Хрусткі крабові палички в кляре – відмінний варіант домашньої закуски до «пінному». Таке блюдо буде оригінальним прикрасою святкового столу. За бажанням для закуски можна вибрати і цікаву смачну начинку.
Смажені крабові палички в кляре з сиром
Інгредієнти: велика пачка крабових паличок, 140 г твердого сиру, 2 яйця, сіль, 120 г пшеничного борошна, суміш з сушеного часнику і солодкої паприки.
Першим ділом готується кляр для майбутньої закуски. Для цього з’єднуються в піалі яйця, сіль, борошно і спеції. Потрібно дуже добре перемішати всі продукти і вилити до них трохи кип’яченої води.
Крабові палички потрібно брати якісні, які не рвуться при розгортанні. Бажано, не заморожені, а охолоджені. Кожна паличка розгортається, в її серединку визначається брусочок сиру, після чого загортається назад.
Палички обсмажуються в добре розігрітій олії. Попередньо кожну з них потрібно вмочити в кляр.
Обсмажені крабові палички з сиром відразу викладаються на паперову серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.
Рецепт з додаванням часнику
Інгредієнти: 120 г крабових паличок, яйце, сіль, 2 ст. ложки високосортного борошна, спеції, 2-3 часникового зубчики.
Яєчко добре збивається віночком. До нього додається сіль і спеції. Відразу можна відправити в суміш подрібнений будь-яким зручним способом часник. Найкраще пропустити через часникодавку.
У напівготовий кляр потроху всипається борошно і спеції. Суміш потрібно вимісити до однорідності. За консистенцією вона буде схожа на густу сметану.
Розморожені палички позбавляються від плівки. Кожна з них ділиться на три рівні частини.
Палички умочують в кляр і смажать до рум’яного кольору на розігрітому маслі.
У пивному клярі
Інгредієнти: велика пачка крабових паличок, 1 зубок часнику, пара плавлених сирків, трохи майонезу, по 80 мл фільтрованої води і пива, 2 яйця, 90 г борошна, сіль.
Для начинки сир з’єднується з невеликою кількістю майонезу і подрібненим часником.
Кожна крабовая паличка акуратно розгортається і покривається часниковою сумішшю. Далі можна загортати її назад.
Для приготування кляра з’єднується холодне пиво, вода і збиті з сіллю жовтки. Поступово в масу додається просеянная борошно.
Останніми в кляр відправляються збиті в густу піну білки. Перемішувати складові потрібно дуже акуратно широкої ложкою.
Крабовая паличка нанизується на вилку і повністю занурюється в кляр. Далі закуска смажиться в добре розігрітому жирі з усіх боків. Найзручніше використовувати фритюрницю.
Смажені крабові палички в кляре подаються з часниковим сметанним соусом.
Без яєць
Інгредієнти: 90 мл світлого пива, велика упаковка крабових паличок, половина лимона, ароматні трави, половина склянки пшеничного борошна, сіль.
З половинки лимона в миску вичавлюється сік. Туди ж одразу додається сіль і ароматні трави за смаком.
В отриманий маринад на півгодинки відправляються заздалегідь розморожені палички.
В окрему миску борошно просіюється і вливається пиво. Маса добре вимішується. Можна використовувати для цього міксер. Додається сіль, приправи.
Кожна промаринованная паличка занурюється в кляр з пива і борошна, після чого викладається в жаровню з розігрітим маслом.
Готується частування до появи золотистої скоринки.
Фаршировані крабові палички в кляре
Склад компонентів: 12 шт. крабових паличок, пучок зелені, 2-2,5 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка кип’яченої води, 3 яйця, 2 ст. ложки майонезу, 90 г будь-якого сиру (краще – твердого), часник за смаком, сметана або майонез для змащування начинки.
При необхідності палички попередньо розгортаються і фаршируються начинкою.
Остання готується із дрібно тертого сиру, сполученого з розчавленим часником, сметаною або майонезом. В начинку також додається мелкорубленая зелень.
Для кляру соус і яйця добре збиваються. До них виливається вода.
Кожна паличка з начинкою обвалюється в борошні, занурюється в кляр, після чого смажиться на розігрітій олії до скоринки.
Можна готувати фаршировані крабові палички в кляре з різними начинками за смаком. Наприклад, додавати в них свіжі або мариновані овочі, всілякі соуси і спеції.
Рецепт закуски з майонезом
Інгредієнти: 170 г крабових паличок, куряче яєчко, 2,5 ст. ложки високосортного борошна, 1 ст. ложка майонезу, сіль, жменя сухарній крихти.
Такий варіант кляру готується швидше і простіше всього. Для цього в мисочку розбивається яйце, додається сіль і вказане в рецепті кількість майонезу. Сюди ж відправляється пшеничне борошно невеликими порціями. Тісто вимішується до однорідності.
При необхідності палички попередньо розморожуються і витягуються з упаковок. Кожна з них занурюється в отриманий кляр, а далі – в сухарную крихту.
Обсмажується закуска на сковорідку з добре розігрітим жиром.
Подається страва з будь готовим соусом.
Оригінальний спосіб приготування в кокосовому клярі
Інгредієнти: 170 крабових паличок, 60 г борошна + для обсипання, ½ ч. ложки пекарського порошку, 40 мл води, повний стакан великої кокосової стружки.
Всі сухі інгредієнти з рецепту з’єднуються в загальній посуді. Борошно бажано попередньо просіяти. Далі сипка основа для кляру розлучається крижаною водою. Саме така температура рідини дозволить зробити частування максимально хрустким.
Попередньо розморожені і позбавлення від плівок палички злегка обвалюються в борошні і занурюються в кляр. Він повинен бути досить густим, інакше вся суміш швидко стече з продукту.
Заготовки опускаються в киплячу олію і обсмажуються до зарум’янювання з усіх боків. Підійде для цієї мети і фритюрниця, і звичайна сковорода. Останній варіант дозволить заощадити масло.
Готове частування подається до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді. За бажанням можна перед зануренням в кляр розгорнути палички і фарширувати будь-якою начинкою.