Сучасні господині адаптували улюблені всіма крабові палички під різні частування. З ними готують і численні закуски, і навіть другі гарячі страви. Наприклад, дуже смачними виходять котлети з крабових паличок.
Котлети з крабових паличок — рецепт на швидку руку
Склад продуктів: 3 скибки черствого білого хліба, стандартна пачка крабових паличок, сире яйце і 2 варених, щіпка солі, 1,5 ст. ложки рафінованої олії та борошна.
- Хліб без скоринок прокручується через м’ясорубку. Попередньо розмочувати його не потрібно.
- Таким же чином подрібнюються крабові палички і варені яйця.
- В отриманий фарш потрібно додати масло, сире яйце, борошно. Після ретельного вимішування маса стане щільною і зручною для ліплення.
- Мокрими руками формуються невеликі заготовки.
Обсмажувати котлети потрібно не тільки з широких, але і з вузьких сторін, встановлюючи їх на сковороді на бік.
Варіант з додаванням сиру
Склад продуктів: 580 г крабових паличок, 1,5 склянки заздалегідь звареного рису, дрібна сіль, 3-4 великі ложки сметани, 310 г напівтвердого сиру, 1 ціле яйце і жовток, часник за смаком, суміш перців, сухарі для панірування.
- Сир дрібно треться і з’єднується з розчавленим часником.
- Сюди ж додаються палички краба, пропущені через м’ясорубку або подрібнені спеціальною насадкою блендера.
- В «фарш» додаються інші компоненти рецепту, крім сухарній крихти. Вони дуже добре перемішуються. Маса в результаті повинна вийти максимально однорідною.
- Вологими голими руками формуються щільні котлетки. Також зручно це робити звичайною столовою ложкою.
- Заготовки панируются у крихті їх сухарів.
Сформовані котлети з крабових паличок з сиром обсмажують на розігрітому пісному маслі. Подається страва з соусом із сметани, майонезу і зелені.
Рибні котлети з крабовими паличками
Склад продуктів: 630 г рибного філе «морського язика», половина пучка зеленого цибулі, 220 г крабових паличок, 2 середніх яйця, 2 ріпчасті цибулини, 90 мл молока, 70 г несолодкої булки, суміш спецій, призначена спеціально для риби.
- У булки тонко зрізують всі скоринки, після чого вона нарізають невеликими шматочками і залити молоком. Рідина не повинна бути холодною. Необхідно почекати, поки хліб повністю вбере в себе молоко.
- З філе риби будь-яким зручним способом готується фарш. Цибулю можна разом з «морським мовою» пропускати через м’ясорубку або ж просто нарізати мініатюрними кубиками. В останньому випадку його смак буде у страві більш явним.
- До рибного фаршу і відправляються дрібні шматочки крабових паличок. Їх досить нарізати гострим ножем.
- Дрібно рубається зелень і пересипається в масу з третього кроку.
- Залишається додати розмоклу булку, яйця, рибні спеції.
- Після ретельного перемішування маси формуються невеликі котлети і укладаються на розігріту сковорідку. Обсмажується частування з обох боків до рум’яності.
Відмінно доповнить рибні котлети з крабовими паличками будь кетчуп.
З креветками
Склад продуктів: 240-260 г креветок, 80 г масла вершкового, 2 стандартні упаковки крабових паличок, 2 великих яйця, сіль.
- Першим ділом потрібно розморозити два основних продукту в природних умовах. Головне, не використовувати для цього мікрохвильову піч. Така розморожування здатна позбавити і креветки, крабові палички яскравого смаку.
- Морепродукти також потрібно поварити в окропі близько 3 хвилин.
- Далі обидва обговорюваних інгредієнта пропускаються через м’ясорубку. Посередині між ними через ножі пропускається і масло. Якщо відправити його останнім, то витягти залишки продукту з м’ясорубки виявиться не просто.
- В отриману масу забиваються яйця. Сюди ж за смаком всипається сіль. Якщо суміш господині здасться сухуватою, виправити ситуацію можна за допомогою легкого майонезу.
- З фаршу формуються невеликі круглі коржі.
Котлети обсмажуються до рум’яної скориночки і подаються до обіду з відварним розсипчастим рисом або іншим відповідним гарніром.
З сиром і часником
Склад продуктів: велика ложка борошна високої сортності, 170 г напівтвердого або твердого сиру, 270-290 г крабових паличок, 2 яйця дрібних, крихта з сухарів, свіжий часник за смаком, сіль.
- І крабові палички, сир, нарізаний скибочками, пропускаються через м’ясорубку. Для цього вибирається насадка з великими отворами. Якщо цього кухонного приладу під рукою не виявилося, можна натерти продукти звичайної теркою.
- У масу втручається яйце (лише один!), сіль, подрібнений часник. Можна використовувати приправи, але з ними краще не переборщувати, адже у паличок і сиру свій яскравий смак.
- Складові перемішуються до однорідності. З отриманої маси формуються невеликі вироби.
- Друге яйце збивається в окремій піалі виделкою.
- В рідину умочують заготовки, після чого обвалюються в крихті з сухарів.
Залишилося обсмажити котлети до рум’яного кольору і подати до обіду в гарячому вигляді.
Дієтичний рецепт приготування
Склад продуктів: 35 г манки, 130 г крабових паличок, половина моркви, дрібне яйце, середня цибулина, зелень за смаком, сіль, суміш перців.
- Очищений і нарізаний шматочками цибулю і моркву викладаються в блендер. Вони прокручуються до однорідності.
- До овочевої маси додаються крабові палички. Повторюється прокручування.
- Сюди ж викладається манка, зелень і яйце. Інгредієнти збиваються блендером. Потрібно посолити «фарш» і поперчити.
- З маси формуються котлети, які потрібно смажити без масла на антипригарній сковороді.
Подається страва гарячим з маринованими овочами.
М’ясні котлети з крабовими паличками
Склад продуктів: півкіло м’ясного фаршу (краще всього – курячого), 2 великих яйця, півкіло соковитих крабових паличок, 2 цибулини, 3 скибочки білої булки, крихта з сухарів, велика сіль, трохи молока.
- Крабові палички дрібно ріжуться і змішуються з фаршем.
- У масу виливаються сирі яйця, додаються мініатюрні кубики цибулі.
- М’якоть булки розмочується молоком і також додається до фаршу.
- Потрібно ретельно вимісити масу і посолити.
- З неї ліпляться невеликі котлети, які обвалюються в крихті з сухарів.
Заготовки обсмажуються до рум’яності з обох сторін, після чого викладаються на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого жиру.
Апетитна закуска з кальмарами
Склад продуктів: 370 г кальмарів, 70 г напівтвердого сиру, велика сіль, цибулина, велике яйце, спеції, 120 г крабових паличок.
- Молюски промиваються, обдають окропом і чистяться. Тушки потрібно порізати на частини і разом з скибочками крабових паличок пропустити через м’ясорубку або подрібнити, використовуючи спеціальну насадку блендера.
- Цибуля чиститься, мельчится кубиками, обсмажується на олії до рум’яності. Він втручається у фарш разом із дрібно тертим напівтверді сиром.
- У фарш відправляються спеції і сире яйце. Маса дуже ретельно перемішується і залишається хвилин на 20 в прохолоді.
- Далі з неї формуються котлети. Їх потрібно обсмажити з обох боків до апетитної рум’яності.
Подається страва до столу з різними гострими і солодкуватими соусами, які підходять до морепродуктів.