Види і назви ковбаси з конини у різних народів
Щоб відшукати кінську ковбасу у продажу, доведеться відправитися в Середню Азію. Там цей продукт представлений у вільному продажу на кожному ринку.
Намагаючись розібратися, як називається ковбаса з конини, читач відшукає відразу кілька варіантів.
У кожного народу є своє власне назва м’ясного виробу:
- Махан. Такий варіант поширений серед татар і тюрків. Це сиров’ялена ковбаса, до складу якої входить не тільки конина, але і жир.
- Казылык. Це старовинне блюдо з’явилося в булгарської кухні. Його готують по особливому рецепту, всі пункти якого строго відповідають канонам ісламу.
- Казі. Так ковбасу з м’яса коні називають в Таджикистані і Узбекистані. Вона вважається «почесним гостем» на столі до весільного торжества.
- Суджук. Це назва в ходу в Азербайджані і Туреччині. У цих народів ковбасу з конини часто готують з додаванням в рецептуру страви інших видів м’яса. Наприклад, баранини.
Назви, які ввійшли в список, наведений вище, найбільш популярні, але не єдині. Часом зустрічаються й інші варіанти. Особливо в невеликих селищах. Так, кінська ковбаса відома ще і як тутырма або казе.