Ковбаса з конини: як називається у різних народів, 4 рецепта приготування ковбаси в домашніх умовах

Готуємо по-татарськи

По особливому татарському рецептом в ковбасу обов’язково додається велика кількість цукру. Але при цьому вона не виходить солодкою.

Інгредієнти:

  • м’ясо коня з прошарками жиру – 5 кіло;
  • цукровий пісок – 5 ст. л.;
  • велика сіль – 5 ст. л.

Приготування:

  • З м’яса вирізати плівки. М’якоть розділити на великі шматочки. Їх оптимальний розмір – з половину курячого яйця.
  • Всипати сухі інгредієнти, все гарненько перемішати.
  • З м’ясорубки витягнути ножі. В «кухонних помічниці» потрібно залишити тільки внутрішню круглу спіраль, кріплення і круглу пластинку з отворами.
  • Кишку — діаметр близько 8 см — порізати на шматки. Довжина кожного повинна вийти 60-70 див. Постаратися максимально випустити повітря з відрізків оболонки для ковбаси. Початок кишки прикріпити до м’ясорубці.
  • Підготовлене м’ясо прокрутити в кишку. В процесі потрібно постаратися постійно випускати зайве повітря і ущільнювати заготовку. Місця, в яких зробити цього не вдалося, потрібно проколоти голкою.
  • Наповнити кожну кишку, зав’язати з двох сторін. Залишити заготовки на 40 годин, потім знову ущільнити.
  • Вивісити майбутню ковбасу на балконі на 2,5-3 місяці. Температура в приміщенні при цьому повинна бути 10-12 градусів.

В рецепті татарської ковбаси з конини цукор потрібен для видалення зайвої рідини. Якщо її просто зливати, то продукт вийде сухуватим.

Дивіться також:  Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху