Не можна себе уявити ситний повноцінний обід чи вечерю без апетитного, свіжого і строкатого салату. Саме таким є крабовий салат з капустою, який вимагає мінімум інгредієнтів, легкий в приготуванні і дуже смачний. До того ж, це неймовірно бюджетний рецепт, який підійде як для повсякденного трапези, так і до святкового столу.
Простий крабовий салат з білокачанної капустою
Пропонуємо приготувати традиційний варіант салату з крабовими паличками і капустою, для якого потрібні такі компоненти:
- капуста білокачанна (0,5 головки середнього розміру);
- крабові палички (100 г);
- кукурудза консервована (100 г);
- цибулина;
- майонез;
- спеції (сіль, перець);
- зелень по сезону (за смаком).
Спосіб приготування:
- Капусту ретельно промити. Вона може бути як зимового, так і ранній, все залежить від сезону. Розрізати головку рівно навпіл і, з виворітного боку нашаткувати, не зачіпаючи корінець.
- Дрібно нарізати цибулю.
- Процідити кукурудзу від маринаду.
- Дрібно нарізати охолоджені крабові палички.
- Всі компоненти з’єднати, перемішати.
- Додати спеції, рубану зелень і майонез.
- Врахуйте, що капуста швидко дає сік, тому заправляти салат необхідно безпосередньо перед подачею на стіл і негайно насолоджуватися свіжим смаком.
Рецепт приготування з пекінської капусти
Господині нерідко експериментують з рецептами, щоб домогтися нових смакових відчуттів. Насправді навіть незначні зміни здатні перетворити звичне блюдо в щось більш незвичайне і нове. Таким є салат з пекінської капусти і крабових паличок. Вибір іншого виду капусти дозволяють страви грати новими фарбами.
Отже, беріть наступні компоненти:
- головка пекінської капусти (середня);
- крабові палички (1 упаковка);
- курячі яйця (варені) – 3 шт.;
- 100 г кукурудзи;
- зелень, спеції.
Для цього рецепта пропонується приготувати смачну заправку для салату. У складі: по 2 столових ложок майонезу і сметани, 1 зубчик часнику, чорний перець (мелений). Заправку готувати заздалегідь. Досить змішати всі компоненти з розтертим часником і перцем.
Етапи приготування:
- Пекінську капусту шаткують.
- Охолоджені крабові палички нарізати на невеликі кубики. Таким же чином подрібнюють варені яйця.
- Капусту, яйця, проціджену від маринаду кукурудзу змішують в глибокій мисці або салатнику, додають зелень, підсолюють, заливають заправкою і одразу подають до столу.
Салат з морською капустою і крабовими паличками
Про користь морепродуктів можна говорити нескінченно. Але краще взяти і приготувати на їх основі нескладне блюдо, насолодитися його смаком, а головне – подбати про своє здоров’я.
Беремо такі інгредієнти:
- 1 цибулина;
- маленька упаковка крабових паличок;
- 250 г морської капусти;
- 3 ст. л майонезу;
- варені перепелині яйця (4 шт.);
- зелень петрушки.
Кроки:
- Нарізати соломкою охолоджені палички крабового м’яса.
- Очистити і нарізати цибулю півкільцями, яйця – навпіл.
- Порубати петрушку.
- Інгредієнти викладаємо в салатник: на низ гіркою морську капусту, потім навколо нього крабові палички, зверху цибулю.
- Оформити отриману «композицію» акуратними половинками перепелиних яєць. Зверху зробити сіточку з майонезу, присипати петрушкою! Салат з морською капустою і крабовими паличками готовий.
Варіант з огірками, кукурудзою і капустою
Крабові палички мають тонкий, ненав’язливий смак, вони поживні і ароматні, гармонують з багатьма інгредієнтами. Їх наявність в різних салатах – це завжди неординарно і «морському». Нижче представлений рецепт легкого, але досить ситної крабового салат з китайської капусти.
Для його приготування потрібні такі інгредієнти:
- 200 грам крабових паличок;
- 2 середніх огірків;
- 5 відварених курячих яєць;
- цибулина невелика;
- 4 листи пекінської капусти;
- зелень;
- спеції;
- сіль.
Приготування салату:
- Порізати на дрібні кубики очищений огірок, охолоджені яйця і крабові палички.
- Подрібнити цибулину і зелень.
- Нарізати капусту на тонку соломку.
- Змішати всі компоненти в салатнику. Заправити майонезом.
- В якості заправки можна взяти не тільки майонез, але і йогурт або нежирну сметану, щоб зробити страву більш легким. Деякі господині з цією ж метою заправляють салат рослинними оліями (соняшниковою, оливковою, виноградним).
Також радимо спробувати замінювати білоголову або пекінську капусту, на фіолетову або савойську. Для різноманітності саме воно!
Ситна і смачна закуска з шинкою
Вигадливі господині придумали з крабових паличок святкову закуску, в якій чудовим чином поєднуються шинка, крабові палички і ніжний сир, за свіжість відповідають помідори, ну а за гостроту – пікантний зелений лук.
Отже, необхідні компоненти:
- упаковка крабових паличок;
- шинка (100 г);
- курячі яйця (3 шт);
- томати (2 шт.);
- сир плавлений (1 шт.);
- часник;
- майонез.
Родзинка цієї закуски в подачі. Кожна крабовая паличка розгортається в невеликий прямокутний аркуш.
Це робиться просто, головне, щоб палички були кімнатної температури.
Спосіб приготування начинки для крабових аркушів:
- Дрібно нарізаємо шинку.
- Трьом на крупній тертці яйця і сир.
- Позбавляємо томати від насіння і нарізаємо також дрібно. Розтираємо часник в кашку.
- Змішуємо всі компоненти, присмачую сіллю і майонезом.
- Фаршируємо палички отриманою начинкою, назад згортаємо і закуска готова!
Рецепт з цвітної капусти і помідорів
Смачних рецептів не буває багато! Пропонуємо приготувати свіжий салат з крабових паличок з кольоровою капустою і соковитими помідорами.
Крім вищевказаних компонентів знадобиться:
- консервований горошок (1 маленька банку);
- оливкова олія – 3 ст. л.;
- бальзамічний оцет 1 ч. л.
Як приготувати?
- Відварити в підсоленій воді розібрану на невеликі суцвіття цвітну капусту. Остудити.
- Нарізати на круглі пластинки крабові палички.
- У салатниці змішати всі компоненти, посолити і заправити оливковою олією. Зверху збризнути бальзамічним оцтом, посипати улюбленої зеленню.
Пробуйте і вам обов’язково сподобається!