Котлети з курячого філе виходять ароматними і рум’яними. Завдяки великій різноманітності варіантів приготування, можна готувати нове блюдо на кожен день. Тому котлети не набриднуть. В даній підбірці зібрані перевірені і найбільш цікаві методи приготування.
Рубані котлети з курячого філе
Найчастіше філе подрібнюють за допомогою м’ясорубки. Але зараз набирають популярність рубані котлети з курячої грудки, які спочатку маринують, а потім смажать, як оладки. Страва виходить соковитим, ніжним. Від задоволення можна проковтнути мова.
Інгредієнти:
майонез – 3 ст. ложки;
філе – 420 г;
масло;
часник – 3 зубки;
цибуля – 2 цибулини;
перець;
яйце – 2 шт.;
сіль;
борошно – 2 ст. ложки.
Приготування:
Кубиками нарізати філе. Шматки повинні бути близько пів сантиметра.
Нашаткувати цибулину. За розміром шматки повинні бути менше, ніж курячі.
Подрібнити зубки часнику.
Перемішати.
Залити майонезом.
Влити яйця.
Перемішати.
Присолити.
Засипати борошно.
Посипати перцем.
Розмішати.
Вкрити пакетом. Відставити на пару годин.
Залити олією сковорідку.
Прогріти.
Взяти столову ложку.
Зачерпнути масу.
Викладати, як оладки.
Обсмажити. При перших ознаках появи рум’яного кольору перевернути.
Накрити кришкою. Загасити.
По-французьки
Дієтичне блюдо, яке має королівський смак.
Якщо хочете зменшити жирність страви, то закладайте в сковорідку із сильно розігрітим маслом. При погано підігрітому жирі котлета вбере його в більшій кількості.
Інгредієнти:
філе – 930 г курячого;
перець чорний – 2 г;
яйце – 5 шт.;
олія соняшникова;
сіль – 3 г;
сметана – 1 ст. ложка;
цибуля – 25 г зеленого;
борошно – 2 ст. ложки.
Приготування:
Порізати філе. Повинні вийти дрібні кубики, товщина яких не перевищує п’ять міліметрів.
Присипати сіллю.
Посипати перцем.
Влити яйце.
Залити сметаною.
Перемішати.
Нашаткувати цибулину.
Закинути до м’яса.
Присипати борошном. Розмішати.
Сковорідку розігріти.
Залити масло.
Розігріти. Воно повинно бути дуже гарячим.
Взяти столову ложку.
Зачерпнути курячу масу.
Помістити на сковорідку.
Засмажити. Котлети по-французьки готові, коли з двох сторін утворилася красива золотиста скоринка.
Ніжні курячі котлети з сиром
Приготувати ніжні котлети, які підходять для дієтичного харчування дуже легко. Внести різноманітність у звичне блюдо допоможе сир, який надає пікантності найніжнішому курячому м’ясу.
Засипати борошном. Цей інгредієнт можна замінити крохмалем.
Присолити.
Присипати перцем.
Нашаткувати кріп.
Сир перетерти. Скористайтеся теркою крупного помелу.
Перемішати всі продукти. Вийде однорідна маса.
Змочити руки водою.
Набрати фарш.
Скачати кульки.
Обваляти в борошні.
Влити олію у сковорідку.
Коли розігріється, помістити заготовки. Засмажити.
З додаванням майонезу
Присутність майонезу в котлетах допомагає зробити страву соковитіше, ніжніше, покращує смакові якості.
Інгредієнти:
сіль;
перець запашний мелений – 1 ч. ложка;
філе – 1000 г курячого;
крупа манна – 125 г;
яйце – 1 шт.;
майонез – 1 ст. ложка;
часник – 3 зубки;
олія рослинна.
Приготування:
Нарізати м’ясо.
Зубки очистити.
Закинути в м’ясорубку.
Прокрутити.
Влити яйце з майонезом.
Присипати перцем.
Засипати манну крупу.
Розмішати, присолити.
Накрити кришкою. Настояти півгодини.
Змочити руки водою.
Набрати масу.
Скачати кулі.
Розжарити сковорідку.
Залити олією.
Помістити кульки.
Смажити з усіх боків.
З грибами
З філе виходять ніжні котлетки. Якщо хочете приготувати святкову страву, яке прикрасить ваш стіл і не займе багато часу на приготування, то додайте грибочки з сиром.
Ці котлетки виходять соковитими і дуже ніжними. А смак і аромат посіченою свіжої зелені допоможе зробити смак незабутнім.
