Котлети з картопляного пюре – 10 рецептів приготування

Пісні котлети

Склад продуктів: 4-5 картопляних бульб, сіль, цибулина, сухарна крихта.

  • Картопля чиститься і вариться до готовності. Щоб прискорити процес, варто заздалегідь нарізати її шматочками.
  • Вода з каструлі повністю зливається, а вміст добре розминається виделкою і солиться.
  • Сюди ж викладаються кубики цибулі, пасеровані на пісному маслі.
  • Картопля ще раз добре розминається.
  • З маси формуються котлети, обвалюються в крихті з сухарів і смажать з обох боків до рум’яного кольору.

    Варіант начинки з ковбасою

    Склад продуктів: половина склянки борошна, велике яйце, 330 г готового пюре з картоплі, часник за смаком, 70 г ковбаси, свиняче сало для смаження, шматочок вершкового масла, сіль, спеції.

  • Ковбаса (підходить будь-яка) ріжеться невеликими кубиками і злегка обсмажується разом з подрібненим часником.
  • Картопля розігрівається, в неї додається масло, яйце і половину заготовленої кількості борошна. Овочеве пюре ще раз розминається з усіма інгредієнтами.
  • У цю масу відправляється ковбаса з часником, а також сіль і спеції за смаком.
  • На розтопленому свинячому жирі готуються котлетки. Після обжарювання вони викладаються на паперові серветки.
  • При бажанні ковбасу можна не додавати в «фарш», а використовувати в якості начинки для коржів.

    Дивіться також:  Карбонара – класичний рецепт пасти та 5 варіантів