Котлети з кролика – 7 рецептів, як приготувати соковиті котлети в духовці, в мультиварці і на сковороді

З кролятини котлети виходять дуже ніжні і корисні. Їх смакові якості високо оцінять гурмани і адепти здорової їжі. Котлети з кролика, приготовані в безлічі різних варіацій, не тільки урізноманітнюють меню, але скрасять «кухонні» будні, адже готувати їх — одне задоволення!

Соковиті котлети з кролика на сковороді

Необхідні продукти:

  • м’якоть кролятини — 900 г;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • петрушка;
  • суміш перців, сіль — за смаком;
  • олія для смаження.

Технологія приготування:

  • Зрізати з тушки кролика м’якоть і замочити м’ясо водою на півгодини. Так піде специфічний запах, і за рахунок підвищеної вологості фарш буде ніжніше.
  • Віджати шматочки м’яса, пропустити їх через м’ясорубку разом з цибулиною.
  • Подрібнити ножем дрібно петрушку, додати до фаршу. Вбити яйце.
  • Для поліпшення смаку кладемо суміш перців або будь-які інші приправи, а також сіль.
  • Один з найбільш важливих моментів в приготуванні котлет — заміс фаршу. Його потрібно довго заважати руками, щоб всі компоненти добре «скрепились».
  • Коли фарш готовий, злегка змоченими руками формуємо кульки і паніруємо борошном.
  • Залишилося посмажити заготовки на сильно розпеченій сковороді з обох сторін. Подавати з гарніром або овочами.

Панірувати котлети з кролятини можна в сухарях, борошні або подрібнених вівсяних пластівцях.

Покроковий рецепт в духовці

Завдяки духовці котлети виходять більш корисними і дієтичними. Хочете приготувати котлети в духовці на вечерю або для святкового застілля? Візьміть на замітку цей нескладний рецепт.

Необхідні продукти:

  • м’якоть кролика — 1 кг;
  • 1 картоплина;
  • 1 яйце;
  • цибулина;
  • білий хліб — 1 шматок;
  • 30 мл молока;
  • сіль, спеції;
  • вершкове масло — 25 р.

Технологія приготування:

  • Приготувати фарш з м’яса кролика. Подрібнити через м’ясорубку цибулю, сиру картоплю і замочений молоком хліб. Можна додати шматочок сала, але тоді готові котлети вже не можна буде назвати дієтичними.
  • З’єднати фарш з отриманою масою, вбити в нього яйце, приправити улюбленими спеціями і за смаком посолити.
  • Добре перемішати готовий склад, сформувати тюфтельки і викласти їх на змащений маслом деко. Якщо боїтеся, що вони пристануть до аркуша, можна встелити його пергаментом або харчовою фольгою.
  • Включити духовку, прогріти її, після чого запекти котлети до рум’яності.
Дивіться також:  Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Цей рецепт допустимо доповнити за смаком будь-якими соусами, овочами і сиром, тоді склад і смак буде більш вишуканими.

До м’яса кроля в якості приправ добре підходить суміш перців, майоран, розмарин, середньоазіатські трави.

Готуємо на пару в мультиварці для дітей

Мультиварка дозволяє готувати котлети з фаршу кролика, які можна давати дітям. Завдяки своїм якостям кролик засвоюється організмом майже на 90%, що дуже корисно для дитячого харчування. Приготувати парові котлети з кролятини можна швидко і легко!

Необхідні продукти:

  • фарш з кролика — 500 г;
  • маленька цибулина;
  • манна крупа — 1,5 л;
  • сіль за смаком;
  • морква — 1 шт.

Технологія приготування:

  • Щоб приготувати котлети для дітей, потрібен дуже добре подрібнений фарш. Його навіть можна додатково збити блендером – тоді маса буде ніжною, без великих шматочків.
  • Всипати манку, сіль за смаком, але враховуючи, що готуєте для дітей.
  • Змоченими руками сформувати невеликі кульки. Укласти їх на сітку для приготування на пару, налити в каструлю 1,5 склянки води і зверху поставити форму з м’ясними заготовками.
  • Поруч викласти шматочки цибулі і моркви. Овочі додадуть м’ясу особливого смаку, а потім з них при бажанні можна буде приготувати овочеве пюре. Для цього після досягнення стравою готовності потрібно овочі подрібнити блендером.
  • Включити режим «Варка на пару» і чекати, не піднімаючи кришку, поки мультиварка повідомить про закінчення заданої функції.

Рубані котлети з кролика

Необхідні продукти:

  • м’якоть кролика — 800 г;
  • 2 яйця;
  • плавлений сирок — 2 шт;
  • цибулина;
  • олія для смаження;
  • борошно — 3 – 4 ст. ложки;
  • сіль, спеції.

Технологія приготування:

  • М’ясо порубати гострим ножем до стану фаршу. Присолити, додати спеції і відставити у бік.
  • Далі нарізати кубиками плавлений сирок. Натерти на тертці або дрібно подрібнити цибулину. З’єднати підготовлені продукти з фаршем і вбити яйця.
  • Все добре перемішати, додати борошно. Повинна вийти котлетна маса.
  • Формувати м’ясні кульки, злегка приплюснувши, і вмочати в панірування. Смажити котлети на сковороді до рум’яної скоринки з обох сторін.
Дивіться також:  Форель в духовці – 10 смачних рецептів запікання

Рубаний фарш вимагає більш тривалого готування. Щоб котлети вийшли не жорсткими, слід накривати періодично сковороду кришкою — це дозволить їм пропарити.

У простій паніровці

Сама звичайна і доступна паніровка — борошно, причому, вона може бути абсолютно будь-яка, пшенична, кукурудзяна, рисова, гречана або вівсяна.

Необхідні продукти:

  • фарш з кролика — 1 кг;
  • цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • базилік;
  • куряче яйце;
  • сіль, приправи;
  • борошно для панірування;
  • олія для смаження.

Технологія приготування:

  • До фаршу подрібнити цибулю з часником. Додати дрібно нарізаний базилік.
  • Масу добре перемішати, посолити за смаком. Всипати приправи, вбити яйце і ще раз добре перемішати.
  • Наліпити котлет і обваляти їх борошні. Смажити заготовки на сковороді під кришкою.

Паніровані котлети в борошні виходять смачними і рум’яними.

З начинкою з кабачків

Необхідні продукти:

  • фарш кролячий з цибулею — 800 г;
  • 4 яйця;
  • кабачок — 180 г;
  • сметана — 2 ст. л;
  • борошно 3 ст. л;
  • олія для смаження;
  • сіль за смаком, спеції.

Технологія приготування:

  • Для приготування таких котлет «з сюрпризом» береться кролячий фарш, до нього додається яйце, сіль і спеції. Все перемішується і відправляється на короткий відпочинок.
  • У цей час слід натерти кабачок і підсолити. Коли овоч пустить сік, віджати масу, вбити туди жовток і всипати 1 – 2 ложки борошна. Начинка не повинна вийти рідкої, густоту регулюють борошном.
  • З відпочив фаршу пора ліпити коржі. На кожну кладемо ложкою трохи начинки, після чого защипуємо заготовки, як пиріжки, і придавлюємо долонею.
  • Смажити котлети будемо в клярі. Готуємо його з решти яєць, сметани, борошна і солі. Густота кляру повинна бути, як у жирної сметани.
  • Залишається тільки вмочати швидко котлети в суміш з попереднього кроку і смажити на сильному вогні. Коли одна сторона буде рум’яної, слід накрити сковороду кришкою, злегка зменшити вогонь і смажити страву до готовності. Головне, щоб усередині пропікся кабачок.
Дивіться також:  Макарони по-флотськи з тушонкою – 6 рецептів, як приготувати

Прості котлети з фаршу кролика

Неможливо назвати котлети з кролика складним стравою. Саме трудомістке в них — це фарш.

  • М’ясо потрібно відокремити гострим ножем від кісток, пропустити через м’ясорубку або порубати.
  • Решта — справа смаку. Додаємо цибулю, трохи часнику, картопля. Обов’язково вбиваємо яйце, хоча його можна замінити крохмалем.
  • Панірувати можна в чому завгодно — у клярі, в сухарях, борошні.
  • Смажити краще під кришкою, так як кролик сам по собі готується довше, ніж інше м’ясо.

Експериментуючи з добавками, спеціями або начинками, можна кожен раз готувати нову страву з кролика. Спробуйте і ви!

Прокрутка до верху