Котлети з картоплі – 10 найбільш смачних рецептів

Котлети з картоплі – бюджетний варіант приготування овочевого блюда, яке буде імпонувати не тільки вегетаріанцям, але діткам і дорослим. Такі котлети неймовірно смачні, їх можна готувати не лише за класичною технологією, а ще додаючи гриби, сир, капусту, шпинат, сайру. Страву можна приготувати в духовці або під ніжним і в той же час пікантним сметанно-томатним соусом. У статті подано 10 варіантів приготування, кожен з яких здатний урізноманітнити раціон харчування.

Котлети з картоплі — класичний рецепт

Приготувати картопляні котлети можна дуже швидко. Ця їжа не вимагає великих витрат часу, коштів, а ще вона вразить неймовірним смаком. Скільки б не було інтерпретацій приготування того чи іншого блюда, класичний варіант завжди актуальний.

Компоненти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 2 ст. ложки соняшникової олії;
  • панірувальні сухарі;
  • спеції.

Приготування:

  • Заздалегідь очищену картоплю відварити і зцідити виварку.
  • Додаємо рослинне масло, борошно, спеції, ретельно розминаємо.
  • Формуємо котлети, обкачуємо в паніровці, обсмажуємо обидві сторони.
  • Готово, можна подавати до столу.

З додаванням грибів

Картопляні котлети з додаванням грибів здивують незвичайним смаком. З-за відсутності м’ясних продуктів блюдо користується великою популярністю у прихильників вегетаріанства, але любителі м’ясних продуктів також по справедливості його оцінять.

Компоненти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 0,2 кг печериць;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • соняшникова олія;
  • спеції.

Приготування:

  • Картопля очищаємо, відварюємо, зціджуємо, отминаем, додаємо борошно.
  • Пластинки очищених грибів підсмажуємо, заправляємо спеціями.
  • Беремо в руку ложку пюре, формуємо кружечок, кладемо гриби, заліплюємо. Сформовану корж обсмажуємо з двох сторін.

Готуємо з картопляного пюре в духовці

Котлети з картоплею в духовці дуже ароматні і дієтичне, з-за відсутності жиру.

Компоненти:

  • 1 кг картоплі;
  • 1 цибуля;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • 0,1 л молока;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка сметани;
  • 2 мариновані огірки;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 2 ст. ложки соняшникової олії;
  • панірувальні сухарі;
  • спеції.
Дивіться також:  Мармурова яловичина – 10 рецептів приготування

Приготування:

  • Картоплю відварюємо, розминаємо, додаємо олію, спеції.
  • Подрібнену цибулю пасеруємо, додаємо картоплю, гаряче молоко, борошно.
  • Формуємо котлети, обкачуємо в збитому яйці і панірувальних сухарях по черзі. Викладаємо на деко.
  • Запікати слід півгодини при 180 С.
  • Огірки дрібно нарізаємо, додаємо в сметану, змішуємо.
  • Перед подачею поливаємо соусом.

Щоб страва була ще більш ароматним, посипте його рубаною зеленню.

Котлети з картоплею і фаршем

Котлети з картоплею і фаршем більш ситні, ніж в класичному варіанті приготування, вони неодмінно сподобаються любителям м’яса.

Компоненти:

  • 1 кг картоплі;
  • 0,5 кг свинини;
  • 2 цибулі;
  • 1 ст. ложки борошна;
  • 2 яйця;
  • спеції.

Приготування:

  • Картоплю і м’ясо відварюємо окремо один від одного. Потім розминаємо картоплю, свинину перемелюємо.
  • Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо.
  • Картопля з’єднуємо з цибулею, яйцями, борошном, спеціями.
  • Формуємо котлети в середині з фаршем, обсмажуємо обидві сторони і подаємо до столу.

В сметанно-томатному соусі

Котлети в сметано-томатному соусі не тільки апетитно звучать, їх злегка пікантний присмак зачарує всіх, хто спробує неймовірне блюдо.

Компоненти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 2 ст. ложки соняшникової олії;
  • 0,1 л сметани;
  • 0,1 л томатної пасти;
  • спеції.

Приготування:

  • Картопляне пюре заправляємо спеціями, при необхідності додаємо борошно.
  • Обсмажуємо обидві сторони на розігрітій сковороді до появи скоринки.
  • Змішуємо сметану і томатну пасту, заливаємо соусом і тушкуємо 15 хвилин. Подаємо до столу гарячим.

