Котлети з вівсяних пластівців – 7 рецептів, як приготувати ніжні і пишні котлети

Овес відноситься до найбільш цінних за змістом поживних речовин злакам. Але, навіть усвідомлюючи цей факт, далеко не кожен любить їсти вівсяну кашу на сніданок. Включити в раціон настільки важливий продукт допоможуть котлети з вівсяних пластівців, що відрізняються ніжністю і пишністю.

Класичні котлети з вівсяних пластівців

Ніжні котлетки з вівсянки за класичним рецептом є пісними і готуються з:

  • 200 г вівсяних пластівців;
  • 120 мл окропу;
  • бульби картоплі;
  • цибулини;
  • солі, перцю і масла для смаження.

Виконуємо послідовно:

  • Пластівці висипаються в миску, де вони заливаються окропом і настоюють.
  • Картопля натирається, цибулю подрібнюється.
  • Через 10 хвилин всі компоненти змішуються разом з сіллю і перцем.
  • Фарш ретельно вимішується, щоб всі компоненти добре склеїлися і не розпалися при смаженні.
  • Вироби формуються мокрими руками і відразу викладаються в розпечене масло.
  • Смажаться котлети під закритою кришкою до рум’яної скоринки з кожної сторони.
  • Після смаження вироби з вівсянки викладаються у вогнетривкий посуд і відправляються в мікрохвильовку на 56 хвилин.
Дивіться також:  Як зробити яловичину м’якою і соковитою – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху