Більшість господинь знають тільки класичний рецепт крабового салату. Насправді існують і більш цікаві його варіації. Наприклад, з креветками, грибами, сухариками та іншими інгредієнтами.
Класичний крабовий салат з кукурудзою
Склад продуктів: повний стакан відвареного білого довгозернистого рису, 4 зварених до застиглого жовтка курячих яйця, кам’яна сіль за смаком, стандартна банку кукурудзи у вигляді консервів, 240 г якісних крабових паличок, нежирний майонез.
- Щоб приготувати класичний крабовий салат, потрібно по черзі подрібнювати всі зазначені в рецепті інгредієнти.
- Спочатку в салатник висипається заздалегідь зварений в солоній воді рис. Потім до нього додаються нарізані середники шматочками палички.
- Яйця рубаються дрібним кубиком, після чого домішуються до інших інгредієнтів.
Залишилося висипати в закуску кукурудзяні зернятка без розсолу і заправити страву підсоленим майонезом.
З рисом і свіжими огірками
Інгредієнти: 2 середніх огірка (свіжих), 220 г розморожених крабових паличок, баночка солодкої консервованої кукурудзи, повна склянка звареного до готовності білого рису, пучок зеленої цибулі, 4 завчасно зварених до затверділого жовтка яйця, сіль, нежирний майонез.
- Дуже важливо зварити крупу відразу в підсоленій воді і розсипчастою. Тоді закуска в підсумку вийде особливо смачною. Рис у вигляді слипшейся каші може повністю зіпсувати частування.
- Свіжі огірочки очищаються від твердої шкірки і ріжуться дрібним кубиком. Аналогічно подрібнюються і варені яйця.
- Крабові палички рубаються досить крупно.
- Кукурудза викладається на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина.
- Зелень дрібно рубається гострим ножем.
Щоб до кінця приготувати такий салат з крабовими паличками і кукурудзою, залишиться полити його підсоленим соусом, а також за смаком оформити свіжими або маринованими овочами.
З крабових паличок з яблуками
Склад продуктів: 2/3 склянки заздалегідь відвареного до готовності рису, 130 г розморожених крабових паличок, 2 завчасно зварених до затверділого жовтка яйця, ціле кисло-солодке яблуко, половинка фіолетовою цибулини, 120 г консервованої червоної квасолі, соус за смаком, кам’яна сіль.
- Готовий остиглий рис відразу висипається в салатницю.
- Поверх розподіляється консервована квасоля. Для обговорюваного страви підійде як червоний, так і білий сорт. Перед додаванням в миску квасоля відкидається на друшляк, щоб з неї злилася зайва рідина.
- Цибулю і варені охолоджені яйця рубаються дрібним кубиком. За тією ж схемою подрібнюється і фрукт, позбавлений від шкірки і насіннєвий коробки.
- Палички ріжуться середніми або великими шматочками.
У миску додаються підготовлені складові з 3 і 4 кроку, після чого вони солятся і заправляються обраним соусом. Замість звичного майонезу можна брати сметану з часником і будь-які інші вподобані варіанти.
Зі свіжою капустою
Склад продуктів: 120 г соковитих якісних крабових паличок, повна баночка консервованих кукурудзяних зерен, огірок (свіжий), пучок кропу (свіжого), 220 г білокачанної капусти, 3-4 ст. ложки легкого майонезу, сіль.
- Спочатку в миску відправляються нарізані крупною соломкою палички. Туди ж одразу вирушають і середні брусочки свіжого огірка. За бажанням з нього можна зрізати тверду і темну шкірку.
- Капуста дуже дрібно шинкуется гострим ножем. Щоб розм’якшити овоч, варто гарненько пом’яти його руками.
- Кріп добре промивається, позбавляється від зайвої вологи і дрібно рубається.
- Всі складові з попередніх кроків з’єднуються у великій ємності. До них висипаються зерна кукурудзи без рідини.
Закуска солиться і щедро змащується соусом.
З крабовим м’ясом і грибами
Компоненти: 230 г заморожених печериць, 2 завчасно зварених до застиглого жовтка курячих яйця, 300 г крабового м’яса, невелика головка ріпчастої цибулі, сіль, соус.
- Спочатку дуже дрібно ріжуться зварені і охолоджені яйця. При бажанні можна просто подрібнити їх за допомогою терки з середніми поділками.
- Печериці нарізати тонкими слайсами і обсмажуються на будь-якому жирі з кубиками цибулі. При бажанні можна поекспериментувати з маринованими грибами. В такому випадку вони просто додаються до закуску без розсолу.
- Крабове м’ясо ріжеться досить крупно, щоб воно явно відчувалося в готової закуски.
- Всі інгредієнти змішуються, заправляються будь кращим соусом (можна взяти звичайний майонез), солятся і щільно утрамбовували в красивому салатнику. Можна використовувати для формування закуски і сервірувальне кільце.
Готовий салат з крабовим м’ясом прикрашається свіжою зеленню і/або консервованим зеленим горошком.
З кальмарами і креветками
Інгредієнти: 220 г якісних охолоджених крабових паличок, 2 середні тушки кальмара, 430 г дрібних очищених креветок, 70 г червоної ікри, 4 завчасно зварених до застиглого жовтка курячих яйця, 60 г легкого майонезу і сметанки середньої жирності.
- Охолоджені яйця нарізати тонкими брусочками. Також ріжуться і крабові палички.
- Далі можна зайнятися морепродуктів. Спочатку креветки відправляються в підсолений окріп на 4 хвилини. Якщо вони вже заздалегідь зварені і заморожені в такому вигляді, то достатньо на 2-3 хвилини залити продукт тільки закипілою водою. Креветки відкидаються на друшляк, після чого відправляються в салатник з яйцями.
- Тушки кальмарів позбавляються від плівок і всього зайвого. Далі вони нарізати невеликими кільцями. Підготовлений морепродукт вкладається в одну чашку, а в іншу – наливається крижана вода. Кальмари заливаються окропом на 40 секунд, після чого відразу ж шумівкою перекладаються в холодну рідину. Колечка також відправляються до іншим подрібненим інгредієнтів.
- Підготовлені продукти заправляють соусом зі сметани і майонезу. За смаком вони подсаливаются.
Зверху страву посипається червоною ікрою. Дуже ефектно можна подати такий салат з крабовими чіпсами. Вибираються широкі круглі снеки, на які викладаються невеликі порції закуски. Це відмінний варіант для святкового столу.
Крабовий салат з сухариками
Склад продукту: 180 г розморожених крабових паличок, 3 заздалегідь зварених до застиглого жовтка яйця, 230 г солодкої кукурудзи у вигляді консервів, 4 ст. ложки жирного майонезу, кам’яна сіль 90 г білих сухарів.
- На самому початку великими або середніми шматочками ріжуться крабові палички.
- Сухарики краще всього використовувати дрібні пшеничні зі смаком ікри або будь-яких морепродуктів. Вони також викладають у салатник до крабовим паличкам.
- У миску додається і кукурудза без розсолу.
- Яйця остуджувати, позбавляються від шкаралупи, після чого довільно ріжуться. Найкраще нарізати їх дрібними кубиками.
- Усі заздалегідь підготовлені продукти змішуються в місткому салатнику. Вони за смаком солятся і заправляються жирним майонезом.
Ефектно подати закуску вдасться порційно у красивих мініатюрних піалах. Прикрашається залишилися сухариками, а також подрібненою зеленню. Відмінно поєднуються зі смаком такого салату помідори сорту черрі. Їх половинки можна також розкласти поверх салату.