Котлети з яловичини – 6 рецептів приготування соковитих котлет

Багато господинь не можуть уявити готування без м’яса. Є весь час одне м’ясо набридає, благо в світі існує безліч страв, які можна приготувати з цього цінного продукту. Великою популярністю користуються саме котлети з яловичини, їх буде навіть примхливий.

Рубані котлети з яловичини

Цей рецепт соковитих котлет з яловичини вимагає мінімуму витрати сил і часу. Виділяється серед інших рецептів тим, що фарш рубається самостійно і може зберігатися тривалий час в морозилці.

Щоб приготувати рубані котлети знадобляться перераховані складові:

  • яйця – 2 шт.
  • часник – 4-6 зубчиків
  • борошно – 2 ст. л.
  • майонез – 8 ст. л.
  • м’ясо – 500 гр.
  • олія соняшникова – 5 ст. л.
  • спеції, перець і сіль – на-віч
  • крохмаль – 2 ст. л.

Складність приготування цього делікатесу низька, а витратити на процес потрібно буде приблизно півгодини. Багато часу йде на рубання м’яса.

Для приготування котлет знадобиться зробити наступне:

  • Яловиче м’ясо рубається або ріжеться до стану дрібних кубиків. Розміри шматочків вибирає сама господиня.Рада! Рубати можна використовуючи спеціальні насадки на кухонний комбайн або м’ясорубку.
  • Фарш перекладається залізну миску. Туди додаються всі необхідні приправи, сіль і перець.
  • Після забиваються яйця і все перемішується.
  • Наступним кроком всипати крохмаль і борошно.
  • З цієї м’ясної маси додається майонез і все ретельно перемішується.
  • Щоб довше зберігався, можна влити трохи оцту.
  • Перед смаженням фарш краще потримати в холодильнику мінімум 2 години.
  • Котлети формуються потрібного розміру і обсмажують з усіх боків 4-5 хвилин до стану готовності. Обсмажується на невеликій кількості олії. Щоб добре просмажаться всередині – накриваються кришкою.

Котлети можна готувати з будь-якого м’яса, а зберігатися в морозилці він може досить довгий час.

Дивіться також:  Томатна паста – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Рецепт приготування з фаршу

Цей рецепт відрізняється лише тим, що м’ясо порублено дрібніше. Дозволяється додатково подрібнити в м’ясорубці, щоб шматочки були ще дрібніше.

Складові для приготування котлет з фаршу яловичини:

  • цибулина – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • фарш з яловичини – 600 гр.
  • сіль, спеції, перець – на-віч
  • соняшникова олія – 2-3 ст. л.
  • білий хлібець – 3 шматочки
  • паніровка – 1 пачка
  • молоко або вода – 150 мл

Підготовка проходить кілька етапів:

  • Яловичий фарш розморожується і поміщається під містку миску.
  • Хліб в цей час замочується у воді або молоці.
  • Цибулю дрібно подрібнюється або пропускається через прес.
  • Хліб, цибулю, яйця і додаються у фарш. Також потрібно поперчити, посолити і за бажанням додати спеції.
  • Для смаку можна додати часник.
  • Після цього фарш добре вимішується і з нього робляться котлетки потрібної форми.
  • Котлетки обвалюються в сухарях і поміщаються на розпечену сковороду.
  • Кожна котлетка обсмажується близько 4 хвилин з обох сторін.

Соковиті котлети з яловичини в духовці

Чудові котлети з яловичини в духовці приготувати просто, а часу доведеться витратити зовсім небагато. Можна їсти з пюре, макаронами та іншої їжею.

Для приготування знадобиться:

  • м’ясо – 500 гр.
  • білий хлібець – 2-3 шматочки
  • молоко – 150 мл
  • цибулина – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сіль і перець – на-віч
  • соняшникова олія – 2-3 ст. л.

На весь процес готування піде не більше години.

