Узбецький рецепт приготування
В узбецькому рецепті також одночасне використовується і кінське м’ясо і сало. На вказану кількість продуктів буде достатньо 40-50 см кишок.
Інгредієнти:
- конина – кіло;
- сало – півкіло;
- мелений чорний перчик – 1,5-2 г;
- кмин – 20-25 г;
- сіль – 1-2 ст. л. (за смаком).
Приготування:
- Порізати м’ясо і сало довгими тонкими смужками, викласти у велику миску.
- Присипати усіма сухими компонентами. Все ретельно перемішати. Розтерти руками.
- Настоявшиеся м’ясні компоненти покрити чистою марлею. Залишити в прохолоді на 6-7 годин.
- Наповнити отриманою масою підготовлені кишки.
- Майже готову ковбасу опустити в казан з холодною водою.
- Варити продукт на малому вогні протягом 1.5-2 годин. В процесі термічної обробки знімати піну. Також подбати і про проколи тонкою голкою по всій поверхні заготовок.
Гарячу ковбасу охолодити. Перед подачею нарізати продукт тонкими шматочками. Доповнити його замаринованим в оцті і цукрі цибулею.