Котлети з курячого фаршу – 10 рецептів смачних і соковитих котлет

Смачні, ніжні, рум’яні, соковиті котлети – це прикраси для будь-якого столу. Самий легкий і ситний варіант – котлети з курячого фаршу. Рецепт їх простий, до них підійде абсолютно будь-який гарнір.

Котлети з курячого фаршу, смажені на сковороді

Вам знадобиться:

  • молоко – 55 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • фарш птиці – 0,5 кг;
  • дві скибочки білого батона;
  • чорний перець за смаком;
  • одне яйце;
  • масло рідке – 50 гр;
  • сіль за смаком.

Як приготувати котлети на сковороді:

  • У магазині продається готовий фарш, залишається тільки розморозити його.
  • Якщо у вас є м’ясо курки, то пропустіть його через м’ясорубку. Ось і вийде фарш.
  • Слідом відправте часточки очищеної цибулини і скибочки батона.
  • Змішайте м’ясний фарш і цибулю з хлібом. Розбийте туди яйце, додайте сипучі інгредієнти.
  • Змочіть руки водою і вимісіть однорідну масу.
  • З неї ми формуємо грудочки за формою котлет.
  • У фритюрі підігрійте соняшникову олію. В ньому ми і будемо готувати котлети з кожного боку до появи золотистого відтінку.
  • Влийте в сковороду невелику кількість води. Тушкуємо страву під кришкою 15 хвилин.
  • От і все. Залишилося подати соковиті, легкі котлетки з вашим улюбленим гарніром, прикрашені пряними травами. Приємного апетиту!

Рецепт для приготування в духовці

Ніякого масла, зайвого жиру. Добре подавати з картоплею.

Список продуктів:

  • щіпка солі;
  • одне яйце;
  • фарш курячий – 0,8 кг;
  • щіпка чорного меленого перцю.

Як приготувати котлети з курячого фаршу в духовці:

  • Готовий фарш птиці викладаємо на тарілку, чекаємо, поки розморозиться.
  • Насипаємо сіль з перцем і виливаємо яйце.
  • Руками гарненько перемішуємо масу.
  • Залишилося сформувати котлети, трохи обсипати борошном або манною крупою.
  • Деко застеляємо пекарським папером.
  • Прогріваємо духовку, ставимо деко і запікаємо протягом 30 хвилин.
  • Коли перші 15 хвилин пройдуть, дістаньте ароматні котлети і переверніть на інший бік.
  • Готуйте в духовці ще 15 хвилин.

З кабачками

Що потрібно взяти:

  • дві часточки часнику;
  • курячий фарш – 0,1 кг;
  • одне куряче яйце;
  • будь-які прянощі за смаком;
  • два кабачка;
  • сіль адигейська за смаком.

Спосіб приготування:

  • Овочі очистіть від шкірки і лушпиння.
  • Кабачки поріжте шматочками і натріть кожен на тертці. Видаліть сік з кабачкової маси.
  • Покладіть кабачки фарш, насипте прянощі з сіллю і розбийте яйце.
  • Перемішайте все до однорідного складу.
  • Візьміть трохи фаршу в руки і відіжміть від соку, потім сформуйте котлети.
  • Проробляйте цю операцію, поки фарш не закінчиться.
  • Розжаримо сковороду з маслом і посмажте блюдо по 5 хвилин з кожного бочка.
  • Налийте воду, закрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Фрікасе з курки: класичний рецепт і 6 способів приготування

Парові котлети в мультиварці

Це дієтичний спосіб приготування котлет. Вони не пересушується, залишаються м’якими і соковитими.

