Овес відноситься до найбільш цінних за змістом поживних речовин злакам. Але, навіть усвідомлюючи цей факт, далеко не кожен любить їсти вівсяну кашу на сніданок. Включити в раціон настільки важливий продукт допоможуть котлети з вівсяних пластівців, що відрізняються ніжністю і пишністю.
Класичні котлети з вівсяних пластівців
Ніжні котлетки з вівсянки за класичним рецептом є пісними і готуються з:
- 200 г вівсяних пластівців;
- 120 мл окропу;
- бульби картоплі;
- цибулини;
- солі, перцю і масла для смаження.
Виконуємо послідовно:
- Пластівці висипаються в миску, де вони заливаються окропом і настоюють.
- Картопля натирається, цибулю подрібнюється.
- Через 10 хвилин всі компоненти змішуються разом з сіллю і перцем.
- Фарш ретельно вимішується, щоб всі компоненти добре склеїлися і не розпалися при смаженні.
- Вироби формуються мокрими руками і відразу викладаються в розпечене масло.
- Смажаться котлети під закритою кришкою до рум’яної скоринки з кожної сторони.
- Після смаження вироби з вівсянки викладаються у вогнетривкий посуд і відправляються в мікрохвильовку на 56 хвилин.