Крабовий салат – класичний рецепт і 6 смачних варіацій

Більшість господинь знають тільки класичний рецепт крабового салату. Насправді існують і більш цікаві його варіації. Наприклад, з креветками, грибами, сухариками та іншими інгредієнтами.

Класичний крабовий салат з кукурудзою

Склад продуктів: повний стакан відвареного білого довгозернистого рису, 4 зварених до застиглого жовтка курячих яйця, кам’яна сіль за смаком, стандартна банку кукурудзи у вигляді консервів, 240 г якісних крабових паличок, нежирний майонез.

  • Щоб приготувати класичний крабовий салат, потрібно по черзі подрібнювати всі зазначені в рецепті інгредієнти.
  • Спочатку в салатник висипається заздалегідь зварений в солоній воді рис. Потім до нього додаються нарізані середники шматочками палички.
  • Яйця рубаються дрібним кубиком, після чого домішуються до інших інгредієнтів.

Залишилося висипати в закуску кукурудзяні зернятка без розсолу і заправити страву підсоленим майонезом.

З рисом і свіжими огірками

Інгредієнти: 2 середніх огірка (свіжих), 220 г розморожених крабових паличок, баночка солодкої консервованої кукурудзи, повна склянка звареного до готовності білого рису, пучок зеленої цибулі, 4 завчасно зварених до затверділого жовтка яйця, сіль, нежирний майонез.

  • Дуже важливо зварити крупу відразу в підсоленій воді і розсипчастою. Тоді закуска в підсумку вийде особливо смачною. Рис у вигляді слипшейся каші може повністю зіпсувати частування.
  • Свіжі огірочки очищаються від твердої шкірки і ріжуться дрібним кубиком. Аналогічно подрібнюються і варені яйця.
  • Крабові палички рубаються досить крупно.
  • Кукурудза викладається на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина.
  • Зелень дрібно рубається гострим ножем.

Щоб до кінця приготувати такий салат з крабовими паличками і кукурудзою, залишиться полити його підсоленим соусом, а також за смаком оформити свіжими або маринованими овочами.

З крабових паличок з яблуками

Склад продуктів: 2/3 склянки заздалегідь відвареного до готовності рису, 130 г розморожених крабових паличок, 2 завчасно зварених до затверділого жовтка яйця, ціле кисло-солодке яблуко, половинка фіолетовою цибулини, 120 г консервованої червоної квасолі, соус за смаком, кам’яна сіль.

Дивіться також:  Салат ” Гранатовий браслет – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

  • Готовий остиглий рис відразу висипається в салатницю.
  • Поверх розподіляється консервована квасоля. Для обговорюваного страви підійде як червоний, так і білий сорт. Перед додаванням в миску квасоля відкидається на друшляк, щоб з неї злилася зайва рідина.
  • Цибулю і варені охолоджені яйця рубаються дрібним кубиком. За тією ж схемою подрібнюється і фрукт, позбавлений від шкірки і насіннєвий коробки.
  • Палички ріжуться середніми або великими шматочками.

У миску додаються підготовлені складові з 3 і 4 кроку, після чого вони солятся і заправляються обраним соусом. Замість звичного майонезу можна брати сметану з часником і будь-які інші вподобані варіанти.

Зі свіжою капустою

Склад продуктів: 120 г соковитих якісних крабових паличок, повна баночка консервованих кукурудзяних зерен, огірок (свіжий), пучок кропу (свіжого), 220 г білокачанної капусти, 3-4 ст. ложки легкого майонезу, сіль.

  • Спочатку в миску відправляються нарізані крупною соломкою палички. Туди ж одразу вирушають і середні брусочки свіжого огірка. За бажанням з нього можна зрізати тверду і темну шкірку.
  • Капуста дуже дрібно шинкуется гострим ножем. Щоб розм’якшити овоч, варто гарненько пом’яти його руками.
  • Кріп добре промивається, позбавляється від зайвої вологи і дрібно рубається.
  • Всі складові з попередніх кроків з’єднуються у великій ємності. До них висипаються зерна кукурудзи без рідини.

