Котлети зі свинячої печінки – 10 рецептів приготування

Печінкові котлети з гречкою

Печінкові котлети можна приготувати навіть з додаванням гречаної крупи. Вийде дуже ситно і смачно.

Інгредієнти:

  • печінка свиняча (400-500 грам);
  • півсклянки гречаної крупи;
  • борошно (дві ст. ложки);
  • два яйця;
  • невелика цибулина;
  • сіль, перець мелений.

Спосіб приготування:

Цибулину чистять, миють і розрізають. Печінку промивають під проточною водою, дають просохнути і ріжуть шматочками. Пропускають через м’ясорубку. Гречану крупу відварюють у підсоленій воді і додають до фаршу. Яйця злегка збивають в мисці і вводять в отриману масу. Додають спеції і трохи просіяного борошна. Добре вимішують фарш. Викладають на разогоретую сковороду спеціальною ложечкою. Смажать до готовності з кожної сторони.

Корисні поради:

  • Щоб котлети не ввібрали багато масла, не потрібно їх залишати готовими в сковороді. Слід викласти котлети на серветку, вона забере зайвий жир.
  • Калорійність котлет із свинячої печінки не перевищує 150 кілокалорій за 100 грам готового продукту.
Дивіться також:  Різотто з білими грибами – 7 рецептів італійської страви
Прокрутка до верху