Готуємо по-татарськи
По особливому татарському рецептом в ковбасу обов’язково додається велика кількість цукру. Але при цьому вона не виходить солодкою.
Інгредієнти:
- м’ясо коня з прошарками жиру – 5 кіло;
- цукровий пісок – 5 ст. л.;
- велика сіль – 5 ст. л.
Приготування:
- З м’яса вирізати плівки. М’якоть розділити на великі шматочки. Їх оптимальний розмір – з половину курячого яйця.
- Всипати сухі інгредієнти, все гарненько перемішати.
- З м’ясорубки витягнути ножі. В «кухонних помічниці» потрібно залишити тільки внутрішню круглу спіраль, кріплення і круглу пластинку з отворами.
- Кишку — діаметр близько 8 см — порізати на шматки. Довжина кожного повинна вийти 60-70 див. Постаратися максимально випустити повітря з відрізків оболонки для ковбаси. Початок кишки прикріпити до м’ясорубці.
- Підготовлене м’ясо прокрутити в кишку. В процесі потрібно постаратися постійно випускати зайве повітря і ущільнювати заготовку. Місця, в яких зробити цього не вдалося, потрібно проколоти голкою.
- Наповнити кожну кишку, зав’язати з двох сторін. Залишити заготовки на 40 годин, потім знову ущільнити.
- Вивісити майбутню ковбасу на балконі на 2,5-3 місяці. Температура в приміщенні при цьому повинна бути 10-12 градусів.
В рецепті татарської ковбаси з конини цукор потрібен для видалення зайвої рідини. Якщо її просто зливати, то продукт вийде сухуватим.