Закуска солиться і щедро змащується соусом.

З крабовим м’ясом і грибами

Компоненти: 230 г заморожених печериць, 2 завчасно зварених до застиглого жовтка курячих яйця, 300 г крабового м’яса, невелика головка ріпчастої цибулі, сіль, соус.

  • Спочатку дуже дрібно ріжуться зварені і охолоджені яйця. При бажанні можна просто подрібнити їх за допомогою терки з середніми поділками.
  • Печериці нарізати тонкими слайсами і обсмажуються на будь-якому жирі з кубиками цибулі. При бажанні можна поекспериментувати з маринованими грибами. В такому випадку вони просто додаються до закуску без розсолу.
  • Крабове м’ясо ріжеться досить крупно, щоб воно явно відчувалося в готової закуски.
  • Всі інгредієнти змішуються, заправляються будь кращим соусом (можна взяти звичайний майонез), солятся і щільно утрамбовували в красивому салатнику. Можна використовувати для формування закуски і сервірувальне кільце.
Дивіться також:  Капуста по-грузинськи – 9 рецептів приготування

Готовий салат з крабовим м’ясом прикрашається свіжою зеленню і/або консервованим зеленим горошком.

З кальмарами і креветками

Інгредієнти: 220 г якісних охолоджених крабових паличок, 2 середні тушки кальмара, 430 г дрібних очищених креветок, 70 г червоної ікри, 4 завчасно зварених до застиглого жовтка курячих яйця, 60 г легкого майонезу і сметанки середньої жирності.

  • Охолоджені яйця нарізати тонкими брусочками. Також ріжуться і крабові палички.
  • Далі можна зайнятися морепродуктів. Спочатку креветки відправляються в підсолений окріп на 4 хвилини. Якщо вони вже заздалегідь зварені і заморожені в такому вигляді, то достатньо на 2-3 хвилини залити продукт тільки закипілою водою. Креветки відкидаються на друшляк, після чого відправляються в салатник з яйцями.
  • Тушки кальмарів позбавляються від плівок і всього зайвого. Далі вони нарізати невеликими кільцями. Підготовлений морепродукт вкладається в одну чашку, а в іншу – наливається крижана вода. Кальмари заливаються окропом на 40 секунд, після чого відразу ж шумівкою перекладаються в холодну рідину. Колечка також відправляються до іншим подрібненим інгредієнтів.
  • Підготовлені продукти заправляють соусом зі сметани і майонезу. За смаком вони подсаливаются.

Зверху страву посипається червоною ікрою. Дуже ефектно можна подати такий салат з крабовими чіпсами. Вибираються широкі круглі снеки, на які викладаються невеликі порції закуски. Це відмінний варіант для святкового столу.

Крабовий салат з сухариками

Склад продукту: 180 г розморожених крабових паличок, 3 заздалегідь зварених до застиглого жовтка яйця, 230 г солодкої кукурудзи у вигляді консервів, 4 ст. ложки жирного майонезу, кам’яна сіль 90 г білих сухарів.

  • На самому початку великими або середніми шматочками ріжуться крабові палички.
  • Сухарики краще всього використовувати дрібні пшеничні зі смаком ікри або будь-яких морепродуктів. Вони також викладають у салатник до крабовим паличкам.
  • У миску додається і кукурудза без розсолу.
  • Яйця остуджувати, позбавляються від шкаралупи, після чого довільно ріжуться. Найкраще нарізати їх дрібними кубиками.
  • Усі заздалегідь підготовлені продукти змішуються в місткому салатнику. Вони за смаком солятся і заправляються жирним майонезом.
Дивіться також:  Салат «Червоне море» з крабовими паличками – 8 рецептів

Ефектно подати закуску вдасться порційно у красивих мініатюрних піалах. Прикрашається залишилися сухариками, а також подрібненою зеленню. Відмінно поєднуються зі смаком такого салату помідори сорту черрі. Їх половинки можна також розкласти поверх салату.

Прокрутка до верху