Рецепт котлет з крабових паличок з сиром – це відмінна можливість зробити щось нове та цікаве, особливо якщо ви шанувальник кулінарних експериментів.
Класичні котлети з крабових паличок з сиром
Заздалегідь підготуйте на 300 грам крабових паличок:
- пару зубків часнику;
- пару яєць;
- одну цибулину;
- 0,2 кг солонуватого твердого сиру;
- спеції для рибних страв;
- панірувальні сухарі;
- три ложки борошна.
Процес приготування:
- Для початку обов’язково дайте крабовим паличкам розтанути, якщо вони зберігалися в морозильній камері. Інакше вони дадуть вологу і котлети будуть погано скріплюватися.
- Наріжте їх не крупно, таким же чином подрібніть і цибулю, сир перетріть.
- Змішайте підготовлені компоненти, вбийте до них яйця, додайте роздавлений часник і борошно. Можна також приправити складу спеціями за смаком.
- Сформуйте невеликі овальні коржики, добре обваляйте їх у панірувальних сухарях і смажте з двох боків до утворення рум’яності.
Рецепт від Лариси Рубальской
Вона – жінка, яка вміє готувати все, причому смачно і бюджетно. Рецепт від Лариси Рубальской – простий, а сама страва при цьому дуже апетитне.
На 200 грам паличок вам буде потрібно такий продуктовий набір:
- стільки ж твердого, не прісного сиру;
- пара яєць;
- «рибні» спеції;
- часниковий зубок;
- панірувальні сухарі – скільки піде.
Процес приготування:
- Обов’язково розморожуємо крабові палички при кімнатній температурі, потім перетираємо їх на тертці або подрібнюємо у блендері.
- Сир теж натираємо, змішаємо з «крабового» масою, кладемо в неї трохи роздавленого часнику і присипаємо спеціями (наприклад, чорним меленим перцем). Сюди ж додаємо яйця і ретельно вимішуємо отриману суміш.
- Робимо з крабового тіста невеликі котлети будь-якої форми, покриваємо їх панірувальними сухарями і смажимо до золотистого кольору, не забуваючи перевернути.
З додаванням яєць
Котлети з крабових паличок, сиру і яйця виходять дуже насичені і ситні, хоча готуються з мінімуму продуктів.
Необхідні інгредієнти:
- 50 грам панірувальних сухарів;
- 20 грам борошна;
- 200 грам сиру;
- два яйця;
- два зубчики часнику;
- упаковка крабових паличок – 0,2 кг;
- трохи солі і перцю.
Процес приготування:
- Зазначене кількість сиру натираємо на крупній тертці і змішуємо з подрібненими крабовими паличками. Їх теж можна перетерти або ж пропустити через блендер.
- Вбиваємо туди вміст яєць, кладемо трохи солі і перцю за бажанням, засипаємо борошно. Також не забуваємо про часник, його потрібно передавити або протерти на дрібній тертці.
- Добре вимісіть отриманий фарш, зробіть невеликі круглі або овальні заготовки і покрийте їх сухарній паніровкою. Надішліть порції на сковороду з маслом і обсмажте з двох боків до рум’яного стану.
Дієтичні котлети з крабових паличок з сиром
Зробити котлети з крабових паличок можна і для тих, хто на дієті. Таке блюдо виходить малокалорійним і більш легким, порівняно з м’ясним аналогом.
Необхідні продукти:
- 400 грам крабових паличок;
- спеції за смаком;
- 50 грам сиру;
- пучок свіжого зеленого лука і інша зелень;
- два яйця.
Процес приготування:
- Яким зручним та доступним способом подрібнюємо крабові палички. Краще всього зробити це за допомогою блендера або м’ясорубки. Не забудьте, що палички повинні бути попередньо розмороженими.
- Лук та іншу зелень за смаком дрібно наріжте і змішайте з «крабового» масою. Туди ж вбийте яйця, додайте трохи приправ (наприклад, перцю і солі) і все ретельно вимісіть.
- Сир натріть і додайте до решти компонентів.
- Вылепите невеликі котлети і готуйте їх на пару. Можна для цього скористатися пароваркою або мультиварка, включивши режим «Варка на пару» на 20 хвилин. Також довести до готовності котлети можна і на плиті, спорудивши водяну баню.
З креветками
Необхідні продукти:
- близько 500 грам крабових паличок;
- 80 грам вершкового масла;
- 200 грам сиру;
- два яйця;
- дві ложки майонезу і стільки ж борошна;
- 0,3 кг креветок.
Процес приготування:
- Креветки використовуйте вже варені, без панцира. Їх, як і крабові палички, потрібно спочатку розморозити, а потім пропустити через м’ясорубку або блендер і змішати з вершковим маслом.
- До цієї маси додати вміст яєць, майонез, натертий на крупній тертці сир і борошно. Перемішайте склад, доводячи до однорідної консистенції. Вона повинна бути досить густа і добре тримає форму.
- Руками зробіть заготовки будь-якого розміру, надішліть їх на сковороду і смажте з обох боків, поки вони не стануть золотистого кольору.
Як приготувати з рисом
Необхідні продукти:
- дві ложки сметани;
- 400 грам крабових паличок;
- спеції на свій смак;
- панірувальні сухарі – скільки піде;
- два зубчики часнику;
- 200 грам сиру;
- стакан відвареного рису;
- одне яйце.
Як приготувати котлети з крабових паличок:
- Сир перетираємо на дрібній тертці, так само чинимо з часником. З’єднуємо інгредієнти.
- Крабові палички заздалегідь розморожуємо до кімнатної температури, теж трьом, але на крупній тертці і відправляємо до сиру з часником.
- Викладаємо отриману суміш сметану, вбиваємо яйце і додаємо рис. Зверніть увагу, що зазначена кількість крупи береться вже у відвареному вигляді.
- Присипте фарш обраними приправами і ретельно перемішайте.
- Зробіть невеликі щільні котлети, умочіть їх у панірувальних сухарях і відправте на гарячу сковороду з маслом для обжарювання. Готуйте їх з обох сторін, поки не стануть рум’яними.
Котлети з крабових паличок в духовці
Необхідні продукти:
- ложка майонезу;
- 350 грам крабових паличок;
- часник – дві часточки;
- спеції і свіжа зелень за смаком;
- два яйця;
- три ложки манки;
- одна цибулина;
- 100 грам сиру.
Процес приготування:
- Палички розморожуємо, цибулю нарізаємо довільно, а потім ці інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку або блендер до утворення фаршу.
- Вбиваємо в масу яйця, додаємо тертий сир і будь-які приправи на свій смак. Туди також відправляємо дрібно нарізану зелень, роздавлений часник і манку.
- Усе ретельно вимішуємо і залишаємо приблизно на 15 хвилин, щоб крупа набухла.
- Ліпимо котлети невеликого розміру, кладемо їх у форму або на деко і запікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах.
Котлети з крабових паличок з сиром виходять дійсно з неповторним рибним смаком, дуже ароматні та ніжні. Їх люблять навіть діти, а вже вони-то знають толк у смачній їжі!