Готуємо спрощеним способом
Існує навіть спрощений рецепт приготування в’яленої кінської ковбаси. Повторити його цілком легко і в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- конина – 1,5 кіло;
- кінське сало – 200-250 м;
- сіль – 2/3 ст.;
- чорний перець – 1 ч. л.;
- часник – ціла головка.
Приготування:
- М’ясо порізати тонкими довгими стрічками. Також подрібнити сало, але його шматочки повинні вийти дрібніше.
- Порубати часник. Змішати його з перцем і сіллю.
- Натерти отриманою сумішшю м’ясо, відправити його в пакет. Зав’язати упаковку і прибрати в холодильник.
- Очистити кишку від слизу, ретельно промити, наповнити м’ясною сумішшю.
- Зав’язати оболонку майбутнього м’ясного продукту з двох сторін. Підвісити отримані батони ковбаси на 3-4 доби в сонячному, але добре продувається вітром місці.
- Потім, прибрати заготовки в прохолодне приміщення з хорошою вентиляцією на 8-9 днів.
Домашня м’ясна продукція може відмінно зберігатися до 20 тижнів.
Ковбаса з м’яса коні буває вареної, сыровяленой, копченої. Щоб блюдо вийшло особливо смачним, його рекомендується готувати з м’яса трирічних тварин.