Котлети з нуту — 8 простих і смачних рецептів

Вегетаріанські котлети з нуту і моркви

Кулінари відносять цей рецепт до мексиканської кухні — у будь-якому випадку виходить дуже смачно і поживно.

Складові:

  • нут — 1 склянка;
  • 1 головка ріпчастої цибулі або пучок зеленого;
  • 1 середня морква;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 яйця;
  • сіль;
  • каррі;
  • невеликий пучок зелені;
  • вода — 2-3 ложки;
  • оливкова олія — можна використовувати і будь-яке інше.

Готуємо вегетаріанські котлети з нуту:

  • Замочити нут на добу у великому обсязі води.
  • Розмочені боби подрібнити до кашоподібного стану — в м’ясорубці або блендері.
  • Пропустити через тертку моркву і часник.
  • Цибулю нарізати якомога дрібніше.
  • Подрібнити зелень.
  • Змішати всі інгредієнти і замісити фарш протягом 5 хвилин.
  • Ліпити невеликі кульки, потім притискати їх і стискати, щоб були цупкі.
  • Обсмажувати по 2-3 хвилини з кожного боку.

За бажанням можна ще згасити котлетки з ложкою води протягом декількох хвилин — так вони будуть більш м’якими і соковитими.

Дивіться також:  Пиріг з куркою – 15 рецептів приготування