Для цього необхідно:

  • Яловичина подрібнюється в м’ясорубці, можна порізати на невеликі шматочки гострими ножами.
  • Хліб в цей час замочується в молоці.
  • Дрібно нарізати цибулю або пропускається через прес. Можна для смаку підсмажити на сковороді.
  • Хліб з молоком, цибуля і спеції відправляються в фарш. Туди ж відправляються яйця. Після чого він добре перемішується.
  • З готового фаршу формуються котлетки, які акуратно поміщаються на лист, попередньо змащений маслом. Все це ставимо в духовку при спеці 170-190 градусів приблизно на 40 хвилин.
  • Зрідка перевіряти і поливати соком, що виділився.
Дивіться також:  Броколі в клярі – 8 рецептів приготування

Готуємо по-італійськи

Компоненти приготування котлет по-італійськи:

  • м’ясо – 600 гр
  • білий хлібець – пару шматочків
  • молоко – 150 мл
  • яйця – 2 шт.
  • лучек – 1 шт.
  • сир – 100-150 гр.
  • часник – 4 зубчики
  • соняшникова олія – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець – на-віч

Поетапна готування смачних котлеток:

  • Для початку необхідно дрібно покришити м’ясо, щоб стало схоже на фарш.
  • Хліб замочується в молоці.
  • У цей час цибулю і часник дрібно нарізати або пропускаються через прес. Для більшого смаку можна недовго підсмажити на сковороді.
  • М’якуш тепер можна вичавити і пропустити разом з фаршем через м’ясорубку.
  • Тепер додаються яйця, сіль, перець і майоран. Фарш міцно вимішується і ненадовго відправляється в холодильник.
  • Часник і цибуля відправляються туди ж.
  • Коли фарш злегка охолоне, можна буде викласти його на обробну дошку і почати формувати кружечки середнього розміру. У центр кожної кульки збожеволіє шматочок сиру. Після цих маніпуляцій формуються котлетки.
  • У форму для запікання або на деко викладаються котлети і випікаються близько півгодини при температурі 200 градусів.

З додаванням свинини

Даний рецепт практично нічим не відрізняється від інших. Різниця лише в тому, що котлети будуть не з чистої яловичини, а з додаванням свинини. Якщо хочеться, щоб котлетки були соковиті – необхідно брати свинину з жирком.

Для приготування знадобляться наступні компоненти:

  • свинина – 250 гр.
  • яловичина – 500 гр.
  • білий хлібець – кілька шматочків
  • вершки або молоко – 250 мл
  • лучек – 1 шт.
  • сіль, перець – на-віч
  • яйця – 2 шт.

Найлегший метод готування:

  • З м’яса для початку необхідно зробити фарш. Для цього свинина і яловичина подрібнюється в м’ясорубці.
  • В цей час хлібець відмочується у вершках або молоці.
  • Цибуля кришиться і разом з фаршем і замоченим хлібцем подрібнюється в м’ясорубці. Віджимати шматки хліба не потрібно.
  • Далі відправляється у фарш сіль, яєчка і перець. Все добре вимішується.
  • Щоб фарш не лип до рук, можна змастити руки олією.
  • Після цього фарш формується в котлети. Ці котлетки обвалюються в сухарях і відправляються на заздалегідь розігріту сковороду. З кожної сторони обсмажується по 3-4 хвилинки. В сухарі можна додати базилік, кінзу, орегано для пікантного смаку.
  • Після обсмажування поміщаються в духову піч, розігріту до 200 градусів.
Дивіться також:  Ферганський плов — 6 покрокових рецептів

З сиром

Для цієї страви знадобиться:

  • м’ясо – 500 гр.
  • цибулина – 1 шт.
  • часник – 3-4 зубчики
  • яйця – 2 шт.
  • хлібець – кілька скибочок
  • молоко – 150 мл
  • сир – 150 гр.
  • паніровка – 1 пачка
  • соняшникова олія – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець – на-віч

Як можна готувати котлетки:

  • Хлібець замочується в молоці.
  • М’ясо подрібнюється в м’ясорубці разом з цибулею, хлібом і часником.
  • Додаються в отриману масу необхідні спеції і яйця. Після чого фарш добре вимішується.
  • Фарш формується в кульки, в середину кожного поміщається шматочок сиру.
  • Кульки ці формуються у котлети і обвалюються в сухарях.
  • Кожна котлетка обсмажується до золотистого відтінку. Після цього всі котлети відправляються в духову піч, з жаром 200 градусів.

Прокрутка до верху