Котлети з начинкою – ситне блюдо, відповідне до будь-якого гарніру. Крім того, вони можуть подаватися і самостійно, і навіть в якості головної страви на святковому столі.
Котлети по-київськи з начинкою
Котлети по-київськи досить складне блюдо, яке може не вийти з першого разу. Але якщо вдасться, то вийде шалено смачним.
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- шість ложок борошна;
- два курячих філе;
- два яйця;
- 60 грам вершкового масла;
- упаковка панірувальних сухарів.
Процес приготування:
- Філе промиваємо, зрізаємо з нього нижні тонкі краї, а решту частини ділимо навпіл поперек.
- Прикриваємо отримані пласти плівкою і відбиваємо, щоб вони стали більше і тонше, потім приправляємо спеціями.
- Масло нарізаємо на кілька шматочків, в залежності від того скільки ви робите котлет. Їх потрібно трохи підморозити в холодильнику або в холодній воді, а потім теплими руками надати їм овальну форму.
- На кожен пласт філе поміщаємо по брусочку масла і починаємо згортати курятину так, щоб вона повністю покрила начинку. Всі заготовки прибираємо в холодильник на півгодини.
- Викладаємо по окремих ємкостей борошно, сухарі і збите яйце з сіллю. Котлети спочатку опускаємо в борошно, потім в яйце, сухарі і ще раз в яйце і сухарі.
- У каструлю наливаємо рослинне масло (його має бути багато для повного покриття котлет), добре нагріваємо. Опускаємо в нього котлети і тримаємо приблизно 6 хвилин до того моменту, як скоринка стане рум’яною. Рівень нагрівання повинен бути середнім.
Викладайте готові котлети на паперові рушники і обсушивайте перед подачею.
М’ясні зрази з сиром
Сирна начинка у цій страві чудово поєднується з м’ясом. Виходять не тільки м’які котлетки, але ще і дуже незвичайні.
Необхідні продукти:
- два зубки часнику;
- 0,3 кг фаршу;
- приправи на свій смак;
- яйце;
- дві ложки борошна;
- 0,1 кг сиру;
- одна цибулина і шматочок хліба.
Процес приготування:
- Хліб потрібно замочити у воді, щоб він став м’яким. Після цього змішати його з фаршем. У отриманий відвар додати подрібнену цибулю, половину борошна, білок і спеції.
- Жовток з’єднуємо з тертим сиром і часником.
- Формуємо з фаршу котлети, викладаємо в них сирну начинку так, щоб фарш її закривав зі всіх сторін.
- Обвалюємо заготовки в борошні і смажимо на олії до рум’яного кольору.
Коли немає часу возитися з такою стравою, поріжте будь сир твердого сорту брусочками, і загорніть їх у фарш. Котлети вийдуть нітрохи не гірше, але набагато швидше.
З додаванням грибів
Необхідні продукти:
- 200 грам грибів;
- спеції за смаком;
- 0,1 кг борошна;
- цибулина і яйце;
- 0,4 кг фаршу;
- шматочок хліба.
Процес приготування
- Гриби і цибулю нарізаємо на шматочки. Спочатку до рум’яності обсмажуємо овоч, а потім з’єднуємо його з грибами і готуємо, поки не випарується вся рідина.
- Фарш змішуємо зі спеціями, яйцем і хлібом, вимоченим у воді або в молоці.
- Робимо з цієї маси коржі, на середину кожної покласти начинку з грибів і заліплюємо, формуючи котлети.
- Викладаємо їх на прогріту сковороду з маслом і смажимо з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
Начинка з яєць та сиру
Необхідні продукти:
- 0,4 кг фаршу;
- зелена цибуля;
- шматочок хліба;
- цибулина;
- спеції на свій смак;
- упаковка панірувальних сухарів;
- 0,15 кг твердого сиру;
- три яйця.
Процес приготування:
- Хліб вимочуємо у воді, з’єднайте з фаршем. Сюди ж кладемо дрібно нарізану цибулину, приправляємо спеціями і перемішуємо до однорідності.
- Яйця відварюємо, ріжемо подрібніше, змішуємо з тертим сиром і подрібненою зеленою цибулею.
- Формуємо плоску корж з фаршу, всередину кладемо приблизно ложку начинки, ретельно закриваємо її і заліплюємо краю.
- Обвалюємо всі заготовки в сухарях і смажимо з обох сторін до красивого рум’яного кольору приблизно за 7 хвилин.
Котлети з начинкою в духовці
Котлети, запечені в духовці, є більш корисним стравою, в порівнянні з смаженими. Начинку можна робити абсолютно будь-яку.
Необхідні продукти:
- 0,2 літра молока;
- приправи за смаком;
- дві цибулини;
- шматочок хліба;
- 4 яйця;
- півкілограма фаршу.
Процес приготування:
- Яйця варимо до готовності і ріжемо подрібніше. Цибулю подрібнюємо, обсмажуємо і з’єднуємо з нарізаними яйцями.
- У молоко покласти хліб, щоб він став м’яким, віджимаємо і змішуємо його з фаршем. Додаємо в отриманий склад приправи за смаком.
- З цієї м’ясної суміші робимо коржі, наповнюємо їх начинкою і добре скріплюємо краю.
- Поміщаємо всі котлети в форму і готуємо в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.
Капустяні котлети з сирною начинкою
Необхідні продукти:
- ложка сметани;
- спеції на свій смак;
- півкілограма капусти;
- дві ложки борошна;
- одне яйце;
- 50 грам сиру.
Процес приготування:
- Капусту промиваємо і прибираємо брудні листя. Шаткуємо чистий качан і обсмажуємо на олії до м’якості. Потім змішуємо овочеву стружку зі сметаною і тримаємо на плиті, поки вона не стане рум’яною.
- Подрібнюємо сир на тертці, з’єднайте з капустою, борошном і перемішуємо.
- Вологими руками формуємо котлети, обвалюємо їх у борошні і смажимо на олії з обох боків до рум’яності.
Курячі котлети з чорносливом
Курячі котлети за цим рецептом виходять з дуже цікавим смаком, адже чорнослив добре поєднується з м’ясом.
Необхідні продукти:
- стакан молока;
- 0,3 кг чорносливу;
- спеції за смаком;
- одна цибулина;
- кілограм курячого фаршу;
- три шматка хліба.
Процес приготування:
- Цибулю дрібно нарізаємо і з’єднуємо з фаршем. До них додаємо хліб без скоринки, заздалегідь розм’якшений в молоці, приправляємо спеціями.
- Робимо нетовсті коржі, на середину кожної покласти чорнослив і повністю покриваємо його фаршем, добре з’єднавши краю.
- Викладаємо всі виліплені котлети на гарячу сковороду з маслом і смажимо до рум’яності. Також можна запекти їх в духовці близько 30 хвилин при 180 градусах.
Картопляні котлети з начинкою з фаршу
Начинка може бути будь-якою, як з яловичини і курки — обирайте на свій смак.
Необхідні продукти:
- приблизно кілограм картоплі;
- спеції за смаком;
- два зубки часнику;
- 0,3 кг будь-якого фаршу;
- упаковка панірувальних сухарів;
- дві ложки борошна;
- три яйця;
- одна цибулина.
Процес приготування:
- Картоплю очистіть, відваріть до м’якості і передавите в пюре. Присипте його спеціями, наприклад, сіллю з перцем, і вбийте два жовтки. Розмішайте.
- Подрібніть цибулю і часник на шматочки і обсмажте їх на олії до золотистого кольору. Всипте борошно, а потім фарш і смажте до готовності, не забувши приправи.
- Окремо змішайте яйце, що залишилося, і два білка з борошном.
- З остиглого пюре сформуйте коржі з поглибленням, куди викладіть начинку з фаршу. Сформуйте котлети.
- Помістіть заготовки спочатку в масу з яєць та борошна, потім в сухарі і тримайте на гарячій сковороді до рум’яності.
Котлети з начинкою добре будуть виглядати навіть на святковому столі. В будь-якому рецепті ви можете змінювати наповнення на свій розсуд.