Котлети з кабачків – не зовсім звичне блюдо, але таке літнє! Виходять вони соковиті, ніжні і зовсім малокалорійні.
Пишні котлети з кабачків
Навіть якщо ви не любите кабачки, то ці котлети вам все одно сподобаються. За смаком вони цілком можуть змагатися з м’ясними.
Необхідні продукти:
- 2 яйця;
- 50 грам сиру;
- приправи і зелень;
- 5 ложок борошна.
Процес приготування:
- Кабачки потрібно перетерти на самій дрібній тертці, злегка віджати, щоб пішла зайва рідина, змішати з тертим сиром.
- Вбити в цю суміш яйця, додати подрібнену зелень, приправити спеціями і викласти борошно, так щоб маса вийшла клейкою досить густою.
- Ложкою формувати котлети і смажити на гарячій сковороді з двох сторін.
Запікаємо смачні котлети в духовці
Кабачкові котлети можна приготувати і в духовці. Це варіант для тих, хто не хоче витрачати час на смаження, або виключає такий спосіб теплової обробки.
Необхідні продукти:
- 2 кабачка;
- спеції і різна зелень;
- два яйця;
- 30 грам борошна;
- близько 70 грам сиру.
Процес приготування:
- Кабачки і сир подрібніть на тертці, змішайте. Додайте нарізану зелень, спеції за власним смаком, яйця і перемішайте.
- Далі вводите борошно, так щоб маса стала клейкої. Скористайтеся силіконовими формами, наповніть їх кабачковым фаршем і запікайте в духовці на 180 градусах протягом 20 хвилин.
З сиром і часником
Соковиті, ароматні, овочеві котлети з розплавленим сиром і пікантним часниковим смаком – обов’язково спробуйте!
Необхідні продукти:
- 0,5 кг кабачків;
- зелень і приправи;
- два зубчики часнику;
- 2 яйця;
- приблизно 80 грам сиру;
- 30 грам борошна;
- панірувальні сухарі – 50 грам.
Процес приготування:
- Кабачки потрібно звільнити від шкірки, натерти на самій дрібній терці, трохи відтиснути, щоб пішов зайвий сік. Сир подрібнити на тертці і змішати з овочем.
- Додаємо туди трохи солі, роздавлений часник, інші приправи за своїм бажанням, нарізану зелень, перемішуємо.
- В цей фарш додаємо яйця і починаємо класти борошно, так щоб він вийшов досить густим, і можна було використовувати для котлет. Якщо вказаної кількості борошна виявилося мало – додайте ще.
- Робимо невеликі котлетки круглої форми, обвалюємо в сухарях і смажимо на гарячій сковороді з двох сторін до красивого золотистого кольору.
З манкою
Ще один варіант приготування. Завдяки манці можна не використовувати борошно.
Необхідні продукти:
- 3 великі ложки манки;
- 400 грам кабачків;
- два яйця;
- приправи і свіжа зелень.
Процес приготування:
- Звільніть кабачки від шкірки, але якщо у вас молоді овочі, то робити це немає необхідності. Натріть на тертці, викладіть в миску, трохи посоліть і дайте постояти, щоб утворився сік.
- Всипте туди манку, залиште на деякий час для набухання.
- Вбийте яйце, додайте рубану зелень, додати інші спеції, наприклад перець.
- Сформуйте котлети невеликого розміру і готуйте на гарячій сковороді з двох боків до рум’яності.
Курячі котлети з кабачком
Курячі котлети з кабачком – це подвійна користь. Вони ситні і підходять до будь-якого гарніру.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- свіжа зелень;
- 0,4 кг курячого фаршу;
- різні спеції;
- 2 кабачка.
Процес приготування:
- Фарш краще всього зробити з філе, але якщо немає можливості, то використовуйте готовий напівфабрикат.
- Кабачки і цибулю очистіть, подрібніть на тертці.
- До м’яса додайте порізану зелень, вбийте вміст яєць і заправте обраними спеціями.
- З’єднайте овочеву масу з м’ясною, почніть ліпити котлети і відправляйте їх на гарячу сковороду з невеликою кількістю олії або на антипригарне покриття. Смажте з обох сторін.
З додаванням м’ясного фаршу
Котлети з фаршу і кабачків припадуть до смаку всім. Овоч надає свій шарм страви і добре поєднується з м’ясом.
Необхідні продукти:
- 2 яйця;
- приправи, зелень;
- фарш м’ясний – 0,5 кг;
- кабачки – 2 штуки;
- цибулина.
Процес приготування:
- Якщо у вас не готовий фарш, то доведеться пропустити м’ясо через м’ясорубку. Так само чинимо з кабачками і цибулею – все потрібно перекрутити або перебити в комбайні і змішати.
- Додати нарізану зелень, спеції і трави за своїм бажанням, потім вбити яйця. Ще можна видавити трохи часнику.
- З отриманого фаршу сформувати заготовки і довести до рум’яності на добре прогрітій сковороді, смажачи їх з обох сторін.
Пісний рецепт приготування
Не завжди пісні рецепти несмачні. Серед них є і справжні шедеври, головне вміти їх знайти.
Необхідні продукти:
- три ложки борошна;
- приблизно півкілограма кабачків;
- сіль, перець, свіжа зелень і інші приправи на свій смак;
- 4 картоплини.
Процес приготування:
- Картоплю потрібно попередньо відварити разом зі шкіркою, як це робиться на салати.
- Потім кабачки і вже готовий, остиглий картоплю натирається на крупній тертці, змішується.
- До цієї суміші засипаємо вибрані приправи, вказану кількість борошна і за смаком можна ще видавити трохи часнику, тоді страва вийде більш пікантним.
- Ліпимо з цього фаршу невеликі котлети і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Якщо дотримується суворий піст, то можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям або запекти в духовці до утворення красивого кольору.
З індичкою
Котлети з індички з кабачком виходять ще краще, ніж з куркою. Хороший варіант для дітей.
Необхідні продукти:
- кабачки – 0,3 кг;
- два яйця;
- 3 ложки борошна;
- приправи і зелень;
- фарш з індички – 0,7 кг
Процес приготування:
- Зробити фарш з м’яса або використовувати вже готовий. До нього викласти очищений і подрібнений на крупній тертці кабачок. З нього потрібно обов’язково віджати зайвий сік інакше маса вийде дуже рідкою.
- Покласти у фарш яйця, дрібно порізану зелень, вибрані приправи, не забути посолити і всипати борошно. Дивіться на консистенцію, можливо, знадобиться трохи більше або навпаки менше.
- Зробіть круглі заготовки, трохи присипте борошном зверху і смажте по кілька хвилин з обох сторін.