Котлети з свинини – 8 рецептів приготування соковитих і смачних котлет

Котлети з свинини виходять поживними, красивими, смачними. Їх можна смажити, парити, запікати. Незалежно від методу приготування вони завжди будуть залишатися апетитними.

Смажені котлети на сковороді

Щоб страва легше засвоювалося організмом, покладіть в кожну котлету шматочок яблука.

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубки;
  • фарш – 750 г свинячої;
  • масло;
  • білок – 2 шт. курячий;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сіль;
  • перець.

Приготування:

  • Фарш присипати сіллю.
  • Поперчити.
  • Збити білки.
  • Ввести в фарш.
  • Часник подрібнити.
  • Відправити в м’ясну заготовку.
  • Перемішати.
  • Нарізати яблуко. Попередньо зрізавши шкірку. Знадобляться невеликі шматки.
  • Сформувати кульку з фаршу. Руки краще змочити водою, тоді заготовка не буде липнути до долонь.
  • У центр покласти яблуко.
  • Налити олію у сковорідку.
  • Прогріти.
  • Помістити заготовки.
  • Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору.
  • Накрити кришкою. Потомити чверть години.

Соковиті котлети з свинини в духовці

Завдяки запікання в духовці котлети виходять соковитими і ароматними. Вони повністю пропікаються і виходять ніжними на смак. Додавати слід тільки черствий батон, заздалегідь залитий окропом.

Інгредієнти:

  • фарш – 650 г свинячої;
  • хліб – 120 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • хліб чорний – 120 г;
  • перець (суміш).

Приготування:

  • Поставити на розігрів духовку (180 гр.).
  • Закип’ятити воду.
  • Залити хліб.
  • Фарш підсолити. Присипати перцем. Розмішати.
  • Цибуля перетерти. Використовувати дрібну тертку.
  • Залити в фарш.
  • Хліб віджати. Надіслати до решти продуктів.
  • Перемішати.
  • Скачати кульки.
  • Розмістити на листі.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати годину.

Як приготувати на пару в мультиварці?

Багато хто віддає перевагу цьому пристрою. Порівняно з іншими методами приготування тут олія не бризкає на всі боки, немає необхідності дивитися, щоб страва не пригоріло.

Інгредієнти:

  • фарш – 850 м;
  • приправи;
  • сало свиняче – 160 г;
  • сіль;
  • часник – 4 зубчики;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • яйце – 2 шт.;
  • вода – 310 мл;
  • цибуля – 2 шт.
Дивіться також:  Як варити свинячий язик, скільки варити язик в каструлі і мультиварці

Приготування:

  • Порубати сало. Потрібні дрібні шматочки.
  • Закинути в фарш.
  • Натерти цибулю. Використовувати саму дрібну тертку. Можна застосувати блендер.
  • Часник порубати.
  • З’єднати продукти з фаршем.
  • Залити яйця.
  • Підсолити. Підсипати приправи.
  • Розмішати.
  • Надати форму кульок.
  • Вмочити в борошно.
  • Влити необхідну кількість рідини в чашу.
  • Поставити решітку для приготування на пару.
  • Перекласти заготовки.
  • Виставити режим «Варка на пару».
  • Таймер поставити на півгодини.

Рубані котлети з свинини

Котлети смачно приготувати з дрібних шматків свинини. Головне не перетримати на сковорідці заготовки, щоб страва не втратила соковитість.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 550 г шийної частини;
  • цибуля – 4 шт.;
  • перець;
  • манка – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • яйце – 2 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Порізати м’ясо дрібними частинами. Зручніше використовувати злегка заморожений шматок, тоді різати буде легше.
  • Нашаткувати цибулю. Кубики виходять за розміром, як м’ясо.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Додати борошно.
  • Засипати манку.
  • Влити майонез.
  • Залити яйцем.
  • Перемішати. Вкрити пакетом.
  • Настояти годину.
  • Взяти ложку.
  • Зачерпнути м’ясну масу.
  • Викласти в гарячу сковорідку з олією.
  • Просмажити в двох сторін.
  • Накрити кришкою. Потомити вісім хвилин.

