Рубані котлети з свинячої печінки
Для приготування рубаних котлет з печінки вам не знадобиться м’ясорубка або блендер. Досить добре заточеного ножа, необхідних продуктів і бажання «поворожити».
Інгредієнти:
- 350-500 г свинячої печінки;
- одна морква;
- два яйця;
- чайна ложка солі;
- цибуля – 1 шт.;
- 30 грам борошна;
- олія для обсмажування;
- стакан води;
- свіжа зелень (200г).
Спосіб приготування:
Добре промиту печінку свинини нарізують на маленькі шматочки і складають їх у глибоку посуд. Моркву очищають і пропускають на дрібній тертці. Цибулю шаткують ножем. Овочі додають в миску з печінкою. Трохи перемішують. Яйця спочатку збивають в окремій мисці, а потім поступово вводять в основну масу. Перемішують до однорідної консистенції, додають борошно, солять.
Обсмажують котлети на добре прогрітій сковороді, причому на сильному газу. Масу викладають невеликий ополоником. Обсмаживши з одного боку, котлети перевертають і обсмажують з іншого боку. Готові котлети складають у чисту сковороду, додають води і залишають потушиться на повільному газу протягом п’яти хвилин. Посипають мелкорубленной свіжою зеленню і подають рубані котлети до столу.