Компоненти рецепту:

  • яйце – 1 шт.;
  • філе – 0,4 кг;
  • сіль за смаком;
  • молоко – 100 мл;
  • білих хліб – 4 шматочка;
  • щіпка чорного перцю;
  • цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

  • М’ясо птиці промити під краном, порізати шматочками і перетворити в фарш з допомогою м’ясорубки. Повторити процедуру з м’ясорубкою ще раз. Так фарш буде більш однорідним, без великих грудок.
  • Хліб позбавити від шкірки, м’якоть замочити в молоці на 5 хвилин. Після цього віджимаємо хліб від рідини і перекладаємо у фарш.
  • Очищену цибулину дрібно порубати.
  • Пасеруємо його в мультиварці, налив трохи рослинного масла. Готується він у режимі «Випічка» або «Смаження» 5 хвилин.
  • Перекласти смажену цибулю до фаршу, туди ж виливаємо яйце, насипаємо спеції.
  • Миємо руки і вимішуємо масу.
  • Після цього ліпимо биточки котлет.
  • Укладаємо їх на спеціальну форму для пари і закладаємо в чашу мультиварки, в яку ми заздалегідь налили воду.
  • Готуємо котлети в програмі «Пар» 20 хвилин.
  • Готову страву можна подавати з рисом, картопляним пюре або гречкою. Можна полити нежирної сметаною. Приємного апетиту!

З вівсяними пластівцями

Вівсянка надає котлет міцність і форму, і страва не розвалиться у вас в руках.

Нам знадобиться:

  • часник – 2 зубчики;
  • одне куряче яйце;
  • щіпка паприки;
  • фарш – 0,5 кг;
  • вівсянка – 80 гр;
  • олія для смаження;
  • молоко – 0,1 л;
  • сіль за смаком;
  • одна цибулина;
  • щіпка чорного перцю.

Як готуються котлети з вівсяними пластівцями:

  • Вівсяні пластівці насипати в глибоку миску розбиваємо в неї яйце і додаємо молоко. Перемішуємо і ставимо в бік на 30 хвилин.
  • Подрібнюємо ножем почищену цибулину, часник продавлюємо в пресі і висипаємо до фаршу.
  • За цей час маса вівсянки розбухне, її ми теж додаємо у фарш.
  • Отриману масу замішуємо рука, змоченими у воді.
  • Не забудьте насипати сіль, паприку і перець.
  • Поки нагрівається сковорода з маслом, формуємо круглі котлетки і викладаємо на обжарку.
  • Включаємо сильний вогонь і обсмажуємо з кожного бочка.
  • Вийшли рум’яні, ніжні, ситні котлети. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Хе з риби: як смачно приготувати? 8 правильних рецептів

Ніжні курячі котлети з сиром

Список інгредієнтів:

  • жменя панірувальних сухарів;
  • сир – 100 гр;
  • одна часточка часнику;
  • сіль за смаком;
  • філе птиці – 600 гр;
  • щіпка чорного перцю.

Як приготувати котлети з курячого фаршу:

  • Шматочки філе подрібнюємо в кухонному комбайні або проводимо через м’ясорубку.
  • Очищаємо часниковий зубчик і дрібно рубаємо, висипаємо до м’яса.
  • Насипаємо перець з сіллю. За бажанням можна додати й інші прянощі. Все перемішати.
  • Сир ріжемо маленькими пластинками.
  • З фаршу формуємо колобки, а з них коржики.
  • Якщо під час ліплення м’ясо прилипає до рук, то змочіть руки водою.
  • В середину коржа кладемо брусок сиру, акуратно загортаємо краю. Виходить котлетка. Обвалюємо її в панірувальних сухарях.
  • Розжарюємо масло в сковороді і обсмажуємо наша страва з двох сторін, по 6 хвилин з кожного.
  • От і все. Сир усередині котлети розплавився, і, відкусивши її, ви відчуєте ніжний смак. Приємного апетиту!

З додаванням манки

Склад рецепта:

  • одне яйце;
  • соняшникова олія – 60 мл;
  • манна крупа – 100 гр;
  • одна цибулина;
  • прянощі за смаком;
  • фарш курячий – 0,5 кг;
  • трохи солі.

Алгоритм дій:

  • Готовий фарш купуємо в магазині. У нього виливаємо сире яйце, насипаємо спеції і манну крупу.
  • Дрібно шаткуємо очищену від лушпиння цибулину і кришимо в м’ясну масу.
  • Перемішуємо все до однорідного складу.
  • Вологими руками ліпимо грудочки у формі котлет.
  • Викладаємо в сковороду з розпеченим маслом.
  • На кожну сторону котлет йде 5 хвилин. У середньому блюдо смажиться 15 хвилин.
  • Як тільки з’явиться рум’яна кірочка, викладаємо котлети на тарілку і подаємо з будь-яким гарніром.

