті котлети з індички в духовці запікається 35-45 хвилин при середній температурі.
Як приготувати на пару в мультиварці?
Інгредієнти: 730 г індички, 3 шматочки білого хліба, цибулина, сіль, молоко, ароматні трави.
Філе за допомогою блендера або м’ясорубки перетворюється у фарш разом з цибулею. Домашній м’ясний продукт завжди смачніше і зрозуміліше за складом, ніж магазинний. Крім того, він гущі покупного і не такий жирний.
Білий хліб без скоринки розмочується у холодному молоці. Далі він віджимається і викладається до фаршу. Сюди ж відправляються ароматні трави і сіль.
З маси формуються котлети і укладаються на спеціальну насадку-ґрати для мультиварки.
У чашу пристрою наливається вода.
Котлети з індички на пару в мультиварці будуть готуватися у відповідному режимі приблизно 25 хвилин.
Дієтичний покроковий рецепт
Інгредієнти: півкіло грудки індички, 180 г вже звареного до готовності рису, яєчко, ріпчаста цибулина, пучок свіжої зелені, ¼ склянки рафінованої олії і стільки ж соєвого соусу, спеції, середня морквина, сіль.
В м’ясорубці подрібнюється філе птиці і цибулю. Для цієї мети підійде і спеціальна насадка блендера.
Якщо отриманий фарш вийшов рідкуватим, варто гарненько залишати його про тверду поверхню. Після такого відбивання буде набагато простіше ліпити котлети.
Відразу до м’яса додається варена крупа, яйце, спеції. Сюди ж висипається ¾ від подрібненої зелені. Смачніше всього використовувати мікс із зеленого лука, м’яти і петрушки.
На сковорідці розігрівається суміш з масла і соєвого соусу. В ній обсмажується тонкі кружечки моркви з залишилася зеленню.
Далі на овочевій подушці готуються котлети.
Подається з будь-яким легким гарніром та порцією свіжого салату.
Овочі чистяться і миються. Далі вони разом з птахом пропускаються через м’ясорубку. Якщо хочеться, щоб картопля більш явно відчувалася в страві, можна натирати на тертці з дрібними або середніми отворами.
У масу вливається вода, додається сіль, перець. Можна брати і будь-які інші спеції.
Головний секрет соковитих м’яких котлет полягає в отбивании фаршу. Його потрібно не менш 50 раз кинути на тверду поверхню. Звичайно, заздалегідь фарш поміщається в кілька пакетів або харчову плівку.
Мокрими руками формуються котлети. Далі вони повинні півгодинки постояти в холодильнику.
Смажаться соковиті і м’які котлети з індички на добре розігрітому жирі в сковорідці.
Варіант для самих маленьких
Інгредієнти: 430 г філе птиці, цибулина, 40 г білого хліба, 90 г твердого сиру, сіль, 90 мл нежирного молока, 3 перепелиних яйця, сіль.
Філе індички подрібнюється в блендері разом з ріпчастою цибулею. Деякі мами додають в дитячі котлети різні овочі. Це відмінний спосіб нагодувати малюка брокколі або кабачками, від яких він відмовляється в чистому вигляді. Невелика їх кількість у фарші навряд чи буде помітним.
На основі майбутніх котлет забиваються яйця, додається сіль за смаком.
Хліб попередньо розмочується у холодному молоці, після чого віджимається і з’єднується з фаршем.
В останню чергу в миску з іншими складовими висипається тертий сир.
Змазаними маслом руками формуються невеликі вироби. Краще всього готувати їх на пару або запікати в духовій шафі. Підійде для приготування обговорюваних дитячих котлет пароварка або спеціальна насадка для мультиварки.
Подаються котлети з фаршу індички з відварними овочами або будь-яким іншим гарніром. Можна одночасно запекти або приготувати на пару поруч з котлетами брусочки моркви, кабачка, суцвіття цвітної капусти.
З сиром в духовці
Інгредієнти: 430 г філе птиці, 60 г будь-якого твердого сиру, куряче яйце, 3-4 часникового зубчики, пара гілочок кропу, 1 ст. ложка білого борошна, сіль, прованські трави, або будь-які інші спеції.
Спочатку філе індички добре промивається проточною водою, потім нарізається тонкими смужками і рубається мініатюрними квадратами.
До птиці висипається крупно тертий сир. Відразу додається рубана зелень. Крім кропу, з птахом добре поєднується петрушка, м’ята і базилік.
У масу додаються інші заявлені в рецепті компоненти. Останніми висипаються спеції. Часник попередньо подрібнюється будь-яким зручним способом. Краще всього просто пропустити його через прес.
Вологими руками формуються невеликі коржі. Якщо зробити їх занадто товстими, час приготування збільшиться.
Котлети готуються з двох боків до рум’янцю на добре розігрітому рафінованій олії. Можна використовувати також суміш рослинного і вершкового або топленого компонента.
Готові котлети прикрашаються половинками помідорів чері і відразу подаються до столу.
Як гарнір до такої страви добре підійде картопляне пюре, відварна капуста брокколі з часниковим соусом або відварний білий рис.
З овочевою начинкою
Інгредієнти: кіло гомілок індички, яйце, 230 г тостерного білого хліба, морквина, 4 часникового зубчики, цибулина, пучок свіжої петрушки, червоний солодкий перчик (болгарський), по дрібці сушеної перуки, орегано, чорного меленого перчика, по 60 мл оливкової та соняшникової олії, сіль.
У чашу блендера відправляється хліб без скоринки, розламаний на шматочки, зубчик часнику і оливкове масло. Суміш подрібнюється до великої крихти, яка розподіляється на деку і підсушується в духовці.
Всі очищені, вимиті овочі пюрируются за допомогою блендера. Отримана суміш пару хвилин нудитися на соняшниковій олії, після чого остуджується.
М’ясо знімається з кісток і перетворюється у фарш. Його потрібно з’єднати з підсушеної крихтою, сіллю, приправами, збитим яйцем і рубаною петрушкою. Всі інгредієнти добре перемішуються.
З отриманої маси формуються невеликі круглі котлети. Всередину кожного м’ясного виробу перед згортанням викладається трохи овочевої начинки.