Крабовий салат без рису – 7 рецептів

Рецепт крабового салату без рису досить простий, не вимагає зусиль, а в результаті виходить смачне, легке блюдо. За бажанням його можна готувати з різними інгредієнтами.

Класичний крабовий салат – рецепт без рису

Базовий спосіб приготування, який можна брати за основу.

Необхідні продукти:

  • п’ять яєць;
  • ложка майонезу;
  • упаковка крабових паличок або близько 200 грам крабового мяса;
  • спеції за смаком;
  • баночка кукурудзи;
  • одна цибулина.

Процес приготування:

  • Відправляємо варитися яйця, на 10 хвилин після кипіння.
  • В цей час беремо миску або салатницю, викладаємо в неї вміст банки з кукурудзою, не забувши злити рідину.
  • Подрібнюємо цибулину на квадратики і теж відправляємо в миску.
  • Готові яйця перетворюємо на невеликі квадратики, додаємо до решти продуктів.
  • Залишилося нарізати крабові палички, краще не робити їх занадто дрібними.
  • Всі складові перемішати, залити заправкою і додати спеції за бажанням.
  • Готуємо зі свіжими огірками

    Крабовий салат з огірком виходить ще більш легким і корисним. А якщо змінити заправку, то його взагалі можна вважати дієтичним.

    Необхідні продукти:

    • два свіжих огірка;
    • спеції за смаком;
    • чотири яйця;
    • невелика банка кукурудзи;
    • різна зелень;
    • одна цибулина;
    • 250 грам крабових паличок;
    • сметана або майонез для заправки.

    Процес приготування страви:

  • Попередньо відварені яйця потрібно нарізати невеликими квадратиками, викласти в миску. Так само зробити з цибулею, огірками і крабовими паличками.
  • Викласти вміст банки з кукурудзою, перед цим злив з неї зайву рідину.
  • Викладаємо зелень, вибрані спеції на свій смак і додаємо в заправку. Для дієтичного варіанту краще використовувати сметану, вона не така калорійна і більш корисна.
  • З кукурудзою і без рису

    Крабовий салат з кукурудзою готується майже так само, як і базовий рецепт. Єдина відмінність – можна додавати будь-які інші продукти на свій смак.

    Дивіться також:  Заправка для салату «Цезар» класична і 8 варіантів рецепта

    Необхідні інгредієнти для страви:

    • кукурудза консервована – одна банка;
    • одна цибулина;
    • зелень і спеції на свій смак;
    • дві ложки майонезу;
    • крабові палички – упаковка вагою близько 250 грамів;
    • три яйця;
    • два огірка.

    Процес приготування:

  • Ставимо на плиту варитися яйця. На це буде потрібно не більше 10 хвилин після того, як вміст закипить.
  • Поки йде процес готування подрібнюємо всі інші продукти. Крабові палички перетворюємо на невеликі квадратики, так само нарізаємо огірки і цибуля.
  • Коли яйця будуть готові, дочекайтеся, щоб вони охололи, поріжте, змішайте з іншими інгредієнтами.
  • З консерви зливаємо зайву рідину і висипаємо її в салатницю.
  • Залишилося тільки додати спеції, зелень і заправити страву, не забувши все добре перемішати.
  • З вареною картоплею і грибами

    Зробити салат з крабовими паличками без рису можна і з не зовсім звичними інгредієнтами, наприклад з грибами. Обов’язково варто хоч раз спробувати.

    Необхідні продукти:

    • дві картоплини;
    • упаковка крабових паличок;
    • три яйця;
    • дві ложки майонезу і приправи на свій смак;
    • близько 200 грам грибів;
    • два солоних огірка.

    Процес приготування:

  • Йдіть на плиту готуватися яйця і картоплю. У цей час нарізаємо на невеликі шматочки гриби і обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Беремо будь-яку миску і починаємо викладати туди інгредієнти. Спочатку обсмажені і остиглі гриби, потім нарізані на квадратики яйця.
  • Огірки і крабові палички теж подрібнюємо і складаємо в салатницю.
  • Коли картопля буде готовий, остуджуємо його, перетворюємо на кубики середньої величини.
  • Всі інгредієнти перемішуються, заправляють спеціями і обраним соусом, наприклад майонезом.
  • Салат без рису з пекінською капустою і помідорами

    Це, напевно, самий легкий варіант салату. А пекінська капуста у складі додатково збагачує закуску вітамінами.

    Дивіться також:  Салат берізка з курячим філе і огірками – 8 рецептів приготування

    Необхідні продукти:

    • три яйця;
    • одна капуста середнього розміру – близько 500 грам;
    • два помідора;
    • крабове м’ясо або палички – приблизно 250 грамів;
    • три ложки майонезу;
    • зелень і різні спеції за своїм бажанням.

    Процес приготування:

  • Готуємо салатницю, в яку будемо складати всі інгредієнти.
  • Для початку ставимо на плиту готуватися яйця. На їх приготування потрібно близько 10 хвилин після того, як вміст каструлі закипить. Коли все буде готово, чекаємо, поки вони охолонуть і перетворюємо їх на невеликі квадратики, які викладаємо в салатницю.
  • Капусту ретельно промиваємо, поділяємо на листи, нарізаємо на тонкі, не занадто довгі скибочки і додаємо до яєць.
  • Помідори і крабові палички також подрібнюємо. Крабові палички обов’язково повинні бути вже розмороженими, інакше в салаті буде багато зайвої рідини.
  • У мисці добре перемішуємо всі складові, додаємо за своїм розсудом заправку і спеції.
  • З яблуками і сиром

    Цікавий варіант приготування, в якому добре поєднуються фрукти і сир. Звичайно, підсумковий результат може сподобатися не всім, але заради експерименту варто спробувати.

    Необхідні продукти:

    • 100 грам сиру;
    • чотири яйця;
    • баночка консервованої кукурудзи;
    • одна цибулина і одне яблуко;
    • крабові палички – 200 грам;
    • дві ложки майонезу і стільки ж сметани;
    • приправи за бажанням.

    Процес приготування страви:

  • Беремо посуд, в який будемо складати всі інгредієнти. Яйця ставимо варитися, і коли вони будуть готові, охолодити, перетворюємо на невеликі квадратики і прибираємо в миску.
  • З кукурудзи зливаємо зайву рідину, і вміст висипаємо до яєць.
  • Яблуко і крабові палички нарізаємо не кубиками як в інших рецептах, а тонкою соломкою. Фрукт краще використовувати зелений, не надто солодкий, він тоді краще поєднується з іншими продуктами.
  • Подрібнюємо цибулину як завгодно, всипаємо в салатницю.
  • Залишилося тільки приготувати заправку. Для цього в іншій ємності перемішуємо вказану кількість сметани і майонезу. Можна сюди відразу додати будь-які спеції і отриманою сумішшю залити салат. Якщо приправи не додавали в соус, то всипте їх безпосередньо в блюдо.
  • Дивіться також:  Вінегрет з квашеною капустою – 7 рецептів приготування