З сирною начинкою

Котлети з картоплі з сирною начинкою дивують. Розплавлений сир при подачі в котлетах робить страву вишуканим.

Компоненти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 1 яйце;
  • 0,2 кг твердого сиру;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • соняшникова олія;
  • спеції.

Приготування:

Для цієї страви прекрасно підійде моцарелла, це благородний сир, який зробить блюдо особливим.

  • Картоплю чистимо, варимо, мнемо, додаємо борошно, яйце і спеції. Вимішуємо.
  • Сир нарізаємо брусочками.
  • З картопляного пюре формуємо котлети, всередину яких поміщаємо брусок сиру.
  • Обсмажуємо з обох сторін. Подавати виключно в гарячому вигляді.
Дивіться також:  Рис відварний розсипчастий – 3 рецепту приготування

Котлети з картоплі і капусти

Ніжна тушкована капуста відтінятиме смак картоплі. Таке блюдо неодмінно буде родзинкою на вашому столі.

Компоненти:

  • 1 кг картоплі;
  • ½ Капусти;
  • 1 цибуля;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • 1 яйце;
  • спеції.

Приготування:

  • Картоплю відварюємо, з допомогою маточки розминаємо.
  • Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо.
  • Капусту дрібно шаткуємо, додаємо до цибулі, приправляємо спеціями, тушкуємо 20 хвилин. Після цього зливаємо зайву рідину.
  • Картопля змішуємо з яйцями, борошном, спеціями.
  • Формуємо котлети, в середину кладемо трохи капусти, обсмажуємо з двох сторін, подаємо до столу.

Рецепт з сирої картоплі

Даний рецепт займає трохи більше часу: по-перше, сиру картоплю важче подрібнити, а по-друге, вона довше готується.

Компоненти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 2 яйця;
  • панірувальні сухарі;
  • спеції.

Приготування:

  • Очищену картоплю натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою кухонної машини.
  • Відціджуємо рідина, додаємо спеції, яйця і борошно.
  • Обкачуємо котлети з картоплі в панірувальних сухарях і обсмажуємо до готовності.

З сиром, шпинатом і часником

Цей рецепт страви особливий і надзвичайно корисний. Шпинат і часник містять безліч вітамінів, які зміцнюють імунітет і поліпшують загальний стан організму.

Компоненти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 0,2 кг сиру;
  • 0,2 кг шпинату;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 2 яйця;
  • 3 зубці часнику;
  • спеції.

Приготування:

  • Сиру картоплю подрібнюємо брандером або з допомогою терки разом з часником, зливаємо рідину.
  • Шпинат дрібно нарізаємо, тушкуємо 10 хвилин, додаємо до картоплі. Заправляємо спеціями, додаємо яйця, подрібнений сир, борошно.
  • Формуємо котлети, підсмажуємо з двох сторін до готовності.

Котлети з картоплі з сайрою

Котлети з картоплі з сайрою – це щось новеньке, але, незважаючи на це, вони обов’язково сподобаються не тільки рідним, але й гостям.

Компоненти:

  • 0,3 кг картоплі;
  • 1 баночка консервованої сайри;
  • 1 цибуля;
  • 0,1 л молока;
  • 4 скибки білого хліба;
  • 1 яйце;
  • 0,1 кг рису вареного;
  • панірувальні сухарі;
  • спеції.
Дивіться також:  Курка каррі – 8 рецептів, як приготувати на сковороді, в мультиварці та духовці

Приготування:

  • Хліб замочуємо в молоці, картоплю натираємо.
  • Зливаємо з сайри сік, перетираємо виделкою, додаємо до рису, змішуємо з картоплею, подрібненою цибулею.
  • Заправляємо спеціями, додаємо хліб, яйце. Формуємо коржі.
  • Обкачуємо котлети в сухарях, обсмажуємо. Можна подавати до столу.

Всі представлені унікальні рецепти. Кожне з приготованих страв дивує особливим смаком. Класичний рецепт завжди простий у приготуванні, а варіант з начинками буде балувати аппетитностью. Котлети в духовці дієтичні, багаті вітамінами, а під сметанно-томатним соусом вражають легкої пікантністю.

Всі інтерпретації приготування особливі, тому хороша господиня знайде саме той варіант, який припаде їй до душі.

Прокрутка до верху