Рецепт крабового салату без рису досить простий, не вимагає зусиль, а в результаті виходить смачне, легке блюдо. За бажанням його можна готувати з різними інгредієнтами.
Класичний крабовий салат – рецепт без рису
Базовий спосіб приготування, який можна брати за основу.
Необхідні продукти:
п’ять яєць;
ложка майонезу;
упаковка крабових паличок або близько 200 грам крабового мяса;
спеції за смаком;
баночка кукурудзи;
одна цибулина.
Процес приготування:
Відправляємо варитися яйця, на 10 хвилин після кипіння.
В цей час беремо миску або салатницю, викладаємо в неї вміст банки з кукурудзою, не забувши злити рідину.
Подрібнюємо цибулину на квадратики і теж відправляємо в миску.
Готові яйця перетворюємо на невеликі квадратики, додаємо до решти продуктів.
Залишилося нарізати крабові палички, краще не робити їх занадто дрібними.
Всі складові перемішати, залити заправкою і додати спеції за бажанням.
Готуємо зі свіжими огірками
Крабовий салат з огірком виходить ще більш легким і корисним. А якщо змінити заправку, то його взагалі можна вважати дієтичним.
Необхідні продукти:
два свіжих огірка;
спеції за смаком;
чотири яйця;
невелика банка кукурудзи;
різна зелень;
одна цибулина;
250 грам крабових паличок;
сметана або майонез для заправки.
Процес приготування страви:
Попередньо відварені яйця потрібно нарізати невеликими квадратиками, викласти в миску. Так само зробити з цибулею, огірками і крабовими паличками.
Викласти вміст банки з кукурудзою, перед цим злив з неї зайву рідину.
Викладаємо зелень, вибрані спеції на свій смак і додаємо в заправку. Для дієтичного варіанту краще використовувати сметану, вона не така калорійна і більш корисна.
З кукурудзою і без рису
Крабовий салат з кукурудзою готується майже так само, як і базовий рецепт. Єдина відмінність – можна додавати будь-які інші продукти на свій смак.
одна капуста середнього розміру – близько 500 грам;
два помідора;
крабове м’ясо або палички – приблизно 250 грамів;
три ложки майонезу;
зелень і різні спеції за своїм бажанням.
Процес приготування:
Готуємо салатницю, в яку будемо складати всі інгредієнти.
Для початку ставимо на плиту готуватися яйця. На їх приготування потрібно близько 10 хвилин після того, як вміст каструлі закипить. Коли все буде готово, чекаємо, поки вони охолонуть і перетворюємо їх на невеликі квадратики, які викладаємо в салатницю.
Капусту ретельно промиваємо, поділяємо на листи, нарізаємо на тонкі, не занадто довгі скибочки і додаємо до яєць.
Помідори і крабові палички також подрібнюємо. Крабові палички обов’язково повинні бути вже розмороженими, інакше в салаті буде багато зайвої рідини.
У мисці добре перемішуємо всі складові, додаємо за своїм розсудом заправку і спеції.
З яблуками і сиром
Цікавий варіант приготування, в якому добре поєднуються фрукти і сир. Звичайно, підсумковий результат може сподобатися не всім, але заради експерименту варто спробувати.
Необхідні продукти:
100 грам сиру;
чотири яйця;
баночка консервованої кукурудзи;
одна цибулина і одне яблуко;
крабові палички – 200 грам;
дві ложки майонезу і стільки ж сметани;
приправи за бажанням.
Процес приготування страви:
Беремо посуд, в який будемо складати всі інгредієнти. Яйця ставимо варитися, і коли вони будуть готові, охолодити, перетворюємо на невеликі квадратики і прибираємо в миску.
З кукурудзи зливаємо зайву рідину, і вміст висипаємо до яєць.
Яблуко і крабові палички нарізаємо не кубиками як в інших рецептах, а тонкою соломкою. Фрукт краще використовувати зелений, не надто солодкий, він тоді краще поєднується з іншими продуктами.
Подрібнюємо цибулину як завгодно, всипаємо в салатницю.
Залишилося тільки приготувати заправку. Для цього в іншій ємності перемішуємо вказану кількість сметани і майонезу. Можна сюди відразу додати будь-які спеції і отриманою сумішшю залити салат. Якщо приправи не додавали в соус, то всипте їх безпосередньо в блюдо.