З курячого фаршу з грибами

Основні продукти:

  • фарш з курячого м’яса – 0,6 кг;
  • печериці – 0,2 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • соняшникова або оливкова олія.

Покрокова інструкція:

  • Найкраще зробити фарш самим. Для цього кубики філе проводимо через м’ясорубку два рази.
  • Слідом пускаємо часточки очищеної цибулини.
  • Другу цибулини подрібнюємо ножем і пасеруємо в сковороді до появи золотистого кольору. Перекладіть масу в окрему тарілку.
  • Рубаємо гриби на шматочки і завантажуємо в сковороду, наливаємо зверху 50 мл води і готуємо під кришкою 15 хвилин. Насипте сіль, прянощі, додайте цибулю з тарілки.
  • Якщо у вас заморожені гриби, то воду наливати не потрібно.
  • З м’ясного фаршу зробіть руками коржі пів сантиметра завтовшки.
  • У її середину столовою ложкою покладіть грибну начинку. Загорніть її в коржик. Таким чином формується котлета.
  • Налийте в сотейник 20 грамів масла, як тільки вона нагріється, викладіть вироби.
  • Залийте 50 мл води, зменшіть потужність вогню і тушкуйте страва 10 хвилин з кожного боку.
Дивіться також:  Гарячі закуски – 24 рецепта приготування на святковий стіл

Соковиті котлети з шматочками льоду

Котлети можуть легко перепалиться або підгоріти. Щоб вони залишалися максимально соковитими і ніжними з підсмаженою скоринкою, додаємо в них шматочки льоду.

Список продуктів:

  • одне яйце;
  • філе птиці – 0,5 кг;
  • один часниковий зубчик;
  • приправа каррі – 7 гр;
  • дві цибулини;
  • сіль і перець за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Куряче м’ясо рубаємо шматочками і проводимо через м’ясорубку двічі.
  • Розбиваємо в м’ясну масу яйце і кришимо подрібнений часник.
  • Одну з цибулин обробляємо на тертці і пересипаємо в фарш.
  • Можете додати посічену свіжу зелень.
  • Насипаємо сіль, каррі і мелений перець. Все перемішуємо.
  • Основу для котлет закриваємо на годину в холодильнику.
  • Заздалегідь придбайте кубики льоду. Ми викладаємо їх на сформовані котлети.
  • Деко або форму для запікання оберігаємо від пригорання за допомогою рослинної олії.
  • У нас залишилася ще одна цибулина. Ріжемо її кільцями і викладаємо на дно форми.
  • Зверху закладаємо напівфабрикати.
  • Запікаємо страву в прогрітій духовці протягом 40 хвилин.
  • Цибулю, що знаходиться внизу, не дає їм пригоріти, а лід надає особливу соковитість і ніжність.

Як зробити в паніровці?

Панірувальні сухарі надають яству апетитну хрустку скоринку.

Базові інгредієнти рецепту:

  • скибочка білого хліба;
  • два яйця;
  • філе курки – 1 кг;
  • сухарі панірувальні – 150 гр;
  • одна цибулина;
  • майонез – 20 гр;
  • будь-які прянощі на ваш смак.

Готуємо покроково:

  • Промиємо під краном м’ясо, підсушити, нашинкуем на кубики, завантажуємо в м’ясорубку і перемелюємо в фарш.
  • До нього виливаємо майонез, кришимо подрібнену цибулю і насипаємо прянощі.
  • Масу перемішуємо руками і ставимо в прохолодне місце на півгодини.
  • Виливаємо в миску яйця і злегка збовтуємо виделкою.
  • З м’ясної маси ліпимо биточки котлет, опускаємо їх у яєчну масу, і обвалюємо в сухарях.
  • Підігріваємо сковороду з налитим в неї маслом.
  • Обсмажуємо, поки не утворюється апетитна скоринка, перевертаємо лопаткою на інший бік. Готуємо ще 6 хвилин.
  • Залишається обсипати їх свіжою зеленню і подати з гарніром. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху