Пишні котлети з яловичої печінки
Інгредієнти: 340-370 г яловичої печінки, 230 г черствого білого хліба, куряче яєчко, цибулинка, повну склянку жирного молока, 2 ст. ложки дрібних вівсяних пластівців, кухонна сіль, мелений перчик за смаком.

З зачерствілого білого хліба зрізаються темні кірочки. Далі він нарізати великими квадратиками, заливається нехолодным молоком і залишають для набухання хвилин на 8-9.
У цьому час промита і підготовлена печінка за допомогою м’ясорубки перетворюється в кашку. Після цього до продукту додається очищена і порізана на 3-4 частини цибулина. Туди ж вбивається яйце, додається сіль і мелений перчик.
У масу відправляється і розмоклий і ретельно віджатий хліб. У фарш не повинна потрапити зайва рідина.
Останніми в масу відправляються вівсяні пластівці. За бажанням можна використовувати і свої улюблені ароматні трави. Дрібні пластівці встигнуть розбухнути за 12-15 хвилин. Якщо ж використовувати великий продукт, на цей процес потрібно значно більше часу.
Коли фарш помітно загусне, можна приступати до смаження котлет з печінки.
До повністю готового частування прямо на сковорідку наливають трохи води. Котлети тушкують під кришкою ще кілька хвилин до повного випаровування рідини.
З водичкою на сковорідку можна також додавати сметану і/або томат-пасту.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8