З додаванням рису
Щоб урізноманітнити меню, можна приготувати котлети з додаванням рису. Такий додатковий інгредієнт додасть котлет ніжність і особливо сподобається дітям.
Інгредієнти:
- 0,5 кілограма печінки (свинячий);
- півсклянки рису (зерно середнього розміру);
- п’ять столових ложок борошна (пшеничного);
- цибуля – 1 шт.;
- одна морква;
- яйце (куряче С1) – 1 шт.;
- масло або жир для смаження;
- сіль і спеції – за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку в підсоленій воді до готовності відварюють рис. Промивають його в сотейнику і дають стекти рідині, яка залишилася. Печінка свинини промивають, нарізають шматочками (невеликими). Пропускають через м’ясорубку. Цибулину і моркву шаткують, обсмажують до золотистого кольору, дають охолонути і додають до печінки. Отриману масу перемішують, додають збите яйце і ще раз перемішують. Настав час додати рис, потім просіяне борошно. Печінкову суміш злегка збивають блендером або міксером. Солять, перчать. Починають обсмажувати котлети. На розпечену сковорідку фарш накладають невеликим ополоником (або великою ложкою), вогонь роблять слабкий, обсмажують з кожної сторони. Страву подають гарячою з овочами.
Корисні поради:
- Якщо борошно, додається в фарш, просіяти – котлети вийдуть більш повітряними.
- Краще працювати зі злегка замороженої печінкою. Так її буде простіше нарізати і промити від гіркоти.