Котлети з кабачків – 8 смачних рецептів приготування

Котлети з кабачків – не зовсім звичне блюдо, але таке літнє! Виходять вони соковиті, ніжні і зовсім малокалорійні.

Пишні котлети з кабачків

Навіть якщо ви не любите кабачки, то ці котлети вам все одно сподобаються. За смаком вони цілком можуть змагатися з м’ясними.

Необхідні продукти:

  • 2 яйця;
  • 50 грам сиру;
  • приправи і зелень;
  • 5 ложок борошна.

Процес приготування:

  • Кабачки потрібно перетерти на самій дрібній тертці, злегка віджати, щоб пішла зайва рідина, змішати з тертим сиром.
  • Вбити в цю суміш яйця, додати подрібнену зелень, приправити спеціями і викласти борошно, так щоб маса вийшла клейкою досить густою.
  • Ложкою формувати котлети і смажити на гарячій сковороді з двох сторін.

Запікаємо смачні котлети в духовці

Кабачкові котлети можна приготувати і в духовці. Це варіант для тих, хто не хоче витрачати час на смаження, або виключає такий спосіб теплової обробки.

Необхідні продукти:

  • 2 кабачка;
  • спеції і різна зелень;
  • два яйця;
  • 30 грам борошна;
  • близько 70 грам сиру.

Процес приготування:

  • Кабачки і сир подрібніть на тертці, змішайте. Додайте нарізану зелень, спеції за власним смаком, яйця і перемішайте.
  • Далі вводите борошно, так щоб маса стала клейкої. Скористайтеся силіконовими формами, наповніть їх кабачковым фаршем і запікайте в духовці на 180 градусах протягом 20 хвилин.

З сиром і часником

Соковиті, ароматні, овочеві котлети з розплавленим сиром і пікантним часниковим смаком – обов’язково спробуйте!

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг кабачків;
  • зелень і приправи;
  • два зубчики часнику;
  • 2 яйця;
  • приблизно 80 грам сиру;
  • 30 грам борошна;
  • панірувальні сухарі – 50 грам.

Процес приготування:

  • Кабачки потрібно звільнити від шкірки, натерти на самій дрібній терці, трохи відтиснути, щоб пішов зайвий сік. Сир подрібнити на тертці і змішати з овочем.
  • Додаємо туди трохи солі, роздавлений часник, інші приправи за своїм бажанням, нарізану зелень, перемішуємо.
  • В цей фарш додаємо яйця і починаємо класти борошно, так щоб він вийшов досить густим, і можна було використовувати для котлет. Якщо вказаної кількості борошна виявилося мало – додайте ще.
  • Робимо невеликі котлетки круглої форми, обвалюємо в сухарях і смажимо на гарячій сковороді з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Дивіться також:  Тушкована картопля з м’ясом – 7 рецептів приготування

З манкою

Ще один варіант приготування. Завдяки манці можна не використовувати борошно.

Необхідні продукти:

  • 3 великі ложки манки;
  • 400 грам кабачків;
  • два яйця;
  • приправи і свіжа зелень.

Процес приготування:

  • Звільніть кабачки від шкірки, але якщо у вас молоді овочі, то робити це немає необхідності. Натріть на тертці, викладіть в миску, трохи посоліть і дайте постояти, щоб утворився сік.
  • Всипте туди манку, залиште на деякий час для набухання.
  • Вбийте яйце, додайте рубану зелень, додати інші спеції, наприклад перець.
  • Сформуйте котлети невеликого розміру і готуйте на гарячій сковороді з двох боків до рум’яності.

Курячі котлети з кабачком

Курячі котлети з кабачком – це подвійна користь. Вони ситні і підходять до будь-якого гарніру.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • свіжа зелень;
  • 0,4 кг курячого фаршу;
  • різні спеції;
  • 2 кабачка.

Процес приготування:

  • Фарш краще всього зробити з філе, але якщо немає можливості, то використовуйте готовий напівфабрикат.
  • Кабачки і цибулю очистіть, подрібніть на тертці.
  • До м’яса додайте порізану зелень, вбийте вміст яєць і заправте обраними спеціями.
  • З’єднайте овочеву масу з м’ясною, почніть ліпити котлети і відправляйте їх на гарячу сковороду з невеликою кількістю олії або на антипригарне покриття. Смажте з обох сторін.

З додаванням м’ясного фаршу

Котлети з фаршу і кабачків припадуть до смаку всім. Овоч надає свій шарм страви і добре поєднується з м’ясом.

Необхідні продукти:

  • 2 яйця;
  • приправи, зелень;
  • фарш м’ясний – 0,5 кг;
  • кабачки – 2 штуки;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Якщо у вас не готовий фарш, то доведеться пропустити м’ясо через м’ясорубку. Так само чинимо з кабачками і цибулею – все потрібно перекрутити або перебити в комбайні і змішати.
  • Додати нарізану зелень, спеції і трави за своїм бажанням, потім вбити яйця. Ще можна видавити трохи часнику.
  • З отриманого фаршу сформувати заготовки і довести до рум’яності на добре прогрітій сковороді, смажачи їх з обох сторін.
Дивіться також:  Фаршировані макарони черепашки – 7 рецептів пасти

Пісний рецепт приготування

Не завжди пісні рецепти несмачні. Серед них є і справжні шедеври, головне вміти їх знайти.

Необхідні продукти:

  • три ложки борошна;
  • приблизно півкілограма кабачків;
  • сіль, перець, свіжа зелень і інші приправи на свій смак;
  • 4 картоплини.

Процес приготування:

  • Картоплю потрібно попередньо відварити разом зі шкіркою, як це робиться на салати.
  • Потім кабачки і вже готовий, остиглий картоплю натирається на крупній тертці, змішується.
  • До цієї суміші засипаємо вибрані приправи, вказану кількість борошна і за смаком можна ще видавити трохи часнику, тоді страва вийде більш пікантним.
  • Ліпимо з цього фаршу невеликі котлети і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Якщо дотримується суворий піст, то можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям або запекти в духовці до утворення красивого кольору.

З індичкою

Котлети з індички з кабачком виходять ще краще, ніж з куркою. Хороший варіант для дітей.

Необхідні продукти:

  • кабачки – 0,3 кг;
  • два яйця;
  • 3 ложки борошна;
  • приправи і зелень;
  • фарш з індички – 0,7 кг

Процес приготування:

  • Зробити фарш з м’яса або використовувати вже готовий. До нього викласти очищений і подрібнений на крупній тертці кабачок. З нього потрібно обов’язково віджати зайвий сік інакше маса вийде дуже рідкою.
  • Покласти у фарш яйця, дрібно порізану зелень, вибрані приправи, не забути посолити і всипати борошно. Дивіться на консистенцію, можливо, знадобиться трохи більше або навпаки менше.
  • Зробіть круглі заготовки, трохи присипте борошном зверху і смажте по кілька хвилин з обох сторін.

Прокрутка до верху