Для отримання яскравою основи помістіть в напівфабрикат зелень з шпинату, кропу або петрушки. Вона не тільки прикрасить блюдо, але і додасть їй нотку свіжого смаку.

Варіант з хлібом в паніровці

Це практично класичний варіант. Відмінність лише в тому, що в склад не входять яйця.

Інгредієнти:

  • фарш свинячий – 570 г;
  • пластівці вівсяні;
  • цибуля – 1 шт.;
  • молоко – 130 мл;
  • перець;
  • зелень – 45 г;
  • сіль;
  • батон – 160 р.

Приготування:

  • В молоко закинути батон.
  • Через чверть години віджати.
  • Покласти у фарш.
  • Підсолити. Присипати перцем.
  • Подрібнити зелень. Перемішати.
  • Цибуля збити, використовуючи блендер. Отриману кашку ввести в фарш.
  • Зліпити котлети.
  • Перемолоти пластівці.
  • В отриману масу покласти заготовки.
  • Залити масло в сковороду. Смажити до золотистого відтінку.
  • Накрити кришкою, тушкувати півгодини.
Дивіться також:  Ледачі біляші на кефірі з фаршем — 5 покрокових рецептів

З фаршу яловичини і свинини

Ніжне блюдо з шматочком масла всередині порадують всіх за сімейною трапезою. Котлети з фаршу яловичини і свинини можуть зайняти гідне місце у вашій кулінарній книзі. Ви залишитеся задоволені, спробувавши пропонований рецепт.

Інгредієнти:

  • фарш свинячий – 270 г;
  • олія оливкова;
  • фарш яловичий – 270 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • зелень;
  • сіль;
  • масло вершкове – 140 р.

Приготування:

  • Нарізати на шматки масло.
  • Зелень порубати.
  • Змішати два види фаршу.
  • Залити яйця.
  • Закинути зелень.
  • Підсолити.
  • Перемішати.
  • Скачати кулі. У центр покласти масло.
  • Розігріти олію на сковороді.
  • Обсмажити заготовки.
  • Накрити кришкою.
  • Потомити чверть години.

Самий соковитий рецепт з сиром

Сир додасть особливий неповторний смак страви.

Інгредієнти:

  • фарш – 650 г свинячого;
  • кріп;
  • хліб – 120 г;
  • спеції;
  • бринза – 160 мл;
  • молоко – 50 мл;
  • сіль.

Приготування:

  • У молоко покласти хліб. Витримати до м’якості. Віджати.
  • Закинути в фарш.
  • Підсолити. Присипати спеціями.
  • Нашаткувати зелень.
  • Відправити у фарш.
  • Перемішати.
  • Сир подрібнити.
  • Скачати коржі.
  • У центр покласти сир. Вкрити. Скачати кулю.
  • Розмістити на фользі, яку заздалегідь помазати маслом.
  • Укрити фольгою.
  • Поставити в духову піч.
  • Випікати годину.
  • Температура 185 гр.

Ніжні котлети з манкою

Манна крупа допомагає котлет стати ніжніше і легшим.

Інгредієнти:

  • фарш – 550 г свинячого;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець;
  • манка – 3 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 55 мл;
  • зелень – 45 г;
  • майонез – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Щоб котлети не розвалилися в процесі приготування, необхідно подрібнювати цибулину дуже дрібно.
  • Порубати зелень.
  • Закинути в фарш.
  • Влити яйце.
  • Поперчити.
  • Додати майонез.
  • Засипати манкою.
  • Підсолити.
  • Перемішати. Дати час манці набрякнути.
  • Сформувати кульки.
  • На розпечену сковороду з олією покласти заготовки.
  • Посмажити.
  • Накрити кришкою. Потомити.
Дивіться також:  Равіолі – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
Прокрутка до верху