Котлети з яловичої печінки – 8 рецептів приготування
Дуже вдалий варіант подачі до столу корисної яловичої печінки – котлети. Різні добавки у вигляді круп, овочів і молочних продуктів дозволять зробити їх ще більш смачними і поживними. Далі опубліковані кращі рецепти котлет з яловичої печінки.
Класичні котлети з яловичої печінки
Інгредієнти: півкіло свіжої печінки (яловичина), 2 курячих яйця, 2-3 цибулини середнього розміру, неповний склянку високосортного борошна, 120-140 г жирного майонезу, сіль за смаком, суміш мелених перчиком.
Першим ділом субпродукт обполіскується крижаною водою, потім позбавляється від плівок і згустків крові.
Печінка обтирається паперовим рушником і ріжеться невеликими шматками. З шматочків також видаляються прожилки і судини.
Цибулю крупно ріжеться і разом з підготовленим субпродуктом пропускається через м’ясорубку.
Далі в отриману суміш забиваються яйця, розбавляються майонезом. Складові солятся і перчатся.
Останній всипається борошно.
Отримана маса викладається на розігріте масло і добре обсмажується з двох сторін.
Смачний рецепт з гречкою
Компоненти: 430 г яловичої печінки, 2/3 склянки вареної гречки, 2 великих столові яйця, 2 ст. ложки високосортного борошна, цибулина, сіль, суміш перців.
Печінка позбавляється від прожилок і всього зайвого, після чого разом з шматками лука пропускається через м’ясорубку.
В отриману масу послідовно додаються всі інші заявлені в рецепті компоненти. Гречку можна використовувати в первісному вигляді або ж подрібнити блендером.
Фарш широкої ложкою викласти на розігріту олію, після чого печінкові котлети з яловичої печінки до рум’яності обсмажують з двох сторін.
Готове блюдо подається з легким майонезом або будь-яким соусом на основі сметани.
Пишні котлети з яловичої печінки
Інгредієнти: 340-370 г яловичої печінки, 230 г черствого білого хліба, куряче яєчко, цибулинка, повну склянку жирного молока, 2 ст. ложки дрібних вівсяних пластівців, кухонна сіль, мелений перчик за смаком.
З зачерствілого білого хліба зрізаються темні кірочки. Далі він нарізати великими квадратиками, заливається нехолодным молоком і залишають для набухання хвилин на 8-9.
У цьому час промита і підготовлена печінка за допомогою м’ясорубки перетворюється в кашку. Після цього до продукту додається очищена і порізана на 3-4 частини цибулина. Туди ж вбивається яйце, додається сіль і мелений перчик.
У масу відправляється і розмоклий і ретельно віджатий хліб. У фарш не повинна потрапити зайва рідина.
Останніми в масу відправляються вівсяні пластівці. За бажанням можна використовувати і свої улюблені ароматні трави. Дрібні пластівці встигнуть розбухнути за 12-15 хвилин. Якщо ж використовувати великий продукт, на цей процес потрібно значно більше часу.
Коли фарш помітно загусне, можна приступати до смаження котлет з печінки.
До повністю готового частування прямо на сковорідку наливають трохи води. Котлети тушкують під кришкою ще кілька хвилин до повного випаровування рідини.
З водичкою на сковорідку можна також додавати сметану і/або томат-пасту.
Печінка обмивається, позбувається судин і плівочок. Далі субпродукт ріжеться середніми шматочками і перемелюється блендером разом з великими шматками моркви і цибулі. Для аромату можна додати в цю масу і свіжий часник.
В отриманий фарш вбивається 2 яйця. Інгредієнти добре вимішуються.
Останній додається борошно. Для в’язкості фаршу потрібно залишити постояти його на 6-7 хвилин.
Обсмажуються котлетки за таким рецептом з двох сторін.
Святкові котлети з яловичої печінки з сиром
Інгредієнти: кіло яловичої печінки, 4 ріпчасті цибулинки, свіжий часник за смаком, куряче яєчко, 170 г твердого сиру, 60 г пшеничного борошна, дрібна сіль, будь-які спеції.
За допомогою м’ясорубки подрібнюються підготовлена печінка, цибуля і часник. Останнього можна взяти досить багато – 7-8 зубчиків. У такому випадку у страви буде явний часниковий присмак і аромат.
В отриману рідковату масу додається дрібно тертий сир, просеянная борошно. Інгредієнти солятся і присипаються спеціями. За смаком сир можна додавати у фарш не тертим, а нарізаною невеликими кубиками, щоб він відчувався у готових оладки.
Після ретельного перемішування з отриманої маси смажать невеликі котлети.
М’ясо промивається, позбавляється від плівок і всього зайвого, після чого подрібнюється блендером до однорідності. В отриману масу додається сметана, злегка збиті виделкою яйця, манка і залишилися інгредієнти. Приправи можна вибирати будь-які.
Суміш повинна настоятися 12-15 хвилин до розбухання манки. Тільки після цього ложкою з неї формуються котлетки, які обсмажуються на олії до апетитної скоринки.
Готову страву викласти на змащене жиром деко і запікається ще 10-12 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Перед відправкою котлеток в духовку можна щедро присипати їх тертим твердим сиром.
Субпродукт промивається, позбавляється від плівок, жилок і зайвого жиру. Далі він добре просушується паперовими серветками і ріжеться мініатюрними шматочками.
Цибуля очищається від лушпиння і ділиться відразу на кілька частин. Крупно нарізати також морква. Зелень дрібно рубається.
У блендері подрібнюються всі підготовлені компоненти. В отриману масу забиваються яйця, додається сіль, сметана. Складові ще раз збиваються разом. Під кінець суміш засипається борошно.
У чашу приладу наливається вода. Зверху встановлюється спеціальна решітка для приготування на пару. Також потрібно злегка змастити її олією.
На решітці розкладаються заготовки майбутніх котлет, сформовані з отриманого фаршу.
Готується блюдо трохи менше півгодини в програмі «Пар».
Печінкові котлети з рисом — покроковий рецепт
Інгредієнти: 330 г печінки, куряче яйце, 80 г свіжого сала, 90 г відвареного білого рису, 3-4 ст. ложки пшеничного борошна, луковичка, кухонна сіль, мелений чорний перчик. Як приготувати котлети з яловичої печінки з рисом, розповідається далі.
Спочатку в чаші блендера подрібнюється рис. Потім до овочевої кашки викладаються шматочки підготовленої печінки і сала. Все перемелюється до однорідного стану.
У фарш всипається рис, вбивається яєчко, додається борошно, сіль, перчик. Складові знову вимішуються.
На розігріту сковорідку ложкою викладаються коржі і обсмажують з двох сторін.
Подаються рум’яні котлетки зі свіжою зеленню і різними пікантними соусами.