Інгредієнти:
перець;
філе – 470 г курячого;
часник – 3 зубчики;
масло вершкове – 120 г;
молоко – 250 мл;
батон – 3 скибочки (без кірок);
базилік – 25 г;
сіль;
петрушка – 25 г;
цибуля – 120 р.
Приготування:
М’ясо нарізати.
Очистити цибулинки і зубки часнику.
Закинути в м’ясорубку.
Перемолоти.
Батон помістити в молоко.
Витримати три хвилини.
Віджати.
Покласти у фарш.
Базилік нашаткувати.
Порубати дрібно петрушку.
Додати у фарш.
Присолити.
Присипати перцем.
Перемішати.
Масло порубати.
Змочити у воді руки.
Зачерпнути частина фаршу.
Помістити шматочок масла.
Сформувати овал, в центрі якого розташоване масло.
У сковорідку влити олію.
Прогріти.
Розмістити заготовки.
Прожарити.
Перевернути. Витримати під кришкою до готовності.
Незвичайний смак з кукурудзою
Щоб приготувати це незвичне ласощі, не треба закуповувати неймовірні продукти та довгий час стояти біля плити. Котлетки готують з найпростіших і доступних продуктів. А завдяки додаванню кукурудзи звична страва перетворюється на незвичайне, оригінальне страву.
Інгредієнти:
масло;
філе – 560 г курячого;
білок – 2 шт.;
перець;
кукурудза – 1 банка;
сіль;
цибуля – 1 головка;
батон – 3 скибочки;
петрушка – 30 г;
часник – 3 зубки;
молоко – 120 мл;
гірчиця суха – 1 ч. ложка;
жовток – 2 шт.
Приготування:
Порубати м’ясо і цибулинку. Шматки потрібні великі.
Закинути в м’ясорубку разом з часником.
Перекрутити.
В молоко закинути батон.
Витримати три хвилини. Дістати. Віджати.
Покласти у фарш.
Злити рідину з кукурудзи.
Перемістити у фарш разом з гірчицею.
Присолити.
Влити жовтки.
Подрібнити петрушку.
Змішати з фаршем.
Присипати перцем. Перемішати.
Білки потрібні збитими. У цьому допоможе міксер. Вони повинні перетворитися в густу піну.
Для любителів оригінальних рецептів — з сухофруктами
Порівняно з усіма видами м’яса курячі котлетки виходять ніжними і легкими. Але звичною стравою давно нікого не здивувати. Якщо хочете справити враження і показати себе великим кулінаром, то приготуйте з додаванням чорносливу. Він додасть неповторний смак і буде приємним сюрпризом для гостей.
Інгредієнти:
олія соняшникова;
сир – 110 г твердого;
вершки – 220 мл;
вино – 110 мл;
чорнослив – 130 г;
сіль;
сухарі мелені – 200 г;
перець;
філе куряче – 730 г;
цибуля – 1 луковичка.
Приготування:
Закинути в м’ясорубку філе і цибулинку.
Перемолоти.
Натерти сир.
Закинути в фарш.
Влити яйце.
Присипати перцем і сіллю.
Розмішати.
Змочити руки.
Набрати фарш.
У центр покласти чорнослив.
Сформувати котлетки.
Вмочити в сухарі.
Помістити в гарячу сковорідку з олією.
Прожарити.
Влити в сковороду вершки з вином.
Підсолити.
Накрити кришкою.
Протушкувати.
Котлети з курячого філе в духовці
Щоб котлети не пересушились під час приготування слід обваляти їх у сухарях.
Інгредієнти:
філе куряче – 730 г;
перець;
соняшникова олія;
луковичка – 1 шт.;
сир – 140 г твердого;
батон – 450 г;
яйце – 1 шт.;
зелень;
сіль;
масло – 55 г вершкове.
Приготування:
Батон порізати. Знадобляться дрібні кубики.
Помістити на деко.
Прибрати в духовку. Висушити. Подрібнити.
Нашаткувати цибулину.
Порубати м’ясо.
Закинути філе і цибулю в м’ясорубку.
Подрібнити.
Влити яйце.
Присолити.
Посипати перцем.
Перемішати.
Перетерти сир.
Нашаткувати зелень.
Порубати масло.
Змішати зелень із сиром і маслом.
Змочити руки водою.
Взяти порцію фаршу.
Сформувати коржик.
Помістити сирну начинку.
Краї защипнути.
Сформувати овал.
Вмочити в сухарі подрібнені.
Розкласти на деку.
Виставити режим в духовій шафі. Знадобиться 180 гр.