Печінкові котлети з гречкою
Печінкові котлети можна приготувати навіть з додаванням гречаної крупи. Вийде дуже ситно і смачно.
Інгредієнти:
- печінка свиняча (400-500 грам);
- півсклянки гречаної крупи;
- борошно (дві ст. ложки);
- два яйця;
- невелика цибулина;
- сіль, перець мелений.
Спосіб приготування:
Цибулину чистять, миють і розрізають. Печінку промивають під проточною водою, дають просохнути і ріжуть шматочками. Пропускають через м’ясорубку. Гречану крупу відварюють у підсоленій воді і додають до фаршу. Яйця злегка збивають в мисці і вводять в отриману масу. Додають спеції і трохи просіяного борошна. Добре вимішують фарш. Викладають на разогоретую сковороду спеціальною ложечкою. Смажать до готовності з кожної сторони.
Корисні поради:
- Щоб котлети не ввібрали багато масла, не потрібно їх залишати готовими в сковороді. Слід викласти котлети на серветку, вона забере зайвий жир.
- Калорійність котлет із свинячої печінки не перевищує 150 кілокалорій за 100 грам готового продукту.