Дуже смачна закуска, яка просто і швидко готується, – це крабові палички в кляре з сиром. Це блюдо ви не часто зустрінете в гостях, але, тим не менш, його можна приготувати вдома для рідних і близьких. Закуска неодмінно сподобається дітям, а дорослі будуть у захваті від її вишуканого смаку.
Крабові палички в клярі з сиром – простий рецепт
Вся суть процесу приготування крабових паличок в клярі з сиром в тому, що палички обсмажують в ароматному сирному складі. Закуску можна подавати як в якості гарячого блюда, так і холодною. Все залежить тільки від смакових уподобань господині і їдців.
Компоненти:
- 250 р крабових паличок;
- 100 г сиру;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- спеції.
Спеції можна використовувати будь-які, які подобаються господині.
Готування:
- Збиваємо вручну яйця з борошном і заправляємо спеціями за смаком.
- З допомогою терки дрібно подрібнюємо сир, потім висипаємо його в суміш яєць з борошном і перемішуємо її до формування густої консистенції.
- Кожну паличку обвалюємо в отриманій суміші і обсмажуємо з двох сторін.
В листковому тісті
Крабові палички в листковому тісті з сиром – це чудова ніжна закуска, яка ідеально підійде до будь-якого торжества, а також для частування у вузькому колі друзів.
Компоненти:
- 250 р крабових паличок;
- 100 г сиру;
- ½ Кг бездріжджового листкового тіста
Готування:
- Подрібнюємо сир з допомогою терки. Кожну паличку розкручуємо, посипаємо сиром і скручуємо назад.
- Розкачуємо тісто і нарізаємо його смужками, якими обмотуємо крабово-сирні заготовки.
- Випікаємо їх півгодини при t=180 º с.
З плавленим сиром
Палички з плавленим сирком – бюджетний варіант приготування страви, яке, між іншим, надзвичайно подобається маленьким шанувальникам кулінарного мистецтва.
Компоненти:
- 250 р крабових паличок;
- дві упаковки сиру плавленого;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- спеції.
Готування:
- Сир подмораживаем для зручності подальшої роботи з ним. Потім нарізаємо її тоненькими смужками.
- Розкручуємо палички, поміщаємо на отриманий пласт сир і закручуємо заготовки назад.
- Замішуємо суміш з яєць і борошна, додаємо за смаком спеції.
- Занурюємо палички в кляр і смажимо з обух сторін.
Крабові палички, фаршировані сиром і часником
Часник дуже корисний завдяки своїм антисептичним властивостям. Якщо його додати до закуски – вона придбає новий, пікантний присмак. Звичайно, часник подобається не всім, але будьте впевнені в успіху цієї страви – воно піде «на ура».
Компоненти:
- 250 р крабових паличок;
- 200 г сиру (може бути як плавлений, так і твердий);
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- 50 г майонезу;
- 50 мл молока;
- часник (кількість коректуємо, залежно від уподобань);
- зелень (в ідеалі – кріп)
- спеції.
Готування:
- Для початку подрібнюємо сир і зелень. До них додаємо майонез і часник. Перемішуємо. Часник краще всього видавити з допомогою чеснокодавкі, але, якщо у вас такого немає, просто натріть його на дрібній тертці.
- Розморожені палички потрібно акуратно розкрутити, обробити часниково-сирною начинкою, а потім скрутити назад. При бажанні, в наповнювач також можна використовувати шматочок болгарського перцю.
- Вручну збиваємо яйця з молоком, борошном і спеціями.
- Кожну паличку занурюємо в кляр і обсмажуємо. У нас вийшли апетитні палички, фаршировані сиром. Бажано подавати їх в якості холодної закуски.
З додаванням в начинку яєць
Крабові палички з начинкою користується трохи більшою популярністю, ніж без. Яйця в якості начинки роблять закуску ситніше, корисніше, і вже достеменно смачніше. Втім, все відносно і залежить тільки власних кулінарних пристрастей їдців.
Компоненти:
- 250 р крабових паличок;
- 100 г сиру;
- 5 яєць;
- майонез;
- 100 г борошна;
- часник;
- спеції.
Готування:
- Три яйця варимо, інші два вручну збиваємо вінчиком або виделкою з борошном. Сиплемо спеції за смаком.
- З допомогою терки дрібно шмагаємо варені яйця і сир окремо один від одного. Сир насипаємо в яєчну масу і перемішуємо до отримання консистенції густої сметани.
- Варені яйця змішуємо з майонезом і видавленим через чеснокодавку (або натертим на дрібній тертці) часником.
- Розкручуємо палички, намазуємо їх начинкою, скручуємо, занурюємо в кляр і обсмажуємо з обох сторін.
Як приготувати в духовці
Деякі господині не люблять запікати страви в духовій шафі, але ж запікаючи, ви значно економите свої сили, які витратили б на обсмажування.
Запечені палички менш жирні, а на смак просто дивовижні.
Ця закуска стовідсотково стане родзинкою на святковому столі.
Компоненти:
- 250 р крабових паличок;
- 4 яйця;
- майонез;
- часник;
- 150 г сиру;
- склянку борошна (кількість коригуємо залежно від консистенції тесту);
- 50 мл рослинного масла;
- спеції.
Приготування:
- Зваримо 3 яйця, а коли охолонуть – трьом. Крабові палички як можна дрібніше шмагаємо, змішуємо з яйцями, майонезом і пропущеним через чеснокодавку часником.
- Яйце, що залишилося, солимо, наливаємо в нього трохи олії і склянку води, а потім збиваємо. Потроху додаємо борошно, замішуючи пружне тісто.
- Розкачуємо його в прямокутну тонку заготовку, на яку відразу ж наносимо начинку (яйця з крабовими паличками). Скручуємо рулет і нарізаємо його шматочками товщиною десь 2,5 див.
- Рулетики викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 º с духовку на двадцять хвилин.
- Тим часом трьом сир, посипаємо їм блюдо і випікаємо, поки він не розпливеться.
Крабові палички в кляре з майонезом і сиром
Готуючи тісто для паличок з сиром і майонезом, можна бути впевненим, що страва дуже сподобається всім, хто його спробує. Майонез зробить тісто ніжним і одночасно хрустким. Гості будуть шоковані, що з таких простих продуктів можливо приготувати по-справжньому вишукане блюдо.
Компоненти:
- 250 р крабових паличок;
- 2 яйця;
- 50 г майонезу;
- 150 г сиру;
- 100 г борошна;
- спеції.
Приготування:
- Сир ріжемо довгастими шматочками. Розгортаємо палички, кладемо в них сир і звертаємо заготовки назад.
- Вручну збиваємо яйця зі спеціями, майонезом і борошном. Коли досягнемо формування однорідної консистенції, занурюємо палички в кляр і обсмажуємо з двох сторін.
Кожне представлене страву у статті оригінально і вразить смаком не тільки господарку, а й її гостей. Закуска піде «на ура», а друзі ще й попросять рецепт.