Котлети з свинини виходять поживними, красивими, смачними. Їх можна смажити, парити, запікати. Незалежно від методу приготування вони завжди будуть залишатися апетитними.
Смажені котлети на сковороді
Щоб страва легше засвоювалося організмом, покладіть в кожну котлету шматочок яблука.
Інгредієнти:
- часник – 3 зубки;
- фарш – 750 г свинячої;
- масло;
- білок – 2 шт. курячий;
- яблуко – 2 шт.;
- сіль;
- перець.
Приготування:
- Фарш присипати сіллю.
- Поперчити.
- Збити білки.
- Ввести в фарш.
- Часник подрібнити.
- Відправити в м’ясну заготовку.
- Перемішати.
- Нарізати яблуко. Попередньо зрізавши шкірку. Знадобляться невеликі шматки.
- Сформувати кульку з фаршу. Руки краще змочити водою, тоді заготовка не буде липнути до долонь.
- У центр покласти яблуко.
- Налити олію у сковорідку.
- Прогріти.
- Помістити заготовки.
- Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору.
- Накрити кришкою. Потомити чверть години.
Соковиті котлети з свинини в духовці
Завдяки запікання в духовці котлети виходять соковитими і ароматними. Вони повністю пропікаються і виходять ніжними на смак. Додавати слід тільки черствий батон, заздалегідь залитий окропом.
Інгредієнти:
- фарш – 650 г свинячої;
- хліб – 120 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- хліб чорний – 120 г;
- перець (суміш).
Приготування:
- Поставити на розігрів духовку (180 гр.).
- Закип’ятити воду.
- Залити хліб.
- Фарш підсолити. Присипати перцем. Розмішати.
- Цибуля перетерти. Використовувати дрібну тертку.
- Залити в фарш.
- Хліб віджати. Надіслати до решти продуктів.
- Перемішати.
- Скачати кульки.
- Розмістити на листі.
- Укрити фольгою.
- Запікати годину.
Як приготувати на пару в мультиварці?
Багато хто віддає перевагу цьому пристрою. Порівняно з іншими методами приготування тут олія не бризкає на всі боки, немає необхідності дивитися, щоб страва не пригоріло.
Інгредієнти:
- фарш – 850 м;
- приправи;
- сало свиняче – 160 г;
- сіль;
- часник – 4 зубчики;
- борошно – 3 ст. ложки;
- яйце – 2 шт.;
- вода – 310 мл;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Порубати сало. Потрібні дрібні шматочки.
- Закинути в фарш.
- Натерти цибулю. Використовувати саму дрібну тертку. Можна застосувати блендер.
- Часник порубати.
- З’єднати продукти з фаршем.
- Залити яйця.
- Підсолити. Підсипати приправи.
- Розмішати.
- Надати форму кульок.
- Вмочити в борошно.
- Влити необхідну кількість рідини в чашу.
- Поставити решітку для приготування на пару.
- Перекласти заготовки.
- Виставити режим «Варка на пару».
- Таймер поставити на півгодини.
Рубані котлети з свинини
Котлети смачно приготувати з дрібних шматків свинини. Головне не перетримати на сковорідці заготовки, щоб страва не втратила соковитість.
Інгредієнти:
- м’ясо – 550 г шийної частини;
- цибуля – 4 шт.;
- перець;
- манка – 2 ст. ложки;
- сіль;
- борошно – 2 ст. ложки;
- яйце – 2 шт.;
- майонез – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Порізати м’ясо дрібними частинами. Зручніше використовувати злегка заморожений шматок, тоді різати буде легше.
- Нашаткувати цибулю. Кубики виходять за розміром, як м’ясо.
- Підсолити.
- Посипати перцем.
- Додати борошно.
- Засипати манку.
- Влити майонез.
- Залити яйцем.
- Перемішати. Вкрити пакетом.
- Настояти годину.
- Взяти ложку.
- Зачерпнути м’ясну масу.
- Викласти в гарячу сковорідку з олією.
- Просмажити в двох сторін.
- Накрити кришкою. Потомити вісім хвилин.
Для отримання яскравою основи помістіть в напівфабрикат зелень з шпинату, кропу або петрушки. Вона не тільки прикрасить блюдо, але і додасть їй нотку свіжого смаку.
Варіант з хлібом в паніровці
Це практично класичний варіант. Відмінність лише в тому, що в склад не входять яйця.
Інгредієнти:
- фарш свинячий – 570 г;
- пластівці вівсяні;
- цибуля – 1 шт.;
- молоко – 130 мл;
- перець;
- зелень – 45 г;
- сіль;
- батон – 160 р.
Приготування:
- В молоко закинути батон.
- Через чверть години віджати.
- Покласти у фарш.
- Підсолити. Присипати перцем.
- Подрібнити зелень. Перемішати.
- Цибуля збити, використовуючи блендер. Отриману кашку ввести в фарш.
- Зліпити котлети.
- Перемолоти пластівці.
- В отриману масу покласти заготовки.
- Залити масло в сковороду. Смажити до золотистого відтінку.
- Накрити кришкою, тушкувати півгодини.
З фаршу яловичини і свинини
Ніжне блюдо з шматочком масла всередині порадують всіх за сімейною трапезою. Котлети з фаршу яловичини і свинини можуть зайняти гідне місце у вашій кулінарній книзі. Ви залишитеся задоволені, спробувавши пропонований рецепт.
Інгредієнти:
- фарш свинячий – 270 г;
- олія оливкова;
- фарш яловичий – 270 г;
- яйце – 2 шт.;
- зелень;
- сіль;
- масло вершкове – 140 р.
Приготування:
- Нарізати на шматки масло.
- Зелень порубати.
- Змішати два види фаршу.
- Залити яйця.
- Закинути зелень.
- Підсолити.
- Перемішати.
- Скачати кулі. У центр покласти масло.
- Розігріти олію на сковороді.
- Обсмажити заготовки.
- Накрити кришкою.
- Потомити чверть години.
Самий соковитий рецепт з сиром
Сир додасть особливий неповторний смак страви.
Інгредієнти:
- фарш – 650 г свинячого;
- кріп;
- хліб – 120 г;
- спеції;
- бринза – 160 мл;
- молоко – 50 мл;
- сіль.
Приготування:
- У молоко покласти хліб. Витримати до м’якості. Віджати.
- Закинути в фарш.
- Підсолити. Присипати спеціями.
- Нашаткувати зелень.
- Відправити у фарш.
- Перемішати.
- Сир подрібнити.
- Скачати коржі.
- У центр покласти сир. Вкрити. Скачати кулю.
- Розмістити на фользі, яку заздалегідь помазати маслом.
- Укрити фольгою.
- Поставити в духову піч.
- Випікати годину.
- Температура 185 гр.
Ніжні котлети з манкою
Манна крупа допомагає котлет стати ніжніше і легшим.
Інгредієнти:
- фарш – 550 г свинячого;
- сіль;
- яйце – 1 шт.;
- перець;
- манка – 3 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- олія соняшникова – 55 мл;
- зелень – 45 г;
- майонез – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Щоб котлети не розвалилися в процесі приготування, необхідно подрібнювати цибулину дуже дрібно.
- Порубати зелень.
- Закинути в фарш.
- Влити яйце.
- Поперчити.
- Додати майонез.
- Засипати манкою.
- Підсолити.
- Перемішати. Дати час манці набрякнути.
- Сформувати кульки.
- На розпечену сковороду з олією покласти заготовки.
- Посмажити.
- Накрити кришкою. Потомити.