Ковбаса з конини: як називається у різних народів, 4 рецепта приготування ковбаси в домашніх умовах

Узбецький рецепт приготування

В узбецькому рецепті також одночасне використовується і кінське м’ясо і сало. На вказану кількість продуктів буде достатньо 40-50 см кишок.

Інгредієнти:

  • конина – кіло;
  • сало – півкіло;
  • мелений чорний перчик – 1,5-2 г;
  • кмин – 20-25 г;
  • сіль – 1-2 ст. л. (за смаком).

Приготування:

  • Порізати м’ясо і сало довгими тонкими смужками, викласти у велику миску.
  • Присипати усіма сухими компонентами. Все ретельно перемішати. Розтерти руками.
  • Настоявшиеся м’ясні компоненти покрити чистою марлею. Залишити в прохолоді на 6-7 годин.
  • Наповнити отриманою масою підготовлені кишки.
  • Майже готову ковбасу опустити в казан з холодною водою.
  • Варити продукт на малому вогні протягом 1.5-2 годин. В процесі термічної обробки знімати піну. Також подбати і про проколи тонкою голкою по всій поверхні заготовок.

Гарячу ковбасу охолодити. Перед подачею нарізати продукт тонкими шматочками. Доповнити його замаринованим в оцті і цукрі цибулею.

Дивіться також:  Яловичина в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху