Котлети з індички в духовці – 8 рецептів приготування

Котлети з індички в духовці виходять смачними, корисними, низькокалорійними. Їх дозволяється давати навіть дітям старше 1 року. За бажанням, можна урізноманітнити таке блюдо різними добавками і начинками.

Котлети з фаршу індички

Склад продуктів: 720 г філе птиці, цибулина, картоплина, велика сіль, моркву, велике яйце, щіпка сухого кропу, базиліка, орегано, жменю крихти з сухарів.

  • Філе птиці ріжеться великими шматочками разом з цибулею, після чого укладається в чашу кухонного комбайна і максимально подрібнюється.
  • Овочі, що залишилися чистяться і перекручуються в пристрої з невеликою кількістю залишився в ньому фаршу.
  • Суміші з двох попередніх кроків з’єднуються, всипається сіль і всі заявлені приправи. Вбивається яйце і сухарна крихта.
  • Залишилося ще раз добре перемішати масу і сформувати з неї невеликі овальні заготовки.

Запікаються котлети з фаршу індички в духовці при температурі 200-210 градусів трохи більше півгодини.

Рубані котлети з індички в духовці

Склад продуктів: 2-3 невеликих яйця, півкіло філе птиці, 2 цибулини, велика ложка манної крупи і аналогічна кількість пшеничного борошна, 2 великі ложки жирної сметани, гостра гірчиця за смаком, сіль.

  • Першим ділом потрібно дуже дрібно нарізати філе птиці. Для цього він попередньо повністю розморожується, промивається проточною водою і обсушивается паперовими рушниками.
  • М’ясо складається в глибоку ємність. До нього додається поросяти, ягняти цибулю. Потрібно намагатися максимально дрібнити його гострим ножем. Якщо ніхто з домашніх не любить явний смак цибулі в страві, то варто просто пропустити овоч через м’ясорубку.
  • До м’яса і цибулі викладаються інші заявлені продукти. Кількість гірчиці регулюється за смаком. Якщо хочеться, щоб вона мінімально відчувалася в страві, достатньо взяти 1 чайну ложку пікантною добавки.
  • Всі інгредієнти дуже добре перемішуються і забираються в прохолоду мінімум на годину під кришкою. Чудово, якщо є можливість підготувати «фарш» з вечора і залишити настоюватися на всю ніч.
  • Деко змащують будь-яким жиром. На нього ложкою викладається невелика кількість м’яса з іншими компонентами.
Дивіться також:  Перловка з м’ясом – 7 рецептів

Готуються січені котлети з індички в духовці близько півгодини. Подаються до столу з гірчичним соусом на основі майонезу або сметани.

Дієтичний рецепт приготування

Склад продуктів: 720 г фаршу з індички, половина великої цибулини, дрібку сушеної зелені, сіль, повний стакан води, велике яйце, суміш перців.

  • Цибулю дуже дрібно треться і з’єднується з магазинним або заздалегідь приготованим фаршем з птиці.
  • Сюди ж вбивається сире яйце, додається сушена зелень і інші зазначені в рецепті інгредієнти, крім води.
  • Продукти ретельно перемішуються.
  • Деко застеляється фольгою, яку потрібно змастити будь-яким жиром. Краще всього вибирати для цієї мети масло оливи.
  • Фарш береться з миски широкої ложкою і з нього формуються великі котлети.
  • Заготовки відправляються в заздалегідь розігріту духовку на 15-17 хвилин.
  • Далі, прямо на деко виливається стакан води і приготування триває ще 10-12 хвилин. Це дозволить зробити частування особливо соковитим.

Готові дієтичні котлети смачно подавати з відвареної броколі або цвітною капустою.

Ніжний рецепт з начинкою з сиру

Склад продуктів: трохи більше півкіло м’яса птиці, морквина, свіжий часник за смаком, 100 грам сиру, жменя дрібних панірувальних сухарів і світлого кунжуту, кухонна сіль, 3-4 великих ложки густої сметани, половина пучка свіжої зелені, цибулина, суміш перців.

  • М’ясо пропускають через м’ясорубку разом з очищеною цибулиною. Також можна просто перемолоти його спеціальною насадкою блендера.
  • До отриманої маси викладається дрібно терта морква, а також роздавлений часник і подрібнений будь-яким зручним способом зелень.
  • Далі до фаршу всипається сіль, суміш мелених перчиком і вбивається яйце.
  • Залишається добре вимісити всі компоненти і дати масі «відпочити» в прохолоді близько півгодини.
  • Сметана з’єднується з дрібно тертим сиром, при необхідності солиться. Можна додати сюди і трохи розчавленого часнику.
  • Вийшла сирно-сметанна начинка викладається в середину коржі з фаршу. Краї її надійно скріплюються. Таким чином формуються всі котлети.
  • Заготовки обвалюються в дрібній сухарній крихті, викладаються на промаслений лист і запікаються в духовці 35-45 хвилин.
Дивіться також:  Яйця всмятку: скільки варити і як подавати?

З гарбузом — для дітей

Склад продуктів: півкіло м’яса індички, велика ріпчаста цибулина, велике яйце, 4-5 столових ложок панірувальних сухарів, 230 г свіжої м’якоті гарбуза, дрібна сіль, шматочок вершкового масла.

Як приготувати котлети з філе індички, докладно розглянемо нижче.

  • М’ясо промивається проточною водою, обсушивается рушниками з паперу і злегка відбивається спеціальним молоточком. Далі його потрібно дуже дрібно нарізати.
  • Гарбуз подрібнюється за допомогою терки з самими дрібними отворами.
  • Цибуля перемелюється в овочеву кашу за допомогою заглибного блендера.
  • Всі компоненти з попередніх кроків з’єднуються, до них вбивається яйце, додається сіль і сухарна крихта. Останній потрібно додати стільки, скільки буде потрібно для вбирання зайвої рідини з маси.
  • Залишається сформувати невеликі котлети, викласти їх на деко, застелене фольгою і за допомогою силіконової пензлика змастити розтопленим вершковим маслом. Зверху страву також покривається шаром фольги.
  • Частування запікається приблизно 20 хвилин з покриттям і ще стільки ж без нього. Фольгу потрібно знімати, щоб котлети встигли апетитно підрум’янитися.

Фарш за таким рецептом можна заморожувати відразу з гарбузом та іншими складовими, щоб у майбутньому мама могла заощадити час на приготуванні обіду.

Соковиті котлети з м’яса індички і кабачка

Склад продуктів: півкіло м’якоті птиці, цибулина, невеликий молоденький кабачок, 3 великі ложки меленої вівсянки, сіль, шматочок вершкового масла, суміш перців, кілька гілочок свіжої петрушки.

  • Кабачок подрібнюється за допомогою самої дрібної терки. Вийшла стружка відразу посипається сіллю і віджимається, щоб з неї пішла зайва рідина. Найзручніше викладати подрібнений овоч на друшляк і розминати руками.
  • М’якоть птиці один раз пропускають через м’ясорубку.
  • Окремо рубається зелень і цибулю. Підготовлені продукти з цього кроку змішуються з розм’якшеним маслом і вівсяними пластівцями.
  • Всі складові поєднуються, добре вимішуються, солятся і перчатся.
  • Формуються котлети бажаного розміру. Заготовки викладаються на промаслений лист.
Дивіться також:  Курка в сметані на сковороді – 8 рецептів приготування

Готуються котлети з індички з кабачком в добре розігрітій духовці трохи менше півгодини. Частування подається до столу з будь-яким гарніром.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Склад продуктів: півкіло філе індички, більше яйце, пучок свіжої м’яти, пара часникових зубчиків, велика сіль, 1 шт. цукіні, 2-3 пера зеленої цибулі, по дрібці зіри, суміші перців і насіння коріандру.

  • Духовка заздалегідь включається для розігріву. Температура виставляється приблизно на 170 градусів.
  • Цукіні крупно натирається, цибулю дрібно шинкуется, а часник розтирається в ступці разом з усіма заявленими спеціями і сіллю.
  • Філе перетворюється у фарш, після чого з’єднується з підготовленими в попередніх кроках компонентами. Сюди ж вбивається яйце і додається подрібнена зелень.
  • З отриманої маси формуються невеликі котлети, які обсмажуються в сковорідці на олії оливи до легкої рум’яності.
  • Далі, вони перекладаються в форму для запікання і готуються ще близько 20 хвилин у духовці.

Подається страва з макаронними виробами або відвареною квасолею.

З вівсяними пластівцями

Склад продуктів: 720 г м’якоті стегна індички, повний стакан молока, пучок різної свіжої зелені, велике яйце, півсклянки вівсяних пластівців тривалого варіння, 2 цибулини, велика сіль.

  • Першим ділом в глибоку миску всипати пластівці. До них вливається тепле молоко і вбивається сире яйце.
  • Маса після перемішування залишається приблизно на півгодини для набухання.
  • Шматочки м’яса птиці з цибулею і зеленню пропускається через м’ясорубку.
  • Суміші з другого і третього кроку з’єднуються, до них додається сіль.
  • З маси формуються невеликі котлети, які викладаються у форму для запікання.
  • Зверху виливається трохи гарячої води.
  • Форма затягується фольгою.

Готується страва в добре розігрітій духовці трохи менше години.

Прокрутка до верху