Вегетаріанські котлети з нуту і моркви
Кулінари відносять цей рецепт до мексиканської кухні — у будь-якому випадку виходить дуже смачно і поживно.
Складові:
- нут — 1 склянка;
- 1 головка ріпчастої цибулі або пучок зеленого;
- 1 середня морква;
- 3 зубчики часнику;
- 2 яйця;
- сіль;
- каррі;
- невеликий пучок зелені;
- вода — 2-3 ложки;
- оливкова олія — можна використовувати і будь-яке інше.
Готуємо вегетаріанські котлети з нуту:
- Замочити нут на добу у великому обсязі води.
- Розмочені боби подрібнити до кашоподібного стану — в м’ясорубці або блендері.
- Пропустити через тертку моркву і часник.
- Цибулю нарізати якомога дрібніше.
- Подрібнити зелень.
- Змішати всі інгредієнти і замісити фарш протягом 5 хвилин.
- Ліпити невеликі кульки, потім притискати їх і стискати, щоб були цупкі.
- Обсмажувати по 2-3 хвилини з кожного боку.
За бажанням можна ще згасити котлетки з ложкою води протягом декількох хвилин — так вони будуть більш м’якими і соковитими.